Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No a jak inaczej by mogli? Wyświetlą taki własnie komunikat i będą udawać że nikogo nie ma w domu.:lol:

6 minut temu, dysydent napisał:

a razie zasada - nic nie widzieli, nic nie słyszeli; znaczy przekracza zdolności do jakiejkolwiek kontrargumentacji.

Bo bardzo trudno sensownie argumentować kiedy ktoś zostaje przyłapany w dwuznacznej sytuacji i jeszcze z opuszczonymi do kolan portkami,:lol:

Opublikowano

Jak to ma być ? Czy to realne ? Prezydent Duda powiedział , że nie może być sądów , o których ludzie mówią że są niesprawiedliwe ... Kurna , kto jemu te teksty pisze ??

@dysydent co o tym sądzisz ? 🤔

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, zetorki12 napisał:

Jak to ma być ? Czy to realne ? Prezydent Duda powiedział , że nie może być sądów , o których ludzie mówią że są niesprawiedliwe ... Kurna , kto jemu te teksty pisze ??

@dysydent co o tym sądzisz ? 🤔

że akurat mówił z pamięci i szybciej mówił niż myślał albo coś nie tak z Twoim cytatem  bo opieranie systemu sprawiedliwości na poczcie pantoflowej to ja gratuluję takiego ustawodawcy
jako człowiekowi małej wiary to trudno mi uwierzyć aby kto w pisanym tekście takie coś ... znaczy po napisaniu durnoty na takim poziomie następne teksty takiego pisarza nawet nie są przyjmowane do korekty.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

W teleekspresie usłyszałem . Sensu wypowiedzi nie zmieniłem . On czasami jak coś powie to ... To podobne jak mówił o tym czemu ceny rosną . :D

Opublikowano (edytowane)

akurat z cenami nic poza prawdą nie powiedział i tylko nie pasowało to do oficjalnej linii reform jakoby dodawanie ludziom pieniędzy za nic podnosiło średnią zamożność społeczeństwa. to tylko podnosi ceny i tracą na inflacji ci którzy oszczędzają dokładnie tyle ile po podwyżkach więcej sobie mogą kupić ci którzy darmo dostali.
Wymuszanie wyższych płac bez zwiększenia efektywności pracy to jeden z głównych czynników inflacjogennych i w zasadzie niczego dobrego nie przynosi gospodarce po za zwiększonym popytem na papier banknotowy.
Taki jeden prawdomówny w wiosce kłamców i tylko tym zwrócił i moją uwagę. A czy się pomylił czy na prawdę taki szczery? i czy akurat ja w to wierzę że szczery? j.w ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

przynajmniej nie pamiętliwy w myśl powiedzenia/warunku - aby skutecznie kłamać trzeba mieć dobrą pamięć

coś się znów af przycina i przeładowuje z pól minuty stronę
czy tylko u mnie? choć inne odświeża u mnie natychmiast

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

zawsze jakieś badziewie pootwierane i to badziewie przeładowuje normalnie. af przeładowuje też normalnie z podczas zapisywania stoi stosunkowo długo.
Albo jaki nowy automat weryfikacji postów uruchomili albo czytają i w locie decydują co puścić a co nie?

Opublikowano

tak na prawdę to pewnie w tym przypadku akurat przeciążenie serwera ale może nie tyle inwigilacja co "korekta" ew durnot co byśmy kto nie palnął jak Prezydent w teleekspresie. to dla naszego dobra

Opublikowano

Czytają, czytają.. Jest taki element jak Artur Andrus co łapie trzy od czapy słowa i na bieżąco robi z nich fraszkę. Efektem jest rozbawiona i zadowolona publika. Prezydentowi ktoś zapewne podrzuca takie "trzy słowa na dziś"...

Opublikowano

Nie może być sprawiedliwego państwa, jeśli nie będzie odpowiedzialności wśród sędziów. Do dzisiaj w wymiarze sprawiedliwości zasiadają osoby, które służyły poprzedniemu systemowi. Próbują one wmówić wszystkim, że jedyny dopuszczalny system to taki, w którym to sędziowie powołują się w swoim wewnętrznym gronie - mówił prezydent podkreślając jednocześnie, że to on mianuje przedstawicieli wymiaru sprawiedliwości.

Jeden z wycinków przemówienia adriana w pobliskim Zwoleniu. Nie mogło zabraknąć mojego ulubionego tekstu o wymiarze sprawiedliwości.  

