Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

znowy blokuja linki- jak dzieci w piaskownicy.... sylwester w zakopanem "piekni i mlodzi"😂, po mordobiciu juz chyba nie tacy piekni ?

to co dzieje sie na bliskim wschodzie niewiele by mnie obchodzilo- od wiekow nic sie nie zmienia, jak sie mordowali tak sie dalej morduja ,tyle ze przy uzyciu nowoczesnej techniki- gdyby nie ceny ropy i gazu, zaczely znowu spadac wiec mala awanturka sie przyda-ciekawe gdyby nie bylo takich akcji i izraela ile by kosztowaly ???

Opublikowano (edytowane)

wydaje sie że media robią cisnienie za  sulejmanem , a sam iran musi krzyczeć wszak był to ich generał , po tylu latach wojny w afganistanie  czy iraku gdzie co i raz giną ludzie zaczyna się tesknota za spokojem i silną reką pana prawdopodobnie , i być może tam odradzał sie silny przywodca która by zakrecił kurek amerykanskim firmom , i spróbował czegoś innego poza sojuszem z wujkiem samem .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Lepszy, lepszy. Na pogadanki sobie oficjalnie z Asadem chodził. W Iraku? Jest zajebiście inaczej i ten kto ograniczał im dostęp do broni miał rację. Paradoksalnie cały ten smród z IS pozwolił na stworzenie w miarę jednolitych struktur w armii no i w walkach ich stary sprzęt służył jako ćwiczebne cele..

Opublikowano

jarecki - już był taki co chciał oderwać się od dolara i skończył tak samo. Nazywał się Kadafi. Wątpię aby o to chodziło stricte. Nie był to idiota aby się tego nie spodziewać choć i takie warianty można przyjmować. Natomiast jest pewna cieśnina i gdyby w odwecie Iran ją zablokował to nie będzie po nosie ani Irakowi ani Arabii Saudyjskiej..

Opublikowano (edytowane)

Ale, ale zapominacie że tam jeszcze Turcja ma swoje do ugrania. Jak się zacznie dym to polezą spokojnie tłuc Kurdów i nikt nimi nie będzie się zajmował.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
5 godzin temu, mirro napisał:

Roman albo cytujesz i odnosisz się merytorycznie do treści cytowanej, albo nie cytujesz. Jaka zła baza serwisowa, gdzie?

miruś ciężka rozmowa jest z tobą jesteśmy na forum cały czas ktoś coś ma z fedtem ,wyrzuca tu pytałem paru potwierdzili ze serwisy są porażka skrzyń nikt nie naprawia cześć brak parę osób składa z innych cześć , dziwi mnie twoje zaskoczenie  morze w twojej okolicy jest dobry i nie wierzysz mi 

zobacz sobie osobny temat serwis fenda wszyscy poszukują ... niezależny serwisant dobry jest gdzieś w lubelskie on zna sie bardzo dobrze na fendach 

Opublikowano
5 godzin temu, mirro napisał:

Wyciągasz moduł zwany skrzynią biegów i wkładasz drugi po naprawie? Gdzie ją naprawisz to Twoja sprawa. Na ile naprawiający podchodzi fachowo do tego to dopiero wychodzi w praniu. Przy hydrostacie każda fuszerka zaraz wyjdzie. Fachowość musi kosztować. 

miruś jak naprawia skoro niema części do skrzyni ?  daj jakiś namiar kto naprawia ml i ma części...    

Opublikowano

Roman, nie wiem kto ma części do vario, może w Intercarsie popytaj.  

A tak poważnie. Jedną skrzynię miałem wymienioną u Niemca, zanim ciągnik przyjechał do kraju w ichnim serwisie, a w drugim była wymieniana w kraju. Tyle że też przyjechała z tamtej strony granicy, 

Opublikowano

Roman - napisał mirro jak. Bierze się kalkulator, kartkę i długopis. Kartkę dzieli się na pół i po jednej stronie zapisuje koszt nowego ciągnika a po drugiej wartość starego plus nowa skrzynia od niemców. Podkreśla się to i podsumowuje finansowaniem. Na końcu wypisuje za i przeciw każdego rozwiązania i decyduje.

Opublikowano

znów mirro pierwszy...

Roman - mirro nie naprawia swoich maszyn sam gdy nie MUSI i nie szuka kłopotów z cyklu tanio i dobrze. Ceni swój czas bo: a) zarobi w tym czasie dopilnowując interesu b) życie to niejebajka. Wychodzi z założenia: na działać. Przepraszam mirro ale wydaje się , że Roman Tobie nie wierzy to ja spróbowałem.

Opublikowano (edytowane)

Roman zadam Ci teraz pytanie. 
- Czy rozleciało Ci się Vario?

Taras znam swoje możliwości i wiem że weryfikacja fabryczna pewnych podzespołów jest bezlitosna. To mnie cieszy bo sam mógłbym ulec pokusie zostawienia czegoś, jakiejś miny. Mam sporo maszyn na hydrostacie i wiem że wymiana uszczelniaczy to czasem jedyna rzecz którą potrafią naprawiacze.

Szkoda czasu, szczególnie kiedy to skrzynia biegów. Ważna jest też gwarancja na zespół. 

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

widac u was moj poprzedni post ???

kolejny wstecz to ten

Dnia 2.01.2020 o 20:28, jacus napisał:

u mnie w technikum rolniczym informatyka byla juz  na poczatku  lat 90-niestety zalapalem sie tylko na jeden rok, pamietam pancerne drzwi i kraty w oknach  sali😛

proste uklady scalone to lutowalismy juz na zpt w podstawowce-lata 80, w skaldnicy harcerskiej kupowalo sie podzespoly i plytki.

pierwszy raz na komputerze -chyba 86 lub 87, oczywiscie gry.

takie pozakonkursowe pytanie - na tym globusie z filmu to co to za planeta?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
10 minut temu, mirro napisał:

Roman zadam Ci teraz pytanie. 
- Czy rozleciało Ci się Vario?

mnie nie ...  koledze obok  ale nas dwóch zaskoczyły działania serwisu czas oczekiwania na skrzynie brak cześć na tyle to było żałosne ze gdyby nie ja nie miał posianego rzepaku ....   dla ciebie pewnie przy większej ilości ciągników jeden nieuruchomiony to bez znaczenia ...   dla kogoś co ma jeden główny ciągnik to .... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...
v