Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W Polsce działa obecnie 5 kopalni węgla brunatnego. W 2017 r. zdołały one wydobyć 61,1 mln ton tego surowca. Daleko nam jednak do wolumenów wydobycia, jakie osiągają np. Niemcy. W 2017 r. na potrzeby niemieckich elektrowni węglowych tamtejsze kopalnie wydobyły aż 171,2 mln ton węgla brunatnego. . Sam jeden "Bagger 288" potrafi dziennie wydobyć nawet do 240 tys. ton węgla. To więcej niż średnie wydobycie wszystkich polskich kopalni odkrywkowych razem wziętych!

https://niewygodne.info.pl/artykul9/Niemcy-potega-w-spalaniu-wegla-brunatnego.htm

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

od pierwszego wegiel w tauronie potanial-658 brutto na bramie kopalni za gruby, groszek II 566 zl - zawsze byl tez cennik archiwalny ale teraz zniknal wiec nie moge porownac ile stanialo..

kiedys mieli taki na skladzie obok kamiennego-jakos sie nie przyjal...

dopiero dzisiaj pisowskie orly wypelzly z nor-  owsiakowi to moga co najwyzej nogawki polizac,bo wyzej nie siegna, 

Opublikowano
4 godziny temu, zetorki12 napisał:

Rydzyka se rozlicz i jego auta od bezdomnych .

a po co ? ty mu coś dałeś oczekujesz ze ci coś musi dać ?

4 godziny temu, zetorki12 napisał:

A kto promuje gaz i inne ekopierdoły ? Kto kopciuchy zachęca wyrzucać ? Nie Twój PiS ?

poczytaj lepiej od kiedy jest ustawa kopciuchach i od jakiego szczebla się zaczęło 

UCHWAŁA wydaję urząd marszałkowski u nas istnieje od 2/3 lat 

tu masz miedzy innymi 

http://polski-wegiel.pl/slaska-uas/

Śląska Uchwała Antysmogowa ... dnia 24 kwietnia 2015 roku

a tu masz brata co im kazał 

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32015R1189&from=PL

Opublikowano
Przed chwilą, Roman176 napisał:

ty mu coś dałeś oczekujesz ze ci coś musi dać ?

A Ty Owsiakowi ?

Opublikowano

jeszcze tylko wojtek i bedzie komplet ujadajacych kundelkow, gdziescie byli tyle czasu-pare miesiecy was nie bylo- u banasia na pokojach ??? czy prezesowi laske robili ??  moze proboszczowi  mydlo podnosili ??

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, zetorki12 napisał:

A Ty Owsiakowi ?

co ? czy ja do kogoś bije ??

21 minut temu, jacus napisał:

eszcze tylko wojtek i bedzie komplet ujadajacych kundelkow, gdziescie byli tyle czasu-pare miesiecy was nie bylo- u banasia na pokojach ??? czy prezesowi laske robili ??  moze proboszczowi  mydlo podnosili ??

mędrca się znalazł wiocha ci d*pą jeszcze nie wylazła ? 

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, jacus napisał:

jeszcze tylko wojtek i bedzie komplet ujadajacych kundelkow, gdziescie byli tyle czasu-pare miesiecy was nie bylo- u banasia na pokojach ??? czy prezesowi laske robili ??  moze proboszczowi  mydlo podnosili ??

myślę,że za publiczne wyzwiska i obrażanie forumowiczów należą się temu panu ferie

• Like 1
Opublikowano

szkole to ja juz dawno skonczylem, a na "ferie" to juz niedlugo sie udaje z wlasnej woli i to fundowane przez krus 😊,trzy tygodnie w sanatorium.

a swoja droga - ciekawy masz tok myslenia- prezes po operacji kolana kulawy wiec laska mu jest niezbedna-sam miale podobna wiec wiem, pokoje banasia sluzyly biznesmenom do odpoczynku..chlopaki moze sa ministrantami wiec to ze proboszczowi pomagali przy myciu rak po mszy nie jest niczym dziwnym

wiec na jakiej podstawie piszesz ze kogos obrazam ??-no chyba ze myslisz o homoseksualistach, burdelach i pedofilach ???- wiec obrazasz forumowiczow i naleza ci sie ferie

roman -co kac gigant cie dopadl, nie wchodz bron boze na wioche bo ze smiechu mozesz cofnac to co lyknales i bedziesz musial zrobic poprawke..

Opublikowano

staram dostosowac sie do poziomu interlokutora.

zawsze udaje glupszego niz jestem- to bardzo dobra metoda, wielu sie na to nacielo a potem nagle zonk, polecam to kazdemu serdzecznie. 

jak wyglada to w twoim przypadku gdy udajesz madrzejszego niz jestes ??? nigdy tak nie robilem, wiec mi to opisz ..

