Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Zbyszko
ależ nikt nie ukrywa takich konstrukcji
tamten rolnikt tylko nie miał kamery i nie miał czym nagrać ten siew.. ten silnik 
masz tu prototypa jak za darmo oświecić, niestety tylko otoczenie 

ale jak popróbujesz kilka takich projektów gwarantuję inne, wiele wartościowsze oświecenie
(cholera muszę oglądalność cwaniaczkom nabijać ale może warto?)

w razie by Ci nie zaświeciła ta żarówka nie zapomnij wejść na yt i łapkę w dół dać temu "projektowi"
tylko nie pisz komentarzy bo takowe yt zalicza na plus dla twórcy filmu.

Tyle się wala starych magnesów, se zrób więcej połącz w szereg i tylko motor siłowy i masz elektryka traktor tylko podmień silniki i tego, jak mu tam? Muska puścisz z torbami. Szkoda że fabryki LG baterii Li-ion w Polsce pozamyka.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

samochód opalany drzewem  , ze 2 lata temu miał swój powrót na ukrainie https://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/ukraina-kierowcy-instaluja-w-autach-holzgas-robia-100-km-za-grosze/j6jl19v         . w sąsiedniej wiosce na kolonniach mieszkał gostek co w latach 70 zbudował wiatrak ,nie miał prądu a komuna mu zakazała używania   . wiatrak z poziomo ustawionymi łopatkami są  dozwolone prawdopodobnie , na pionowe trzeba mieć  zezwolenie czy pozwolenie .                              https://biznes.interia.pl/podatki/news/witold-modzelewski-co-pozostalo-po-rzadach-ludzi-z-rynku,2638989,4211  .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Desydent po co się męczyć z ciągnikami na roli .

Kurde jakiś fejsnius . Zawsze od stycznia wszystko drożało a tu znowu kłamią ? Czy dobrze słyszałem że coś ma potanieć ?

Edytowane przez 12zbyszko
Opublikowano (edytowane)

ok . tak upraszając to na co poprzednie ekipy od la 90 pożyczały ? wyprzedawały majątek zbudowany za gomułki i jeszcze im brakowało to na co porzyczali , teraz to Mówicie  na socjal a przedtem na co ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Teraz też pozyczaja jak  cholera i tak samo podnoszą obciązenia jak każda poprzedna ekipa. Jedni zapierniczyli połowe z OFE drudzy resztę więc co za róznca? Majątek zbudowany za Gomułki wart był tyle ile ktos chciał za to dać . FSO i Ursusa związkowcy bronili i co zostało?  Państwowe przestarzałe zakłady nie miały prawa się obronić.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ulman napisał:

2 godziny temu, Ulman napisał:

Włąsnie tak ciemny lud wyobraża sobie pochodzenie pieniedzy na socjal.

Mądry  zawsze  se da radę a ułomny zawsze narzeka . Widziałeś Ulman jak Mirek kiedy narzekał . Tylko ty bo to z twoich podatków . Jak taki mądry jesteś to po co je płacisz ? Inwestuj .😉

Opublikowano

I taki jak twój poziom niewiedzy i niezrozumienia jest domeną orędowników PISu. Każdy podatek wprowadzony na danym rynku dotyka wszystkich jego uczestników. Czy sie z tym zfadzasz?

Opublikowano

@ulman jak choinki pohandlowałeś ?

3 godziny temu, jarecki napisał:

teraz to Mówicie  na socjal a przedtem na co ?

zbycha krycha pamiętasz aferę hazardową ?? no na to a dzisiaj obłowienie do koca życia 

Opublikowano

Podatki poszły do góry a choinki ztaniały . Nawozy poszły do góry a zboże ztaniało . Monopoliści se mogą podnosić ceny jak są większe podatki i tylko oni . Wcale ci się nie dziwię . Tak cię uczyli i tak piszesz a jak wychodzi ?

Opublikowano

j**ana na agrofoto cenzura mam posta ukrytego 

"El Confidencial": Strajki klimatyczne są powiązane z dużym biznesem

Czytaj więcej na https://fakty.interia.pl/swiat/news-el-confidencial-strajki-klimatyczne-sa-powiazane-z-duzym-biz,nId,3374046#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Greta Thunberg /AP Photo/Kirsty Wigglesworth /East News

W końcu ktoś jej wybije te krzywe zęby.....   ??

4 minuty temu, 12zbyszko napisał:

Podatki poszły do góry a choinki ztaniały

kupiłem kałkaską choinkę miała być w donicy z korzeniami dzisiaj chciałem ją przesadzić do dużej donicy zeby dziecko 2 letnie nie wywróciło ... i co ? dźwigam a tam sam pień bez korzenia 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Niektórzy łykają to że to dla dobra planety . H2o zgadnij kto ?

A ile dałeś ?

Pewnie kałkaska i tak nie obleci .

Opublikowano

Roman
jeśli chcesz dzieciom zęby wybijać nie dziw się że Ci posty "wszamało" ;) 
To tylko marionetka i temat na pierwsze strony. 
Moc sprawcza niewielka a krzyku jak by już na wszystkie kłopoty wynaleziono sposoby a tylko zła wola czyjakolwiek przeszkadzała

Opublikowano
8 minut temu, 12zbyszko napisał:

A ile dałeś ?

80 zł

3 minuty temu, dysydent napisał:

Roman
jeśli chcesz dzieciom zęby wybijać nie dziw się że Ci posty "wszamało" ;) 

ja nie tylko czekam na ochotników  ... z ryja zalatuje Tuskiem 

Opublikowano (edytowane)

Roman, och*jałeś? Co ci dzieciak przeszkadza?  To taka katolicka empatia i tolerancja pisowska?

18 minut temu, 12zbyszko napisał:

Podatki poszły do góry a choinki ztaniały . Nawozy poszły do góry a zboże ztaniało . Monopoliści se mogą podnosić ceny jak są większe podatki i tylko oni . Wcale ci się nie dziwię . Tak cię uczyli i tak piszesz a jak wychodzi ?

Jesli cie dobrze rozumiem to ludzie zarabiają mniej bo choinki tańsze a podatki wyzsze.

Otóż jak zwykle nie masz nawet przyblizonego wyobrażenia jak to działa.

To że staniały choinki czy zboże to kwestia sezonowej dostępności/podazy i popytu. Podatek na choinki mógł wzrosnąć o 10% ale ich niższa cena zakupu to niweluje.  Tobie się wydaje że płacisz podatek tylko w sposób bezpośredni. Na takiej niewiedzy żeruje PIS i propaganda. Jesli wprowadzą podatek na kebaby których nie jadasz to i tak będziesz ten podatek płacił bo twoi pracownicy zapłaca twoimi pieniędzmi. Jesli nie masz pracowników to też zapłacisz ten podatek w cenach  usług i dóbr których ceny ze względu na ten podatek wzrosną. Każdy podatek płaci zawsze konsument. Wyobrażenie że ciebie coś nie dotyczy jest dziecinadą

Edytowane przez Ulman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v