Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

przestań pieprzyć zetorki bo to nie ma sensu. to nie jest tak że chcesz i zaraz to dostajesz. dostać się do sejmu nie jest tak prosto. najpierw trzeba mnóstwo kasy na ulotki reklamę włożyć to dopiero coś można uzyskać poparcie

z pustymi łapami to możesz do łopieki pójść i coś ci może dadzą a tam nie ma tak łatwo

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Mogę przestać , ale wpienia mnie to że większość do polityki za kasą leci , a nie troska o Polskę . Nawet ten pożal łapówkarz . Normalny człowiek już ze wstydu by się spalił , a ten nawet nie zaprzecza .

Opublikowano (edytowane)

Do polityki, ale nie do sejmu. W sejmie sporo mogą zarobić(jak na średnią w Polsce), ale Ci w spółkach skarbu państwa, wiele więcej wyciągają. 

Edytowane przez Adrian_K_90
Opublikowano
10 minut temu, zetorki12 napisał:

Mogę przestać , ale wpienia mnie to że większość do polityki za kasą leci , a nie troska o Polskę . Nawet ten pożal łapówkarz

po co tam siedzą grodzki lekarz który zarabiał 40 koła ?  jaki adwokat duda adwokat budka adwokat ... 

Opublikowano
9 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

Do polityki, ale nie do sejmu. W sejmie sporo mogą zarobić(jak na średnią w Polsce), ale Ci w spółkach skarbu państwa, wiele więcej wyciągają. 

A i owszem . Tylko kto ich tam obsadza ?

Opublikowano
7 minut temu, zetorki12 napisał:

Mogę przestać , ale wpienia mnie to że większość do polityki za kasą leci , a nie troska o Polskę . Nawet ten pożal łapówkarz . Normalny człowiek już ze wstydu by się spalił , a ten nawet nie zaprzecza .

łapówkarz to też miał własne życie zawodowe. to nie taż że nic nie robił tylko polityką się zajął. brać pewnie brał bo za dużo już ludzi o tym mówi.

przystąpił do środowiska w którym się nie przyznaje do błędów tylko dalej się w to brnie

"W wyborach samorządowych w 2006[5], 2010[6] i 2014[7] z listy Platformy Obywatelskiej (do której przystąpił) był wybierany na radnego szczecińskiej rady miejskiej. W 2014 kandydował do Parlamentu Europejskiego – zdobył 26 863 głosy, nie uzyskując mandatu[8].

W wyborach w 2015 wystartował do Senatu z ramienia Platformy Obywatelskiej w okręgu nr 97. Uzyskał mandat senatora IX kadencji, otrzymując 69 887 głosów[9].

We wrześniu 2019 Małgorzata Kidawa-Błońska ogłosiła go kandydatem Koalicji Obywatelskiej na ministra zdrowia po ewentualnej wygranej w wyborach parlamentarnych zarządzonych na ten sam rok[10]. W wyborach w tym samym roku uzyskał senacką reelekcję, zdobywając 149 245 głosów[11].

8 listopada 2019 został ogłoszony kandydatem Koalicji Obywatelskiej, Polskiego Stronnictwa Ludowego i Lewicy na stanowisko marszałka Senatu X kadencji[12][13]. 12 listopada 2019 większością 51 głosów został wybrany na marszałka Senatu X kadencji[14][15]."

2 minuty temu, zetorki12 napisał:

A i owszem . Tylko kto ich tam obsadza ?

Ludzie z jego okręgu. nie wiesz jak to ludzie patrzą na takie postaci co mają tytuł profesora medyny przed nazwiskiem.

większość nawet nie miała z nim kontaktu albo go na oczy nie widziała

Opublikowano

najgorsze że lekarzom się wydaje , że to normalne . A tu lekarz i prawie drugi po ... Kaczyńskim . Kur... de , dla takich to 5 lat ciężkich łagrów !

Opublikowano
15 minut temu, Adrian_K_90 napisał:

Do polityki, ale nie do sejmu. W sejmie sporo mogą zarobić(jak na średnią w Polsce), ale Ci w spółkach skarbu państwa wiele więcej wyciągają. 

do spółki skarbu państwa żeby się dostać to musisz byc zaufanym człowiekiem. trochę z teczkami muszą za politykami polatać

Przed chwilą, zetorki12 napisał:

najgorsze że lekarzom się wydaje , że to normalne . A tu lekarz i prawie drugi po ... Kaczyńskim . Kur... de , dla takich to 5 lat ciężkich łagrów !

mogli by go zastąpić kimś innym senatorem z PO i też by mieli większość jednocześnie zdławić ten smród za grodzkim ale oni wolą iść pod prąd.

Niedługo to się stanie męczennikiem ze szczecina

O tyle to jest trudne do udowodnienia że to było dawno gdzie nie było czym nagrać bo jakby było nagranie z domaganiem się łapówki  na niego to może by go sami wywalili

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

Niedługo to się stanie męczennikiem ze szczecina

O na pewno nie . Prędzej się go wyprą .

