Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

cywil jako "nikt", cel ataku, oczywiście jeszcze różni tych terrorystów w pełni zasługujących na swe miano od systemu z którym terroryści starają się walczyć.Nie mniej ten system już sie upodobnił co do technik walki.
Gdyby binladena potraktować według praw dla cywila to musiano by przeprowadzić proces ze wszystkimi procedurami i wyrokiem tylko że... właśnie
według kryteriów w jakich zgładzono binladena i wielu innych to w zasadzie większość przywódców by można bezkarnie wobec takich norm wystrzelać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

tworzy się nowy system kulturowy w rozkładzie tego co jeszcze jest i właśnie takie .... leżą u podstaw nowego systemu który ma szansę byc kolejnym w ewolucji cywilizacji

kropki bo zapomniałem właściwe słowo :) dylematy to nie to

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Widzisz Dysydent niektóre historie nie przewidują szczęśliwego zakończenia w stylu "żyli długo i szczęśliwie a na starość z radością patrzyli na bawiące się wnuki".

3 minuty temu, dysydent napisał:

kropki bo zapomniałem właściwe słowo :) 

Mnie się co najmniej dwa nasuwają. Obydwa z zakresu mało cenzuralnych.😂

Opublikowano (edytowane)

nie o to mi chodzi. reguły współistnienia a w tym nie tylko reguły współpracy co wzajemnej eliminacji przy konfliktach interesów będą do końca dziejów
tylko te reguły ewoluują i ... jak wyżej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

a bo zapewne poprzednie były ślepą uliczką i trzeba poszukać, ewolucja szuka innych dróg a do tego jest potrzebny powrót do pnia głównego.
Oczywiście wielu by chciało od razu do korzeni wracać w ciemności gleby z której się co prawda wyrosło ale wygra ten kto odrzuci maksimum degeneracji zachowując maksimum cywilizacji z tego co już osiągnięto. ni ma mądrego co by wiedział jak nisko się trzeba cofnąć aby zdrowy konar wypuścić ani nie wie czy ten konar zostanie na przewodnik w przyszłości jeszcze dalszej.

w zasadzie rolniczy portal nawet w politycznym dziale nie na takie tematy i tu zakończę

Opublikowano

to jest wojna a nie piaskownica... gdy sie walczy gina ludzie-winni,niewinni kogo to obchodzi to jest wojna, tak zawsze bylo jest i bedzie,zawsze i wszedzie. 

wojne troche zmienily demokracja i masmedia- zle to wyglada w internecie i telewizji gdy gina nasi chlopcy lepiej gdy nie-nasi.

Opublikowano

tylko że przekroczono efektywność wojowania gdzie może być ona stuprocentowa a tak nigdy wcześniej jeszcze nie było.

To jest ten próg który zmusza do rewizji wszystkich systemów wartości dotychczasowych, konieczny jest taki którego też jeszcze nie było.

Opublikowano

mirro - zamiana pały przez miecze na killim na odległość łukiem, kałachem potem rakietą to za każdym razem zdziczenie. Koło się zamknie i co będzie? Pożeranie wzajemne. Ile ku temu etapów? Mniejsza o to. Zresztą, siedząc w beznadziei jakoś nie myśli się czy ostatnim obrazkiem będą własne flaki, jakoś lekko przychodzi myśl o walce bo to jedyny sposób aby przeżyć. Kuźwa jakiś żal, że to już zamiast strachu. Zatem skoroś rozpoczął romans ze śmiercią to czy to dron czy pała łeb rozwali jest bez różnicy. Z dzisiejszego punktu widzenia stawianie "honorowe" naprzeciw siebie szpalerów niema sensu i takie to jest zdziczenie.

jacuś - to nie takie proste. Sukces militarny pozwala gospodarować zdobyczami a przychylności ludzkiej nie zdobywa się siłą i trupami synów. USA w Afganistanie wydały jak dobrze kojarzę 1 mld usd na militarne wygnanie Rosjan i 0 usd na odbudowę kraju co mści się do dziś.

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

to jest wojna a nie piaskownica... gdy sie walczy gina ludzie-winni,niewinni kogo to obchodzi to jest wojna, tak zawsze bylo jest i bedzie,zawsze i wszedzie. 

wojne troche zmienily demokracja i masmedia- zle to wyglada w internecie i telewizji gdy gina nasi chlopcy lepiej gdy nie-nasi.

Jacus a to to jesteś fanem Owsiaka czy tego  zespołu . 

