Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Mirro - świetny interes na tych przecierach. Państwo zamieniło 131 mln na towar obciążony obowiązkiem utylizacji, którego Eskimos już wykonywać nie musi. Śmierdzi to złodziejstwem no ale rządzi Sprawiedliwość...

Patrz pozytywnie. Ile to zacieru można narobić. Rozdadzą Kołom Gospodyń Wiejskich, do tego zestaw małego bimbrownika i będzie git.  Pan Ardanowski pewnie już ma jakiś plan.

Opublikowano

no tak Miruś skończyła ci się kasa i szukasz darmowego dilera 🤣

Opublikowano (edytowane)

to już twoja baba ci nie wystarczy ? 😄

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Niestety do tej pory błądziłem i muszę odkupić swoje winy, Czyniłem zło , jedyna możliwość zbawienia to dołączenie do drużyny "Dobrej Zmiany". Inaczej otchłań.

Opublikowano

Miruś ale to będzie kosztowało , najpierw musisz do groszka polecieć😄

Opublikowano

ta jasne 😁 pewnie znowu pod żyrandolem utkniesz z pilotem w ręku z wytartym guzikiem tvn 🤣

Opublikowano (edytowane)

co tam Danielu na ranczu ?

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Powstała w końcu?

'Rządowy projekt ustawy o Państwowej Inspekcji Bezpieczeństwa Żywności. Pod koniec maja 2017 r. rząd przyjął projekt ustawy o utworzeniu Państwowej Inspekcji Bezpieczeństwa Żywności przygotowany przez ministerstwo rolnictwa. - Założenie jest takie, że startujemy z projektem ustawy od razu. ..... nowa inspekcja może rozpocząć działalność od 1 stycznia 2020 r. '

http://www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Projekt-ustawy-o-inspekcji-bezpieczenstwa-zywnosci-bedzie-wkrotce-procedowany-w-Sejmie,185956,2.html

'Nie będzie Państwowej Inspekcji Bezpieczeństwa Żywności. Pomimo wielu obietnic, rząd PiS wycofuje się z planów powołania takiej instytucji. Skąd ta zmiana i dlaczego jedna superinspekcja nie powstanie?'

https://www.agrofakt.pl/panstwowa-inspekcja-bezpieczenstwa-zywnosci/

Opublikowano

Nie trzeba policji, albowiem dotarło w końcu do mnie to czego bałem się dostrzec. Oni po prostu chcą dobrze.

Yva wklejasz materiały szkalujące ciężko pracujących ludzi. Jeżeli stwierdzili że powstanie tej inspekcji byłoby szkodliwe to mieli pełne prawo zatrzymać ten proces. Retoryka że służby powinny nadążać za zmianami jest błędna. Służby powinny zostać służbami choćby ich zadania nakładały czy pokrywały się, a części nikt by nie wykonywał, bo nikt tego nie miał w obowiązkach.

Z glifosatem to ja tez poczekam na oficjalny komunikat Rządu RP. Jeżeli stwierdzą że jest szkodliwy to przestanę go pić, 

Opublikowano (edytowane)

no to masz fuchę
do brukowania piekła

ci też dobrze chcieli http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,25627428,kuriozalny-pomysl-pfn-mowi-stalin-do-hitlera-mamy-taki-dyskretny.html..
......
no zapomniałem co to ja miałem jeszcze dopisać
a, wiem; szczere chęci w prostowaniu polityki historycznej tylko nie piszą w artykule czy to oni sami usunęli tweetta czy został usunięty przez portal
(podkreśliło "twetta" na czerwono, to co? miałem napisać tłita? o, też podkreśliło)

no wreszcie wiem co tak naprawdę chciałem dopisac
tam na dole strony jest jakiś quiz czy coś podobnego i takie trochę frapujące pytanie czy jednak jedna z niepoprawnych odpowiedzi nie budzi marzeń u co niektórych... europejczyków?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ooooooo w PFN też mógłbym pracować. Oni sa na pierwszej linii. Zawsze gotowi odpowiadać na kłamliwe insynuacje naszych wrogów, albo po prostu złych ludzi, którym nie podoba się to co robią. Zaskakujący jest tak trafny dobór środków do komunikacji i przekazywania informacji. tam musi pracować ogromny sztab bardzo mądrych ludzi, patriotów. A jakie wyczucie czasu, miejsca i sposobu, a jaki subtelny dobór treści aluzji. Tak, to zdecydowanie miejsce dla mnie. ale przecież jam niegodzien. Bo jam tylko gorliwy neofita, jeszcze bez kręgosłupa moralnego.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Są różne wersje.
Pierwsza że wygonił ich Tusk a w to miejsce weszli Rosjanie, czyli wina Tuska.
Druga mówi iż przyczyną był smród onuc i cebuli postępujący przed Armią Czerwoną.
Trzecia że to ci sami co potem obalali komunę czyli Piotrowicz, Kryże i "Wolfgang".

na odwrót byli Rosjanie i wygonił ich Tusk ciocia kazała ... zawsze mu opowiadała pamiętaj donaldzie płynie w tobie niemiecka krew masz podwójne obywatelstwo ale jesteś Niemcem twoje prawdziwe imię to dÖnek von tÜsk 

i tak 2008 doszedł Niemiec do władzy wpuścił niemców wszystko sprzedał  Niemcom  i poszedł  w rodzinę strony w 2014 

Opublikowano

Ale w odwrocie jak widać. Z tym, że składniki diety mogą jednak dać do myślenia decydentom i pomimo obecnej postawy nikt Ci magazynów nie wyczyści w cenie godnej "swojego" człowieka.

Opublikowano

A to pech, ale dzisiaj dziewczyny zakazały obiecywać komukolwiek jakikolwiek towar bo wszystko już zamówione. Przez ostatnie dwa tygodnie jakby piorun strzelił w kupujących. Zostało jeszcze ze 100 ton marchewki. Ale to pikuś,

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v