Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Roman176 napisał:

ulman co robimy z mieszkaniami komunalnymi won do roboty ?

Głupawka daje znać o sobie? Jak mieszkania maja isć do roboty i co to ma wspólnego z wirusem? 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

romus-zalatwic ci przymusowy odwyk ??? juz najwyzszy czas, bo coraz bardziej bredzisz.... chyba ze to pod wplywem cen akcji jsw.. niedlugo sprzedasz pare ha i bedziesz mial cala spolke

oj tam jacus dasz namiar na ten ośrodek ?

2 minuty temu, jacus napisał:

o kurna,przeciez ty nic nie masz jestes parobkiem u matki,w sumie nie dziwie sie jej ze ci nie chce zapisac 😛

a ty już przepisałeś dzieciom ?

Przed chwilą, Ulman napisał:

Głupawka daje znać o sobie? Jak mieszkania maja isć do roboty i co to ma wspólnego z wirusem? 

jak co socjal i nieróbstwo bd dopłacać do tego ? ale dałeś gafa 

Opublikowano

Do czego i kto  będzie dopłacał oraz jaki to ma związek z mieszkaniami, koronawirusem i ułomnym elektoratem PIS który  może wyginąć w drodze selekcji naturalnej jak mówił JKM? 

Opublikowano

masz tam jakąś córkę tylko mam nadzieje ze nie odziedziczyła urody po ciebie żona nie była tak głupia i wpuściła jak byłeś na polu listonosza albo kominiarza ?

weżnę swój sprzed podobno masz dużo ha obok siebie nabierzemy z tysiaka bd baronami karkowa 

17 minut temu, Ulman napisał:

Do czego i kto  będzie dopłacał oraz jaki to ma związek z mieszkaniami,

nie wiesz ulmanku ty ze każde miasto ma socjalne mieszkania za darmo i wyżywi nierobów jesteś za tym zeby tacy żyli na koszt podatnika ?

18 minut temu, Ulman napisał:

PIS który  może wyginąć w drodze selekcji naturalnej jak mówił JKM? 

a słyszałeś co powiedział jkm o braunie ze jest idiota a takiego idioty potrzebuje bo ludzie głosują na niego lepszy byłby od bosaka 

Opublikowano

Nie ma niczego za darmo Jaki te twoje wywody maja związek z koronawirusem i cytatem z JKM ? 

Tysiaka to możesz wziąć PISowskiego  socjalu za dwójke dzieci  😷 

Opublikowano

@Ulman jesteś  niepełnosprawny intelektualnie?

5 minut temu, Ulman napisał:

Tysiaka to możesz wziąć PISowskiego  socjalu za dwójke dzieci  😷 

ty a wierzysz ze w rok to mam prawie przyczepę z pronara za 500 ale zemnie socjalista 

Opublikowano

Co, wytłumaczyć swoich bzdur nie potrafisz? Nie dziwie się że nawet próbować nie chcesz.

Pytanie jest banalne ale albo nie rozumiesz albo zapędziłeś się w kozi róg  albo jesteś idiotą i tak ci się samo napisało.  Jaki związek ma koronawirus i cytat JKM z jakimiś mieszkaniami socjalnymi na które płaca miasta? Chorych będą tam trzymać czy jak??? Może JKM je wykupi? A może to jedne z tych 100 000 mieszkań z rządowego programu ? 

Opublikowano

@Ulman 

Cytat

Jak to ubóstwo intelektualne idzie w parze z ubogim słownictwem.....

ściemy ciąg dalszy https://www.money.pl/podatki/uszczelnienie-vat-tylko-na-papierze-mafie-nadal-bezkarne-6483075973208193a.html

to pierwsze zdanie bardzo pasuje do ciebie, a drugie to poniżej :)

Cytat

pokazują jakie cuda można ludziom wmówić i sprawić że w to uwierzą. 

nieprymitywna niepropaganda nietvp co dziennie wtłacza ci do głowy taką ciemnotę

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tak się pocieszaj. Cokolwiek niezgodne z przekazem TVPis jest dla PISowca straszliwym kłamstwem i prowokacja wrogów narodu oraz sił nieczystych. Wala was w rogi z brakiem deficytu , aferami watowskimi , ukróceniem złodziejstwa , tylko jakos tak się dziwnie składa że nikomu nic za to od 4 lat nie zrobili i nie zrobią. 

No ale szacun za przekopywanie wiele stron wstecz i zestawianie cytatów by sobie ulżyć

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

nie zmieniaj tematu, fakty mówią za siebie

---------------------------------------------------------------------

W najnowszym wydaniu gazety wyborczej: wywiad z koronawirusem! 