Opublikowano (edytowane)

gawłoskiego się nie wyparli, naumana wyciszyli ostatnio ale jest z nimi

w senacie to chyba 3 senatorów brakuje aby zmądrzali i by tego łapówkarza co tak wszyscy do niego teraz zjeżdzają by się pozbyli

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, thor1984 napisał:

A to oni nie pracują dla idei. Trzebaby się Karczewskiego podpytac

to możesz mi dla idei truskawki wyplewić jak masz tyle wolnego czasu

karczewski to przynajmniej ma klasę i kulturę a to coś co teraz jest to jest ważniejsze od wszystkich osób w państwie

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Ja nie pracuje dla idei w przeciwieństwie do tego co proponuje twój idol a sam dorabia grosze na dyżurach będąc na bezpłatnym urlopie.  A co do truskawek jak chcesz przyoszczedzic na plewieniu to weź przesłuchaj taśmę z Mateuszem bo zapomniałem o kim tam mówił, że za***rdala za miskę ryżu. 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, thor1984 napisał:

Ja nie pracuje dla idei w przeciwieństwie do tego co proponuje twój idol a sam dorabia grosze na dyżurach będąc na bezpłatnym urlopie.  A co do truskawek jak chcesz przyoszczedzic na plewieniu to weź przesłuchaj taśmę z Mateuszem bo zapomniałem o kim tam mówił, że za***rdala za miskę ryżu. 

lepiej mieć takiego idola niż łapówkarza

to jakaś nowość że ktoś dorabia na urlopie ? 🤣

mało to polaków jak się budowało czy miało inne wydatki ? brało urlopy płatne czy nie płatne i wyjeżdżało za granicę żeby zarobić lepszą kasę

to nawet jednego dnia mi nie poplewisz dla idei a od innych żeby całą kadencję 4-letnią robili

Edytowane przez racyl
Opublikowano

I kazdy z tych Polaków był co prawda pożal się boże ale jednak marszałkiem karczewskim i kazał innym pracować dla idei? 

racyl ja tu liczyłem na jakieś podziękowanie za podsunięcie myśli skąd wziąć taniego pracownika a ty się napinasz. 

Opublikowano

przynajmniej łapówek nie brał. karczewskiego nie da sie porównać do grodzkiego bo to nie ta liga skurwysyństwa

tańszy to nigdy nie będzie niż gdzie indziej  mu płacą. byle tylko cena za płód była taka żeby coś zostało

Opublikowano

jestes tego taki pewien ???? chyba nie miales nigdy do czynienia ze sluzba zdrowia.....

kurna,moze by tak zrobic taki eksperyment i wszystkich lekarzy ktorzy przyjeli chocby zltowke ,flaszka,czy czekoladki odsunac od zawodu, na poczatek w polsce wschodniej 😛😛, jednoczesnie zabronic ich leczenia w innych rejonach,

Opublikowano

Eeee , I kto będzie leczył . Nie rozpędzaj się tak .

Jednak marszałkiem lekarz być nie musi .

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jacus napisał:

jestes tego taki pewien ???? chyba nie miales nigdy do czynienia ze sluzba zdrowia.....

kurna,moze by tak zrobic taki eksperyment i wszystkich lekarzy ktorzy przyjeli chocby zltowke ,flaszka,czy czekoladki odsunac od zawodu, na poczatek w polsce wschodniej 😛😛, jednoczesnie zabronic ich leczenia w innych rejonach,

no to ty głupi jesteś jednak  tak mówią !!

nie rozróżniać wręczania drobnych prezentów po operacji czy wyleczeniu od domagania się korzyści przed wizytą czy operacją

po konsultacji, operacji, wyleczeniu to niech sobie wręczają co tylko chcą

Edytowane przez racyl
Opublikowano

co to tak trudno zrozumieć że łapówkarz zawsze chcę z góry korzyść i będzie uzależniał swoją robotę od tej korzyści

Opublikowano (edytowane)

Prof. Grodzki to 3-a osoba w ten kraju  :D jak się prezydent pośliźnie, i marszałek sejmu też coś stanie to  ... będzie królem przywiślańskiego kraju.

Mateusz Morawiecki, zostawił pracę w banku z wielokrotnie większą pensją i wszedł w politykę by zrobić coś dobrego dla Polski. Wielu innych idzie do polityki by się nachapać ...

Edytowane przez tracker
Opublikowano

nie zapominajcie o prezesie- ci pierwsi dwaj gdzie na kolanach chodziliby po wskazowki ????? komu by "wolfgangowa" gotowala obiadki i brala wskazowki jakie wyroki wykonywac....

teraz pinokio za miske ryzu za***prza-dobrze ze ma zone milionerke ,to ma go kto utrzymywac, gdyby sie jej odwidzialo to bidak by trafil na dzialki, te co od ksiezy kupil😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v