Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czyta , czyta , i nawet niedawnoprzykład ukrainy podawałem że się nie godzą oligarchowie na  takie prywatyzacje dla zachodnich kapitałow a bank swiatowy im kasy  nie da.

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, dsbh napisał:

WOT odbierze od nadawcy :).

WOT już częściowo jest uziemiony, a za chwilę okaże się więcej będzie ich siedziało na kwarantannie niż zdolnych do działania. Taki los, bo łażą między ludźmi i są nawet bardziej niż inni narażeni. A Przy okazji, bo tam gdzieś Taras się też wypowiadał, to ja bym jednak WOT faktycznie widział właśnie w pomocy ludziom i służbom niż na patrolach. W jednostkach bojowych jest zdecydowanie więcej ludzi co juz gdzieś byli i są że tak powiem bardziej otrzaskani w tym temacie. 

Opublikowano

Jak można czekać jak pali się grunt pod nogami 😂

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

WOŚP obliguje rozliczenie się z tej kasy, czyli umowa darowizny z konkretną placówką jest jak najbardziej wskazana. Jak tego nie zrobią to zaraz ich zjedzą że się nie potrafią rozliczyć z zebranych pieniędzy. 

W tym konkretnym przypadku państwo powinno współpracować z WOŚP. Społeczeństwo by to zrozumiało a przynajmniej większość. A jak wygląda rzeczywistość to każdy widzi.

7 minut temu, Pafnucy napisał:

Ja olewam takie pomysły wyborów . Albo wali się świat na łeb , albo nie . Niech się zastanowią czy to najważniejsze teraz kto będzie brylował w pałacu . Do chorych urny będą nosić ? No i które urny będą bardziej odpowiednie . Cyrk z tymi wyborami . CYRK .

To jest nie głupie nawet. Objazdowa komisja wyborcza.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, many12 napisał:

Ciekawa fabuła?

no ciekawa ale ja takie rzeczy jeszcze na zamkniętym już forum tym poprzednim o polityce parę lat temu
myślisz , pomogło? PiS wybory drugi raz wygrał i robi podobnie
tu chyba trzeba jakoś inaczej.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Ja bym to nazwał "Wędrowna Komisja Wyborcza"lol_.gif

czym to będą wozić  dudabusem ? 😁

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

Jest taki plan, aby w pierwszej kolejności umozliwić im wylot na Marsa. W zasadzie wszystko jest dogadane, tylko jak ich zwabić na pokład?lol_.gif

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

a przegapiłem kilka ostatnich postów żeście z Racylem propozycję wynaleźli pod pretekstem objazdowej komisji wyborczej?
Pilot też poleci?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

a co Ty tylko do kiełbasy wyborczej przyzwyczajony 😁

nie przyjdziesz do urny to urna przyjedzie do ciebie 😂

Opublikowano

Kużwa mam, olśniło mnie. Racyl to Twoja zasługa.  To proste i zarazem genialne. Urny wyborcze powinny wyglądać jak te mobilne wózki z hot-dogami w Nowym Yorku. Wrzucasz głos - wyskakuje kiełbaska.lol_.gif

Opublikowano

to już czasie po co były te "loty do domu " a no po to że wiedziano  że  po za granicami nikt im komisji nie zorganizuje i ściągali ile tylko się da obywateli 😁

Opublikowano

a całkiem poważnie (przynajmniej tym razem) to napiszę że wielu co planowało na święta do domu przez to wszystko zostanie tam gdzie jest i wiem to z wielu przykładów a i w necie wiele by znalazł

Opublikowano (edytowane)

mówili nie tak dawno o uchodźcach  że forsują grecką granicę bo myślą że w europie mają większe szanse na przeżycie koronawirusa

4 minuty temu, dysydent napisał:

a całkiem poważnie (przynajmniej tym razem) to napiszę że wielu co planowało na święta do domu przez to wszystko zostanie tam gdzie jest i wiem to z wielu przykładów a i w necie wiele by znalazł

na wielkanocne i tak mało ludiz zjeżdzało zazwyczaj bo za krótkie

Edytowane przez racyl
Opublikowano

no to z tych akurat teraz zjedzie jeszcze mniej 
są tacy co wręcz wyjeżdżają przed tym wszystkim i można by propagandowo wykorzystać jak tam gdzieś kiedyś przypadek jednego anglika co był uciekł do Polski przed wirusem ale nawet nie czytałem o co z tym ... tam chodziło.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Daj spokój z tym śmietnikiem. Jeśli ty w to wierzysz to myślisz, ze tutaj więcej głupich znajdziesz. Kogo tym chcesz przekonać?

PISmo obrazkowe jest domeną ludów prymitywnych.  

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Nie padnie ani UE ani system banksterski. Jak gruby schudnie to chudy zdechnie.  Bankructwo wielkich instytucji to lista zyczeń prostego ludu który w tychże instytucjach widzi winowajcę ich marnej egzystencji.  

1 godzinę temu, Generał napisał:

Na stacjach  orlenu   ja mam w domu  20l 

Do picia kupujesz? Nic dziwnego że na stacjach zabrakło. Pisałeś że myślisz o dobru ogółu a żeś sam tyle kupił. Trzeba było wziąć piatkę to dla innych by było

A propos Orlenu - paliwo hurtem mogę kupić po 3,8 Pl/l  Mogło by tak być zawsze

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Czyli jak Tusk wprowadził sankcje (co nie do końca jest prawdą) to PIS nie ma mocy żeby je odwołać? Bbuuuchaaachaa! Wstali z kolan! Odzyskali godność!  5 lat niemocy, tak samo jak z obniżeniem vatu co go zły Tusku nikczemnie podniósł.😂

dobre jak konfederacja jest teraz za obniżeniem podatków dla przedsiębiorstw 🤣 jak to było słabsi odpadną ... a rynek nie lubi pustki 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, dysydent napisał:

no ciekawa ale ja takie rzeczy jeszcze na zamkniętym już forum tym poprzednim o polityce parę lat temu
myślisz , pomogło? PiS wybory drugi raz wygrał i robi podobnie

48378678_1960003364112873_6841012780808536064_n[1].jpg

Edytowane przez many12
Opublikowano (edytowane)

?
o przekaz mi chodzi, formę
musi być szczera, wiarygodna i najlepiej odnośnie bieżącego
no i idealnie żeby autorska, oryginalna "żywa"
no tak, coraz wyższe wymogi a kto nie nadąża? no cóż, folklor.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v