Opublikowano (edytowane)

Dziś  nasz minister infrastruktury  przypuscił bezpardonowy atak na resztę  intelektualnie wydolnych widzów TVPis. Z idiotyzmu który wygłosił wnioskuje jednak ze zdiagnozowali już że średni widz TVP jest umysłowo ułomny. 

Minister Kowalczyk oznajmił że w trosce o  większe bezpieczeństwo ruchu drogowego będą stawać dużo nowych fotoradarów. Ma oczywiście nadzieje że będzie to działać prewencyjnie i  mandatów nie bedzie. W przeciwieństwie do PIS , za czasów PO stawiano bardzo dużo fotoradarów ale nie pełniły one żadnej roli prewencyjnej a słuzyły do perfidnego wyciągania kasy od kierowców. Rzeczywistość wg PIS zaskakuje coraz bardziej.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

adrianowi szkodzi swieze powietrze w polsce wschodniej...........tego o zydach sobie nie wymyslilem ,tydzien temu, dokladnie to opowiadal .

choc raz romus nie mija sie z prawda z daleka- sporo slazakow przymusowo wcielonych do wermachtu,przy nadazajacej okazji ochoczo poddawala sie aliantom, spora czesc pozniej walczyla czynnie z niemcami- II korpus we wloszech w wiekszocia skladal sie z dezerterow, pod monte cassino walczyli ze swoim kamratami.... wiec spokojnie mogli odstac odprawe od anglikow a potem kopa w dude. 

czy slazacy mieli wybor-oczywiscie mieli mogli wybrac kierunek na auschwitz dla siebie i rodziny.

tego w tvp nie zobaczycie,gdyby to byl paryz,berlin a nie pareset metrow od okna papieskiego.........

Opublikowano
58 minut temu, jacus napisał:

choc raz romus nie mija sie z prawda z daleka- sporo slazakow przymusowo wcielonych do wermachtu,przy nadazajacej okazji ochoczo poddawala sie aliantom, spora czesc pozniej walczyla czynnie z niemcami- II korpus we wloszech w wiekszocia skladal sie z dezerterow, pod monte cassino walczyli ze swoim kamratami.... wiec spokojnie mogli odstac odprawe od anglikow a potem kopa w dude. 

czy slazacy mieli wybor-oczywiscie mieli mogli wybrac kierunek na auschwitz dla siebie i rodziny.

ile wycielono ? a ilu ślązaków uciekło do brytanie zdezerterowali ... nie zapomnij napisać kto został wermachcie ? małopolska wielkopolska gdańśk i reszta tych ułomnych pro unijnych czekam na wklejanie 😎

1 godzinę temu, jacus napisał:

y slazacy mieli wybor-oczywiscie mieli mogli wybrac kierunek na auschwitz dla siebie i rodziny.

tego w tvp nie zobaczycie,gdyby to byl paryz,berlin a nie pareset metrow od okna papieskiego.........

co mamy zobaczyć odpalanie racy ?? żydy się tłukom jak mówiłem ...

Grafitti-85.jpg

Znalezione obrazy dla zapytania: żydy cracovia"

@jacus  ułatwię ci   W latach 1943–1945 podstawowym źródłem uzupełnień dla PSZ na zachodzie byli jeńcy wojenni oraz żołnierze narodowości polskiej, którym udało się zdezerterować z Wehrmachtu (89 600[1] spośród 250 087 osób narodowości polskiej wcielonych przymusowo do Wehrmachtu[1], jako zakwalifikowanych do III i IV kategorii niemieckiej listy narodowościowej),

304 dywizjonu bombowego „Ziemi Śląskiej”, 307 dywizjonu myśliwskiego nocnego „Lwowskiego”, 306 dywizjonu myśliwskiego „Toruńskiego”

ALE SIĘ POROBIŁO. USA WYSTĘPUJĄ PRZECIW ŻYDOM PUTINA. Nie wiem jak po rosyjsku jest "aj-waj" ale radzę wsłuchać się w słowa Putina bo na pewno już to wypowiedział. Bo co więcej może powiedzieć? Tak, z ciekawości, pytam.

https://forsal.pl/swiat/usa/artykuly/1449239,szczerski-usa-popieraja-decyzje-prezydenta-dudy-o-nieobecnosci-w-jerozolimie.html

Opublikowano

gdy gks awansuje do ekstraklasy wtedy pogadamy-kurna nawet nie wiem czy jest kosa czy sojusz ??? e to tylko lokalny klub walczy tylko z innymi hanysami.

usa wysepuje przeciw izraelowi- dobry zart,najlepszy dzisiaj ,nawet pobiles adriana w zwoleniu.

przypomne ci ze dom maklerski bz-wbk byl partnerem finansowym  przy probie przejecia przez pana kantora grupy azoty.....

