Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Spoko loko, jak górnicy przypomną sobie drogę na Warszawę to i pałowanie się zacznie. To znaczy ostatnio, Prezydent Duda prosił górników o pomoc w rozprawieniu się z sędziami, czyli jakieś pałowanie mu po głowie chodzi.

miruś zawsze można głupoty pisać co nas nie dotyczą  ...   do warszawy Dalego a swojego trzeba wyciągnąć czyli szwagra Pawlaka a to różnica 

ciekawe czy jak by twoja zona zorganizowała marsz z innymi żonami  i obowiązek na marszu garnek i łyżką by ją spałowali a była by z dzieckiem   jakiś sensowny powód masz na natką argumentację 

tu masz zagrożenie nr 1

no ale ryla zawsze można tego złego zrobić 

Opublikowano
24 minuty temu, jarecki napisał:

jest zakaz opodatkowania dopłat przez unnie , 

tylko teraz rządzą lewacy kiedyś było nawet veto a dzisiaj ?  wiesz co oznaczają ilościowo gwiazdki uni ??

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

miruś zawsze można głupoty pisać co nas nie dotyczą  ...   do warszawy Dalego a swojego trzeba wyciągnąć czyli szwagra Pawlaka a to różnica

Ja tylko odniosłem się do bogatej historii związanej z procesem pałowania w którym brali udział górnicy . Czasem pałowali a czasem byli pałowani, taki to już los. Odniosłem się też do słów Pana Prezydenta, który Bozia jedna wie co miał na myśli ale przemyślenia swoje sformułował właśnie tak, nie inaczej. 

Jakoś na spotkaniach z rolnikami PAD nie prosił aby pomogli mu zrobić porządek z sędziami. Czyli renoma górniczej braci jest wielka. 

Opublikowano
29 minut temu, mirro napisał:

Ja tylko odniosłem się do bogatej historii związanej z procesem pałowania w którym brali udział górnicy . Czasem pałowali a czasem byli pałowani, taki to już los. Odniosłem się też do słów Pana Prezydenta, który Bozia jedna wie co miał na myśli ale przemyślenia swoje sformułował właśnie tak, nie inaczej. 

daj linka z tej wypowiedzi 

Opublikowano

Na ostatniej karczmie piwnej.

"- Sędziowie rzeczywiście są szczególną grupą społeczną. Mają swoje przywileje, ale mają także twarde obowiązki wobec społeczeństwa i ogromną odpowiedzialność. Jeżeli okazuje się, że ktoś z nich nie jest w stanie sprostać tej odpowiedzialności, to taką osobę powinno się natychmiast eliminować. I to sami sędziowie powinni to robić. Część z nich nie chce zmian, bo najwyraźniej wygodnie im ze swoimi przywilejami i immunitetami - podkreślił Duda.

Prezydent dodał, że Polska nigdy nie będzie w pełni normalnym i demokratycznym państwem bez rzetelnego i uczciwego wymiaru sprawiedliwości.

- Proszę was o wsparcie, bo, jak widzicie, sytuacja jest trudna. Oni mają swoje możliwości oddziaływania międzynarodowego, mają swoich kolegów, swoich ludzi w trybunałach i innych miejscach. Opowiadają różne bzdury, zaprzeczają trudnym dla nich faktom. Twierdzą, że ktoś chce zniszczyć wymiar sprawiedliwości w Polsce. A wśród nich cały czas są ludzie, którzy orzekali w stanie wojennym i skazywali ludzi na karę więzienia za walkę o wolną Polskę - powiedział Andrzej Duda".

A jakie to wsparcie miał na myśli ?  Może stworzenie grupy wsparcia modlitewnego? Wsparcie w sensie " róbcie swoje a jak Wam podskoczą to my im przy.."? A może o użycie górniczych wpływów w dyplomacji unijnej żeby tonować napięcia? 

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Spoko loko, jak górnicy przypomną sobie drogę na Warszawę to i pałowanie się zacznie. To znaczy ostatnio, Prezydent Duda prosił górników o pomoc w rozprawieniu się z sędziami, czyli jakieś pałowanie mu po głowie chodzi.

Ja to mam żal  do obecnej ekipy żądzącej że na wzór Francuski te 1000 tug nie spałowali .   Robią z naszymi co chcą , kiedyś to się  mówiło "wyższa rasa " a teraz "starsza  demokracja " .  Traktują Polaków  tak samo jak podczas 2 wojny światowej , tylko metody się zmieniły . Armię  zamienili na  struktóry UE i bez trupów chcą osiągać własne cele .  

