Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

zwykła ludzka ułomność , od zawsze jedne plemiona napadały na inne podbijanie obcych terenów jest w genach , a izrael ogłosił  budowe kolejnych domów na ziemiach okupowanych i co ma zrobić merkiel z francuzikiem skoro już na wczesniejsze zapowiedzi reagowali negatywnie ?  ja przypomne ze merkiel i  macron nie  sa aż tak przychylnie nastawieni do  izraela jak putin z trampem . mają być prawdopodobnie merkiel i macrone .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Paweł - jedzie się, robi zadymę wywalając na stół wszystko co wywiad ustalił i wraca zaraz po kilku dobrze wyglądających nieoficjalnych wizytach. Pan organizator odpowiada jedynie za oprawę - prezydentów przyjmuje Państwo.

Opublikowano (edytowane)

Jrecki
to już są zwykle przepychanki o dominację gospodarczą. UE miała być centrum gospodarczym i kulturowym planety i może by była gdyby nie zbyt silna pozycja Niemiec. Gdyby nie fiasko pomieszania narodów na kontynencie. chociaż nie wiem co za głupek w to wierzył że to w ogóle możliwe?
Nie wiem czy uda się na tyle stworzyć jednorodność poglądów i interesów aby z Europy utworzono nowy biegun potęgi euroazjatyckiej spychającej Amerykę na drugi plan ale wiem że Amerykanie zrobią wszystko aby się to nie udało
no i właśnie robią

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

a wraz  z jakim bankiem ten pan chcial przejac azoty ??? nagrody za dobra odpowiedz nie przewiduje-odpowiedz to oczywista oczywistosc.............roman odpoczywa wiec mu nie podpowiem ze to byl bz wbk😎

taki paradoks historii ze najwyzsza cene za grzechy europejczykow placa do dzisiaj palestynczycy, zydzi zajmuja ich ziemie i domy podobnie jak kiedys europejczycy, mur na zachodnim brzegu jest podobny do tego z getta w warszawie, palestynskie dzieci gina zastrzelone na ulicach jak kiedys zydowskie...........a swiat milczy lub niewiele robi -identycznie jak teraz,

gdyby usa zakrecily kurek z pieniedzmi i bronia -za pol roku bylby pokoj, wszechpotezne lobby zydowskie probuje zmazac grzechy z czasow II wojny-wtedy losami swoich ziomkow sie nie przejmowali.......

Opublikowano (edytowane)

Co wy tu o zwykłych kopalniach , teraz trendy są inne kopalnie i ta o mocy potencjalnej 1 GW to tyle co planowana elektrownia atomowa w polsce . to najwieksza kopalnia krypto walut w USA w texasie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Oni (Żydzi europejscy w czasie holokaustu) też kierowani byli zwykłym zwierzęcym niemal strachem zaskoczeni tym co spotyka ich naród w Europie. Raczej w takiej sytuacji nie oczekiwał bym racjonalnych zachowań nawet wobec współziomków.
jak pisałem - ratuj się kto może

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Przemożne lobby Żydowskie to ma w pi..dzie losy unicestwionych współplemieńców. Gdyby było inaczej to każdy z cmentarzy żydowskich wyglądałby obecnie dużo lepiej.  Przemożne lobby żydowskie działa zgodnie z jedną zasadą. "Bo nam się należy". 

Opublikowano

Były takie plany? Stworzenia narodu Europa? Było znoszenie barier w przepływie, tolerancji ale czy ktoś planował wymiksować? Raczej nie dysydencie bo historia dowodzi, że jest to niemożliwe i nie z powodu alienacji a z powodu istnienia grupy, której przepływać się nie chce lub co do tego pomysłu przekonana nie jest. Nawet jeśli na wieczniku stoi idiota to tylko dlatego, że wokół jest sztab ludzi co sobie z oczywistości zdają sprawę. Osobiście często pomijam durne informacje i może mi po prostu umknęło.

Opublikowano

no patrz, miałem tego nie puszczać co napisałem ale pasuje do poprzedniego

...co do przyczyn
to czy dzisiaj można jednoznacznie wytypować szaleńca który zdolny byłby podobne piekło rozpętać gdyby zaistnial ku temu odpowiedni klimat społeczny?
Wiadomo że dyktatorów tworzą warunki a nie odwrotnie ale od pewnego etapu to już się samo napędza i tu osobowoć dyktatora już ma kluczowe znaczenie w dalszym biegu wypadków.
Czy można jednoznacznie wskazać kto współcześnie ma zadatki na bestię?

Wszystko wydaje się proste z perspektywy czasu, gdy wszystko rozpoznane, no w trakcie zdarzeń nic nie jest pewne tak jak obecna sytuacja międzynarodowa.
Kiedyś tam w przyszłości będzie wiadomo jak to się potoczyło

Opublikowano

I tak na tym wszystkim najlepiej wizerunkowo wychodzą Niemcy, Przyznają otwarcie że ponoszą winę za mordowanie i robią to tak długo że obecnie już nikt się nawet o to ich nie czepia. Ostatnio nawet wychodzi na to że hitlerowcy, naziści mogli nie być Niemcami, albo że to wcale nie takie pewne. Za to my musimy udowadniać że nie jesteśmy wielbłądem ale jakby co raz mniej ludzi nam wierzyło. 

Opublikowano

Mirro - a widziałeś w Jerozolimie cmentarz? Tam się lokatorzy w kryptach wymieniają nawet... W każdym razie inna kultura to też jest. Co do cudzego słowa w Twojej wypowiedzi - jest uniwersalne dla każdego lobby.