Opublikowano

zarówno prezydent , premier , schetyna  i reszta mówi zazwyczaj to co ich elektorat chce usłyszeć i do tych osób kierują swoje wypowiedzi , po dłuzszym przebywaniu w danym otoczeniu  zaczyna się wiara w to co mówi inni i zauważa sie sens ich wypowiedzi , [ nie to jeszcze nie sekta ]          . Czy w polsce jest sens budowania kolei szybkiej predkosc , i jaka według rządzących ma być ta  predkosc , we francj coraz miej osób  korzysta z tgv i staje sie ta kolej bardzo deficytowa , według mie ze wzgledu na odległosci miast wiecej niz 200 km \h  bedzie niepłacalne .

11 godzin temu, Ulman napisał:

Minister Kowalczyk oznajmił że w trosce o  większe bezpieczeństwo ruchu drogowego będą stawać dużo nowych fotoradarów. Ma oczywiście nadzieje że będzie to działać prewencyjnie i  mandatów nie bedzie. W przeciwieństwie do PIS , za czasów PO stawiano bardzo dużo fotoradarów ale nie pełniły one żadnej roli prewencyjnej a słuzyły do perfidnego wyciągania kasy od kierowców. Rzeczywistość wg PIS zaskakuje coraz bardziej.

tym postem to Przeginasz , w ubiegłym roku przybyło ofiar na polskich drogach , Jestes za zwiekszeniem kar z kodeksu drogowego czy przeciw ? ja  jestem za i to nawet o 300 %  i foto radary  bym poukrywał w krzakach .

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Roman176 napisał:

ALE SIĘ POROBIŁO. USA WYSTĘPUJĄ PRZECIW ŻYDOM PUTINA. Nie wiem jak po rosyjsku jest "aj-waj" ale radzę wsłuchać się w słowa Putina bo na pewno już to wypowiedział. Bo co więcej może powiedzieć? Tak, z ciekawości, pytam.

Nic się nie porobiło a tym bardziej w sensie jaki tu przedstawiasz. Putin powie, albo nie powie. A jak powie a ktoś go będzie tam chciał prostować to nawalanka potrwa jeszcze trochę. Jak nie powie to wyjdzie że chce zgody. A wtedy wszyscy będą pytać o co nam chodzi, przecież to fajny gość. No i jeszcze ważne co powie wice USA. Na razie Polska robi co się podoba USA, a nawet więcej, więc może pogłaskać. 

Jak widać dla Putina rysują się co najmniej dwie opcje i obie korzystne, nawet jak nabroi.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano
58 minut temu, jarecki napisał:

tym postem to Przeginasz , w ubiegłym roku przybyło ofiar na polskich drogach , Jestes za zwiekszeniem kar z kodeksu drogowego czy przeciw ? ja  jestem za i to nawet o 300 %  i foto radary  bym poukrywał w krzakach .

Jarecki jemu chodziło o argumentację ze strony Pana Kowalczyka. PO stawiało radary z myślą tylko o wpływach z mandatów zaś PiS stawia tylko z myślą o bezpieczeństwie. No i Ty byś poukrywał radary w krzakach a Pan Minister nie. Bo radar ma stać dumnie w widocznym miejscu.🤣

Opublikowano
15 godzin temu, zetorki12 napisał:

W teleekspresie usłyszałem . Sensu wypowiedzi nie zmieniłem . On czasami jak coś powie to ... To podobne jak mówił o tym czemu ceny rosną . :D

Zetorki aby sprawdzić czy dobrze sądy działają to sprawdź na własnej skórze . Stwórz podobną sytuację tak jak ta z 50zł na stacji a potem powiesz że byłeś roztargniony . Jak cię sąd uniewinni to znaczy ze Duda się mylił 😁

Opublikowano (edytowane)

Naprawdę nie rozumiesz co durnego jest w słowach , że  nie może być sądów o których ludzie mówią że są niesprawiedliwe ?  Czy może powstać taki sąd ?? 

Edytowane przez zetorki12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v