Opublikowano (edytowane)

Za długo nie trzeba było czekać i się przyznali do pomyłki. Chyba teraz grzecznie będą siedzieć, a każdy następny który będzie się na USA rzucał zastanowi się czy warto swój żywot przedwczesnie zakończyć. Bo taki Bin Laden terrorysta z krwi i kości całe życie w partyzantce z kałachem pod poduszką w ukryciu całe życie i długo mu się udawało. A temu generałowi to się w głowie poprzestawiało całkowicie. Myślał że będzie terrorysta celebrytą udającym polityka ze stopniami wojskowymi. Bedzie organizował i sponsorował dziwne akcje i pluł na Amerykanów a oni bedą udawać że deszcz pada. Trump powiedział sprawdzam i kto mu podskoczy? Putin? Putin z ta swoja armią to może na osetie południową albo krym najechać bo tam same ruskie i go z kwiatami powitają.Dalsze wyprawy od 1945 się kiepsko kończą. Zresztą w duchu pewnie zadowolony bo ropa pare dolarów zdrożała to zarobił troche a się nie przelewa w ostatnich latach. .  No chyba , że znów jakiś prezydent w usa ciepłe kluchy wygra to się rozochocą.

Edytowane przez PawelWlkp
  • Thanks 1
Opublikowano
55 minut temu, PawelWlkp napisał:

Putin z ta swoja armią to może na osetie południową albo krym najechać bo tam same ruskie i go z kwiatami powitają.

Na nas też sił mu starczy. I niekonieczne kwiaty.

O to, to Zbyszko, zapomniałem właśnie jak ten Pan się nazywał. 

Opublikowano

Nic się nie zmieni bo ortodoksyjni  muzułmanie inaczej pojmują wartość swojego życia i to ci umknęło, Za jednego zabitego generała pojawi się kilku następnych i żaden Trump ich nie przestraszy. Jeżeli Iran nie może bezkarnie płuc na USA to powinniśmy się cieszyć że za nasze plucie na Rosję oni jedynie pluciem odpowiadają. Pojęcie o militarnym potencjale Rosji masz rodem PISiwskiej propagandy

Opublikowano

No to zabił

4 minuty temu, Ulman napisał:

Nic się nie zmieni bo ortodoksyjni  muzułmanie inaczej pojmują wartość swojego życia i to ci umknęło, Za jednego zabitego generała pojawi się kilku następnych i żaden Trump ich nie przestraszy. Jeżeli Iran nie może bezkarnie płuc na USA to powinniśmy się cieszyć że za nasze plucie na Rosję oni jedynie pluciem odpowiadają. Pojęcie o militarnym potencjale Rosji masz rodem PISiwskiej propagandy

No to zabił Goljat Dawida . 😁

Opublikowano

A temu to już całkiem rozum odjęło? 🤣
"Sprawę Mariusz Błaszczak komentował na antenie RMF FM. - Dla mnie bardzo istotny jest kontrast między zachowaniem premiera Kanady - a przecież niedługo będziemy mieli 10. rocznicę tragedii smoleńskiej - a ówczesnego premiera Polski, Donalda Tuska. I fakt, że premier Kanady potrafił wywrzeć presję, która zakończyła się właśnie w ten sposób, że sprawcy przyznali się do tego czynu. Kontrastuje z tym postawa premiera rządu PO-PSL, który na wszystko się godził, który po katastrofie smoleńskiej zostawił śledztwo po stronie rosyjskiej - komentował szef MON".

Opublikowano

Martyniuk to już jest gwiazdą w disco polo a Kurski robi mu tylko dodatkowo reklamę.

Powiedzcie mi co z tym deficytem budżetowym ,będzie na 0 czy premier go gdzieś ukrył ?

Opublikowano

jak na bliskim wschodzie się zaczną poważniej trzaskać i ropa podrożeje jeszcze bardziej a za nią większość towarów to z podatków jako odsetka cen tych towarów jeszcze by i nadwyżka wyjść mogła w budżecie. Na wybory prezydenckie niepotrzebne dalsze zwiększanie rozdawnictwa bo prezydent nie jest z nim kojarzony tak że istnieje szansa przełamania tej passy ujemnych budżetów całkiem realna o ile nie przepieprzą na jakie misje w tymże właśnie konflikcie.

post testowy czy go dobrze i szybko af zapisze (po wczorajszych problemach) https://www.agrofoto.pl/forum/topic/39055-problemy-techniczne/page/252/?tab=comments#comment-2793446

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v