Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Wirusolog: Im dłużej wirus jest na danym obszarze, tym większa szansa, że będzie łagodniejszy .

Ograniczanie do minimum kontaktów i aktywności poza domem wpłynie zarówno na tempo jak i charakter rozwoju epidemii - mówiła Informacyjnej Agencji Radiowej profesor Iwona Paradowska-Stankiewicz, krajowa konsultantka w dziedzinie epidemiologii. Przypomnijmy, że w Polsce, w związku z pandemią koronawirusa, obowiązuje obecnie zakaz zgromadzeń powyżej dwóch osób.

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,25826989,wirusolog-im-dluzej-wirus-jest-na-danym-obszarze-tym-wieksza.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Buzz&f

Premier Włoch ostrzega UE ws. koronawirusa. „Straci swój sens istnienia” 

Premier Włoch Giuseppe Conte zwrócił się do przedstawicieli Unii Europejskiej, aby ta „nie popełniła tragicznych błędów”. Chodzi o walkę z pandemią koronawirusa. Polityk ostrzegł, że po wszystkim Włosi mogą uznać UE za pozbawioną sensu istnienia.

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
42 minuty temu, dysydent napisał:

Jesteśmy w o tyle lepszej sytuacji że będziemy znali historię pandemii np w Hiszpanii, Włoszech .... właściwie w większości państw które... no wiecie o co mi chodzi

Kto pozna to pozna . Czemu ja mam złe przeczucia? 🤔

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Pafnucy napisał:

Kto pozna to pozna . Czemu ja mam złe przeczucia? 🤔

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koronawirus-w-polsce-i-na-swiecie-sejm-przyjal-tarcze-antykryzysowa-zmieniono-kodeks/gp99q5d

cyt -"16:38

Podawana oficjalnie liczba zmarłych i zakażonych koronawirusem w Hiszpanii może być tylko „wierzchołkiem góry lodowej” - wynika z raportu sporządzonego przez Instytut Zdrowia im. Carlosa III, który opublikował dziennik „El Pais”.

16:38

Z raportu wynika, że liczba zmarłych i zakażonych może być w rzeczywistości dużo wyższa, gdyż jako ofiary śmiertelne koronawirusa liczone są tylko te osoby, u których wcześniej przeprowadzono testy na obecność SARS-CoV-2 i u których testy te dały wynik pozytywny. Do statystyk nie wlicza się natomiast osób, które zmarły np. w swoich domach lub w domach opieki i którym nie zrobiono testów.

16:39
W raporcie wzięto pod uwagę codzienną liczbę zmarłych, ujętą w rejestrach cywilnych, i porównano ją ze średnią od 2008 r. Z raportu wynika, że w wielu regionach Hiszpanii liczba osób zmarłych w marcu br. podwoiła się." - koniec cyt

jesteśmy w lepszej sytuacji ponieważ też poznamy i takie opinie jak i dowiemy się może o spadkach krzywej epidemii tam gdzie się wcześniej zaczęła a nie tylko będziemy polegać na informacjach chińskich autorytarnych oszustów

wiem że mi odpowiesz - kto się dowie to się dowie
no na to  chyba już nie ma rady i nic nie wskazuje na to aby można się było dowiedzieć czy się już przechorowało np bezobjawowo i nie napiszę dlaczego tylko tego ja się boję jaka jest minimalna szansa na "efekt alergizujący".

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

W mojej odpowiedzi .

Nie czujesz się czasem tu osamotniony ? Tu mało kto łapie Twoje przemyślenia . Ja sam nie łapię i przez to pytam .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Pafnucy napisał:

W mojej odpowiedzi .

Nie czujesz się czasem tu osamotniony ? Tu mało kto łapie Twoje przemyślenia . Ja sam nie łapię i przez to pytam .

nie wszystkie nawet chcę by powszechnie złapano bo wybiórczo adresowane
a np tam wyżej wysunąłem tylko kontrtezę do tezy z linka Galana z tego posta
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/278582-sytuacja-polityczna-w-polsce-okiem-rolnika-2019/?do=findComment&comment=2869104

tak, w tym też najpewniej się mylę bo nie znajduję potwierdzenia z Historii a tylko istnieje taka teoretyczna możliwość tak jak istnieje możliwość "wypleniania" się patogena z galanowego linka

w zasadzie ostatnie posty na wirusowe by bardziej pasowały ale tam zaglądają też i Ci co zbyt opatrznie by mogli zrozumieć

@galan99 tam pewnie "złapał" o co mi chodzi ;) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Wysokość maksymalnych cen będzie oparta na wysokości cen w okresie poprzedzającym wprowadzenie stanu zagrożenia epidemicznego - rząd chce w ten sposób usunąć skutki nieuzasadnionych podwyżek .

Rząd to chce tylko i wyłącznie dusić inflację. To czy ktoś spekulacyjnie nie podniesie ceny to ich najmniej interesuje.

Opublikowano
1 minutę temu, gienio007 napisał:

To on też AF czyta i moje wczorajsze wypociny ???? 

Ulman jemu zaraz zada to samo pytanie : Jak nie Unia , to co ????

Ale co to zmieni że oni opuszczą Unię? Nie mają systemu kryzysowego, nie są w stanie rozpędzić turystów zwiedzających ruiny, nawet swoich obywateli do domów zapędzić nie mogą, albo im się nie chce. Przecież ta ekipa aż się prosi o pandemię, eutanazję i kopa w d*pę. za***ali sprawę i teraz będą szukać winnych wszędzie tylko nie u siebie.

Opublikowano

A ja tam nie znam . Jedynie sposób przekazu odruch wymiotny u mnie wzbudza ,

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Premier Włoch ostrzega UE ws. koronawirusa. „Straci swój sens istnienia” 

Premier Włoch Giuseppe Conte zwrócił się do przedstawicieli Unii Europejskiej, aby ta „nie popełniła tragicznych błędów”. Chodzi o walkę z pandemią koronawirusa. Polityk ostrzegł, że po wszystkim Włosi mogą uznać UE za pozbawioną sensu istnienia.

Unia POd przewodnictwem bolszewików musi odejść.

31165507_196405640973596_3601817015318216704_n.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Czyjego przekazu?

Gienerała . Miałem głosować na Dudę , ale skoro mają takich w szeregach , to wolę Biedronia .

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Pafnucy napisał:

A ja tam nie znam . Jedynie sposób przekazu odruch wymiotny u mnie wzbudza ,

se weź hydroksyzynę (m in. niweluje ten odruch) i noś często ze sobą
coraz częściej będzie potrzebna
wybory i()dom i nic po za domem i wyborami nie wolno bo kwarantanna
znów pozawieszają plakatów i wszędzie.... e tam bo i mi się już niedobrze robi

e e e @Pafnucy zabierz se tego "płaczkie" bo wszystko poniżej "śmiszka" lajków nikomu nie dolicza a Tobie limit lajkowania (pewnie) wyczerpuje w czym - pamiętam - miewasz deficyty
mi tam nie zależy na stat... z resztą wiesz
te mordki oceniają jakość piszącego a nie są reakcją zintegrowaną do treści

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v