Opublikowano
58 minut temu, jacus napisał:

a swoja droga - ciekawy masz tok myslenia- prezes po operacji kolana kulawy wiec laska mu jest niezbedna-sam miale podobna wiec wiem, pokoje banasia sluzyly biznesmenom do odpoczynku..chlopaki moze sa ministrantami wiec to ze proboszczowi pomagali przy myciu rak po mszy nie jest niczym dziwnym

i co z tego ze prowadził biznes nie kradł z budżetu jak miruś i zbychu jak Tusk upolował OFE 300mld bo najebał tyle długu 300mld z prywatyzacji gratis największe podatki 

1 godzinę temu, jacus napisał:

roman -co kac gigant cie dopadl, nie wchodz bron boze na wioche bo ze smiechu mozesz cofnac to co lyknales i bedziesz musial zrobic poprawke..

jak cie cieszy niemiecka strona ,Wiocha to stan umysłu 

werbują praca dla ciebie 

admina mam nadzieję że chociaż dobrze płacą za pieniądze z zachodu i styknie mu żeby zalać IV TDI. Bo to już nie wiocha.pl a Marionetka KOD  zero obiektywizmu prawdziwa wiocha jadą tylko na PiS i prezydenta a KODu nie rusza bo pewnie ktoś płaci w szeklach

Opublikowano

Nie wierzę że ty  na trzeźwo takie wywody tworzysz, no chyba że wieczorami dopada cię jakieś rozedrgania emocjonalne.  Co ty w sumie chciałeś przekazaç tym twoim postem ?

Opublikowano (edytowane)

z 15-20 lat temu bez ,, podatku ''wegiel ze sląska cieżkobyło wywieść , chyba że chciałeś ze służby zdrowia skorzystać a dodatkowo jak byłeś mało ogarniety to jeszcze na wadze na chałdzie cie ojebali .                                                                                                                                                                                                      wielkie interesy , jąką mamy pewność że dziś  nikt nie finansuje propagandy na swiecie - od razu napisze że nie o tvp mi chodzi - czy wielkie korporacje które wydają mld .dolarów na reklamy nie są zainteresowane kierunkiem narracji stacji telewizyjnych które te reklamy emitują ?   https://www.tvp.info/46182134/tajemnice-zimnej-wojny-brytyjski-rzad-finansowal-reutera                                                                                  w 2018 r rynek reklamy w Polsce miał wartosc 9,5 mld zł  w 2018 r  lidl 600 mln wydał na reklame 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

zbyszko - typowa anegdota. Z tego podwórka: Ulman też bierze, jest anty, gdyż wolałby sam dystrybuować pieniądze i dodatkowo wie, że to nie jest dobre rozwiązanie dla Państwa. Jeśli dobrze się wczytasz to kwestia "dobroci" dla Państwa jest w tej anegdocie zakopana pod indywidualne korzyści.

Opublikowano (edytowane)

Jak pójdzie na emeryturę za  dwa miesiące a nie siedem  lat, to przeklnie PiS z tym dobrodziejstwem. Zajebiaszcza reklama dobra spływającego na Naród.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano

mirro napisał: Jak pójdzie na emeryturę za  dwa miesiące a nie siedem  lat, to przeklnie PiS z tym dobrodziejstwem. Zajebiaszcza reklama dobra spływającego na Naród.🤣 W to to akurat nie wierze. Bajki dla naiwnych ze bedzie robił 5 lat dłużej i dostanie wiecej kasy. Znajac realja z 50 pln wiecej albo i nie. Najlepiej to jebac do konca zycia na wszystkich nierobów- posłow, senatorów, radnych i niektóre mundurówki i pierdolnac w kalendarz w roku przejscia na emeryture. Trzeba brac przyklad z Tuska i europosłow co uchwalili ze sami beda barc kosmiczna kase w wieku 63 lat a reszcie podniesc wiek emerytalny. Himalaje hipokryzji. Rudy zakłamaniec. Niech podniesie wiek emerytalny europosłom i innym nierobom.

• Thanks 1
Opublikowano

Naród nie jest naiwny i widzi ile będzie brał tej "super wcześniejszej" emerytury, Dlatego kto może trzyma się etatu. Przykłady tego mam po sąsiedzku i rodzinie,

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

mirro napisał: Jak pójdzie na emeryturę za  dwa miesiące a nie siedem  lat, to przeklnie PiS z tym dobrodziejstwem. Zajebiaszcza reklama dobra spływającego na Naród.🤣 W to to akurat nie wierze. Bajki dla naiwnych ze bedzie robił 5 lat dłużej i dostanie wiecej kasy. Znajac realja z 50 pln wiecej albo i nie. Najlepiej to jebac do konca zycia na wszystkich nierobów- posłow, senatorów, radnych i niektóre mundurówki i pierdolnac w kalendarz w roku przejscia na emeryture. Trzeba brac przyklad z Tuska i europosłow co uchwalili ze sami beda barc kosmiczna kase w wieku 63 lat a reszcie podniesc wiek emerytalny. Himalaje hipokryzji. Rudy zakłamaniec. Niech podniesie wiek emerytalny europosłom i innym nierobom.

W obecnej sytuacji sam robisz na wszelkich nierobów posłów senatorów radnych i niektóre mundurówki  a na dodatek na wcześniej idących na emeryture. Jestes kolejnym który popiera by miec mniej pieniedzy.

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v