Francuzi  wymyślają  "kierowców delegowanych " aby  naszych gnębić  i jest dobrze , a Polaczki za przekopywanie  własnej Mieżei Wiślanej zaraz na kolanach  będą się  tłumaczyć .  Swoją drogą jestem ciekaw co Tej cudownej Uni może się  nie podobać  w tym przekopie że ma sie tym zajmować , skoro Nordstrim 2 jest ok??

Tylko ta cała nasza opozycja nie bierze pod uwagę tego że Polak  ma już dość   bata nad sobą  i może  tej wspaniałej Uni  w niedługim  czasie chcieć  pokazać  środkowy palec  ,  jak ta dalej będzie  udowadniać wyższoś  swojej rasy !!

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, gienio007 napisał:

Traktują Polaków  tak samo jak podczas 2 wojny światowej ,

Niemcy traktowali nas uczciwie, czy napieprzali i mordowali ile się da. Rosjanie też nie ukrywali się z chęcią zapodania nam jedynie słusznego ustroju.

Reszta potraktowała nas jednakowo. " Dobra niech Polacy walczą z Niemcami, tylko pod żadnym pozorem im nie mówcie że i tak łykną ich ruscy, bo jeszcze się wk***ią i przejdą na stronę Niemców"..:?::lol:

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, gienio007 napisał:

Ja to mam żal  do obecnej ekipy rządzącej że na wzór Francuski te 1000 tug nie spałowali .   Robią z naszymi co chcą , kiedyś to się  mówiło "wyższa rasa " a teraz "starsza  demokracja " .  Traktują Polaków  tak samo jak podczas 2 wojny światowej , tylko metody się zmieniły . Armię  zamienili na  struktury UE i bez trupów chcą osiągać własne cele .  

Francuzi  wymyślają  "kierowców delegowanych " aby  naszych gnębić  i jest dobrze , a Polaczki za przekopywanie  własnej Mierzei Wiślanej zaraz na kolanach  będą się  tłumaczyć .  Swoją drogą jestem ciekaw co Tej cudownej Unii może się  nie podobać  w tym przekopie że ma się tym zajmować , skoro Nordstrim 2 jest ok??

Tylko ta cała nasza opozycja nie bierze pod uwagę tego że Polak  ma już dość   bata nad sobą  i może  tej wspaniałej Unii  w niedługim  czasie chcieć  pokazać  środkowy palec  ,  jak ta dalej będzie  udowadniać wyższość  swojej rasy !!

"jak się komu w tyłek włazi trzeba się liczyć z obsraniem" J Piłsudski
żebrząc o przyjęcie do unii samiśmy udowodnili że uznajemy się za gorszą rasę, targując subwencje unijne potwierdzamy że sami nie potrafimy się zrównać z silniejszą gospodarką zachodniej Europy. Godząc się na przynależność do unii za wszelką cenę w czym i PiS jest w czołówce zaraz po lewicy tylko potwierdzamy że trochę jest w tym prawdy. 
Czy potrafili byśmy zbudować choćby takie sieci handlowe w oparciu o własnych cwaniaczków? czy potrafili byśmy zbudować jakieś źródła dochodów wystarczające dla zrównoważenia zachodniej przewagi gospodarczej bez wejścia do ue?
Tak. nasza lokalizacja daje takie szanse ale naród mamy jeszcze z komunistycznymi nawykami gdzie ten który sobie lepiej radzi zamiast być przykładem jest od złodziei wyzywany ...
tak, jesteśmy gorszą rasą po czterdziestkilkuletniej degeneraci sowieckiej i nie zmieni się to szybko bo obecni miarą naszej wartości stawiają coś bliżej pobożności niż skuteczności na swoim własnym podwórku. Co mamy takiego bez czego tamci nie mogli by się obejść? a czy my obejdziemy się bez tamtych?
dopiero szczera odpowiedź na te pytania da nam obraz w jak głębokiej...
Budowanie socjalizującej zapomogami i niezasłużonymi w zasobach trwałych emeryturami struktury społecznej chcemy zrównać się z drapieżnikami którzy najlepiej cenią tych spośród siebie którzy najwięcej potrafią a my tych którzy najgłośniej potrafią żebrać.
Tylko siłą można coś dla siebie wywalczyć aby mieć więcej niż ci od których to uzyskaliśmy. a jaką my mamy siłę? Nie jesteśmy w stanie nawet własnym sługom dać wynagrodzeń porównywalnych z tym co dostają u obcych. Nawet sługi będziemy mieli pośledniejszego sortu zanim nie zaczniemy żądać od siebie samych więcej niż od całej reszty.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Właśnie takie służalcze podejście nas gubi . Tak było potcza Targowicy  , tak jest i teraz . 