"Jestem już w Polsce, ale władza mnie aresztowała i nielegalnie przetrzymuje." :):):)

Opublikowano (edytowane)

z moich komentarzy na yt -
filmik ten https://www.youtube.com/watch?v=Uzn4Ovw_rZo&t=104s ma wyłączone komentarze i jest jawnie wyreżyserowaną propagandą za którą cofnąłem subskrypcję kanałowi aby pokazać mocodawcom podobnych materiałów iż wiele jeszcze w Chinach znamion imperium zła i na takie numery ludzie wolnego świata nabrać się nie dadzą. Pamiętam taką propagandę z czasów polskiej komuny i bez zbędnego rozpisywania - umieściłem ten komentarz jako odpowiedź na pierwszy wpis na temat linkowanego materiału bo nie do widzów yt go adresuję a po chińsku pisać nie potrafię. Autor kanału robi o wiele więcej dla pozytywnego wizerunku Chin bo robi to wiarygodnie i autentycznie. Na zachodzie niech Was reklamuje człowiek zachodu bo nigdy nie będziecie w stanie dorównać propagandą naszej tej z wolnego świata i sztuczność z Waszej poznamy po kilku sekundach przekazu. ja ten wpis niebawem usunę i jeśli tak prymitywna propaganda nie będzie na kanale zbyt częsta to i przywrócę subskrybcję bo Autor jest na swój sposób na prawdę profesjonalistą.
o ile....
- z treści samego wpisu wynika dlaczego af użyłem sobie jako notatnika
o nawet pasuje to do Ulmana wskazania podwójnego znaczenia słowa "fakty"
tylko jak i komu usunąć "subskrypcję" za te nasze "fakty" w Faktach pokazywane? :|

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Wczoraj rozmawiałam z siostrą, która pracuje w szwedzkiej firmie i spodziewają się przestoju/jakiś urlopów być może, jako że chińskie komponenty z Włoch powoli się kończą a w tej serwowanej panice dostawy (3 miesięczne żeglugą?) mogą zostać zawieszone. Pokazywała mi fotomontaż sytuacyjny relacji z Chin krążący po sieci. Wpisałam jedną ze scenek w wyszukiwarce i okazało się, że jest z 2018 roku i nie dotyczy wirusa.

Wniosek Chiny pokazują jak bardzo świat jest od nich uzależniony pod względem towarów.https://businessinsider.com.pl/finanse/biznes-broni-sie-przed-paralizem-dostaw-towarow-z-chin/vry92wg

Nie udziela mi się panika, żyję powoli 😉

Opublikowano
23 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Budżet się nie dopina, opłata paliwowa o około 2gr na litr paliwa w górę. Morawiecki usłyszał, że lubimy małe podatki to wprowadza nam pełno małych podatków. Oby Duda przegrał, to nie będzie podpisywania wszystkiego jak leci.

Wczoraj w Łodzi kupowałem olej napędowy . Paliwa o 20 gr tańsze . Znowu Pis mami ludzi😁ale tych z opozycji 😁

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Bo wczoraj nie był jeszcze 1 marca. A to co PAD podpisał wchodzi od 1 marca. 😂

Miruś takich jak Ty co 24h/24h siedzą przed kompem nie dopadnie żaden korona wirus

Opublikowano
48 minut temu, mirro napisał:

Bo wczoraj nie był jeszcze 1 marca. A to co PAD podpisał wchodzi od 1 marca. 😂

To w poniedziałek 2gr więcej zapłace . Aż sprawdzę jaka cena będzie .

Opublikowano

Mnie tam akurat stacje za bardzo nie interesują. Zawsze dostawca informuje o ew planowanej podwyżce w następnej dostawie, a że z paliwa wszystko ( oprócz pojazdu żony to ON) to też tankuję się na podwórku. Zawsze jednak lepiej widać skalę podwyżek przy 1000 litrów. 

Opublikowano

Czasami wychodzi taniej na stacji . Kiedyś też tak robiłem że przywozili na miejsce dopuki koledze wałek w pompie się zatarł  . Gwarancji nie uznano bo zła jakoś paliwa . Wałek 3 tyś . Czasami złodzieje potrafili opróżnić . Dlatego kupno na bierząco nieraz wychodzi taniej .

Opublikowano
2 godziny temu, 12zbyszko napisał:

Wczoraj w Łodzi kupowałem olej napędowy . Paliwa o 20 gr tańsze . Znowu Pis mami ludzi😁ale tych z opozycji 😁

Jakby nie wzrosty podatków to byś kupował jeszcze kilkanaście groszy taniej 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v