Opublikowano

wiarygodności nie buduje się podejmowaniem racjonalnej argumentacji z absurdalnymi zarzutami bo się je uwiarygadnia
bo zaczęliśmy się tłumaczyć czyli jak byśmy się przyznali że jednak możemy jakieś garby ukrywać

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

Wiadomo że dyktatorów tworzą warunki a nie odwrotnie ale od pewnego etapu to już się samo napędza i tu osobowoć dyktatora już ma kluczowe znaczenie w dalszym biegu wypadków.

Dyktator i jego ekipa, aby ewentualne odsunięcie od władzy nie skończyło się masakrą, muszą mieć wyjście awaryjne. Tzn np, możliwość ucieczki. jeśli pozamyka im się te drogi to pozostają tylko drony i rakiety, bo osaczeni będą kąsać,

Opublikowano

O. I niech teraz Trump nałoży sankcje na Polskę. https://finanse.wp.pl/iranski-kierowca-fardin-kazemi-wraca-do-polski-odbierze-nowa-ciezarowke-6465060922406529a?amp=1

dysydent - najlepiej by było gdyby pokserować to coś napisał o wiarygodności, koperta, znaczek i wysłać wszystkim kretynom co zaczęli dyskusję z wizjami Putina.

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, DTaras napisał:

Co do cudzego słowa w Twojej wypowiedzi - jest uniwersalne dla każdego lobby.

Tak, tylko inaczej to brzmi kiedy mówi to Pani Szydło. A inaczej kiedy mówi to gmina żydowska ustami Pana Pompeo, za którym w oddali majaczą lotniskowce i cały ten szpej z numerami taktycznymi na burtach.

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

Dyktator i jego ekipa, aby ewentualne odsunięcie od władzy nie skończyło się masakrą, muszą mieć wyjście awaryjne. Tzn np, możliwość ucieczki. jeśli pozamyka im się te drogi to pozostają tylko drony i rakiety, bo osaczeni będą kąsać,

czasami istnieje potrzeba społeczna na dyktaturę, niemal jej oczekiwanie i wtedy nie ucieczka a wybicie potencjalnej konkurencji wystarczy i ten mechanizm selekcji zawsze preferuje najpodlejszych.
Obecna retoryka naszej władzy polega na szukaniu wszędzie wrogów, oszustów, złodziei i nie daj Boże jakiejś zapaści gospodarczej bo po takiej tresurze co glupsza większość wręcz zarząda "aby ktoś zaprowadził porządek" i nawet już widać kolejkę stojących na to wezwanie.

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

O. I niech teraz Trump nałoży sankcje na Polskę

I jutro gościu powinien dostać polski paszport, fotki z Prezydentem, zaproszenie rodziny. Puścić to przez tamtejsze portale i idę o zakład że wykreślają nas z listy do zabicia,

6 minut temu, dysydent napisał:

Obecna retoryka naszej władzy polega na szukaniu wszędzie wrogów, oszustów, złodziei i nie daj Boże jakiejś zapaści gospodarczej bo po takiej tresurze co glupsza większość wręcz zarząda "aby ktoś zaprowadził porządek" i nawet już widać kolejkę stojących na to wezwanie

Zarząda i to na bank. Bo nakręca to chęć odwetu a nie zmiany.

Opublikowano

Tak to powinno zadziałać. Również w sprawie naszej niedoszłej wizyty. Wracając do lobby to owszem poparcie jest ważne. Oczywiście rozumiem, że skoro się ma sprzęt to warto coś na nim zarobić i jak to z bronią - nie po to się jej dobywa aby komuś pokazać nie mniej Twoje porównanie to taki trochę popłoch...

yyy - pisałem w sprawie Irańczyka zaznaczam...

Opublikowano

To są tzw okazje. Sprawa tego kierowcy to podręcznikowy przykład. Zbiega to się w czasie kiedy PAD sam nie wie czy zwoływać RBN, czy nie. Amerykanie i tak mu nie powiedzą czemu odstrzelili tego generała. facet powinien robić co się da aby wymiksować się z tego. Jakby chciał wbić choć małą szpilkę USA i Izraelowi to by tak zrobił.

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, mirro napisał:

I jutro gościu powinien dostać polski paszport, fotki z Prezydentem, zaproszenie rodziny. Puścić to przez tamtejsze portale i idę o zakład że wykreślają nas z listy do zabicia,

Przypadek jednego kierowcy? może być za mało bo i Irakijczycy na razie grzecznie poprosili...

jak to zrobili za "pustynnej burzy Hiszpanie?
jeden zamach w Madrycie i szybciutko hiszpańskie wojska z Iraku wycofane

może to jest okazja właśnie na uniknięcie .... oj żebym nie wykrakał bo coś nie wierzę aby polski kontyngent był teraz z Iraku wycofany.
Co prawda on szkoleniowy ale oby to "szkolenie" nie nabrało dwojakiego znaczenia

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Kierowca jest z Iranu. Irakijczycy poprosili, ale wyjście z Iraku to brak wpływu na to czym stanie się sam Irak. Na razie jest wygodnym polem do konfliktu. 

Opublikowano (edytowane)

ale to nie nasz cyrk to czego małpy mają być nasze?
Dopiero atak na Turcję by coś zmieniał. Irak nie jest terytorium NATO Iran nie zaatakował członka tego paktu a został pośrednio zaatakowany czyli potencjalna reakcja jeśli nie rozszerzy się na innych poza atakującego nikogo do niczego nie zobowiązuje.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

NATO jest jak to ująć? Eksterytorialne? Chłopaki pracują w Azji a także w czarnej Afryce. Atak na sojusznika zobowiązuje. Czasem i taka mróweczka wystarczy bo to kwestia przekazania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v