My Polacy nie potraktowali byśmy swoich sług , nawet tych" gorszych "

https://www.onet.pl/?utm_source=noizz.pl_viasg_noizz&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&pid=13443caf-f6f9-432c-8f72-e2950a921783&sid=b9d49135-2d06-49f0-8a58-46b831027a53&utm_v=2

Polak potrafi bardzo wiele . https://www.forbes.pl/biznes/siec-supermarketow-dino-zalozyciel-tomasz-biernacki-trzecim-najbogatszym-polakiem/q2bbc8c

Tylko że za króla Europy Lot był szykowany do sprzedaże Niemcom a jak ekipa jest inna to Lot niemiecką linie wykupił . To tylko jeden przykład . 

Mnie ten socjal też bardzo się nie podoba , ale choć nędza i ubustwo się skończyło .   Dzieci same na świat się nie proszą a są dla przyszłości świata bardzo pożądane więc  jakoś trzeba próbować nakłaniać młodych aby je mieli . Wolą totalny socjal , niż Biedronia i Śmiszka starających się o dziecko . Z tego drugiego przyrostu naturalnego nie będzie a kiedyś wszyscy będziemy starzy i jakiejś emerytury zapewne będziemy  oczekiwać . Kto ma ją nam zapewnić , potomkowie Śmiszka i Partnerki ?????????

Opublikowano (edytowane)

Organizować igrzyska w zapładnianiu, ja przyjadę z Sląska   i pokażę nową technikę w której mogę zapłodnić trzy kobiety w jednym akcie . Mistrz powinien zostać suto wynagrodzony , lepiej od piłkarzy . Wtedy mamy szansę że Polaków przybędzie jak grzybów po deszczu . Zróbmy z zapładniania sport narodowy z transmisją w TV !!!!!

Polaków jest coraz mniej. Alarmujące dane GUS

Czytaj więcej na https://fakty.interia.pl/polska/news-polakow-jest-coraz-mniej-alarmujace-dane-gus,nId,4296603#comments4-1utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

romus-przerzuciles sie na dopalacze ???

jest juz taki program gdzie pary uprawiaja seks w kabinie w otoczeniu widzow- roman zglos sie, choc obawiam sie ze twoja zona nie byla by szczesliwa..............

na szczesci to polska c wymiera-oni tam sa zadowoleni gdy dojna zmiana z banku ich samorzadom kradnie dziesiatki milionow wiec zadnej straty nie bedzie gdy ich ubedzie

Opublikowano
36 minut temu, Roman176 napisał:

i pokażę nową technikę w której mogę zapłodnić trzy kobiety w jednym akcie

Przewidujesz bilety ? Bo bym chętnie to zobaczył . 🤔

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

romus-przerzuciles sie na dopalacze ???

jacku długo leżałeś  bez ruchu ??  zastrzyki do mięśniowo w żyłę albo elektrowstrząsy ??

11 minut temu, jacus napisał:

jest juz taki program gdzie pary uprawiaja seks w kabinie w otoczeniu widzow- roman zglos sie, choc obawiam sie ze twoja zona nie byla by szczesliwa..............

jak się ta substancja nazywa ??  ekstazy ??  co ci podawaj ą ?

11 minut temu, zetorki12 napisał:

Przewidujesz bilety ? Bo bym chętnie to zobaczył . 🤔

tak jak w ksw .... to przywieź ze sobą co nie co  to wstęp bd miał gratis 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, gienio007 napisał:

Tylko że za króla Europy Lot był szykowany do sprzedaże Niemcom a jak ekipa jest inna to Lot niemiecką linie wykupił . To tylko jeden przykład

Sprzedaj Niemcom Honkera, tego z wczorajszego filmu. A nie przepraszam już sprzedany i tam teraz chyba T5 składają.🤣 Albo i T6.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
6 godzin temu, galan99 napisał:

Jeszcze można opodatkować dopłaty to by była ładna sumka do budżetu .

I tak kroją na tych dopłatach te współczynniki korygujące, zresztą płatność dodatkową dostaje się za 27ha i wychodzi na to ze najwieksza dopłata jest za 30ha a potem tylko 780zł jakoś tak.

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

Organizować igrzyska w zapładnianiu, ja przyjadę z Sląska 

A o pracy na stanowisku testera końcowego, na linii produkującej sztuczne waginy nie myślałeś?😂

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v