Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i ten podatek na cukier zapłaciła by grupa społeczna najuboższa , sam podatek nie spowoduje spadku spożycia cukru , ale ja jestem za , chociaż i tak w zycie nie wejdzie przepis oewno predko , Dla mie dzień bez ciastka dniem stracony a dla organizmu to problem wiekszy niż nam sie wydaje . Cukier bardzo uzaleznia nawet bardziej jak kokaina .

Opublikowano

Oczywiscie że jesteś za bo cukier bardziej uzależnia od kokainy. 

Kto to przelicytuje?

@thor1984 , 5,4 mln dniówki za taką propagandę w roku wyborczym to godziwa stawka. 

TVPis pokazuje jak nieudolne są firmy państwowe. Prywatne bilansują się bez abonamentu a TVPis oprócz tego  potrzebuje jeszcze 2 mld rocznie. 

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Oczywiscie że jesteś za bo cukier bardziej uzależnia od kokainy. 

Kto to przelicytuje?

Czy znasz błędne koło uzależnienia od cukru? To mechanizm, który sprawia, że im więcej jesz cukru, tym bardziej twój organizm go pragnie. To dlatego cukier jest 8 razy bardziej uzależniający niż kokaina a całkowity detoks cukrowy wymaga ponad 2 miesięcy – dopiero po 7 tygodniach diety całkowicie bez cukru poczujesz, że możesz spokojnie przejść obok czekolady a po nocach nie śnią ci się lody.                https://www.guiltfree.pl/blog/2017/03/10/cukier-uzaleznia-8-razy-bardziej-niz-kokaina-jak-rzucic-nalog/ 

Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał:

Czy znasz błędne koło uzależnienia od cukru? To mechanizm, który sprawia, że im więcej jesz cukru, tym bardziej twój organizm go pragnie. To dlatego cukier jest 8 razy bardziej uzależniający niż kokaina a całkowity detoks cukrowy wymaga ponad 2 miesięcy – dopiero po 7 tygodniach diety całkowicie bez cukru poczujesz, że możesz spokojnie przejść obok czekolady a po nocach nie śnią ci się lody.                https://www.guiltfree.pl/blog/2017/03/10/cukier-uzaleznia-8-razy-bardziej-niz-kokaina-jak-rzucic-nalog/ 

BZDURA ! Tyle cukru co ja zjadałem , to na 10 osobową rodzinę by wystarczyło . Zmniejszyłem z dnia na dzień i żadnych skutków ubocznych nie odczuwam .

Opublikowano

Wpisz w wyszukiwarke obojetnie jakie hasło o szkodliwosci cukru , a potem o działaniu prozdrowotnym też cukru .zasady działania cukru w organizmie zostały rozpoznane i opisane przez wiodące osrodki naukowe .

2 minuty temu, zetorki12 napisał:

BZDURA ! Tyle cukru co ja zjadałem , to na 10 osobową rodzinę by wystarczyło . Zmniejszyłem z dnia na dzień i żadnych skutków ubocznych nie odczuwam .

to jest tak jak z papierosami czy alkocholem , dużo osób  pije a tylko nieliczni się uzależniają .

Opublikowano

eee tramp i tak powie NO  na podatek od cukru w takiej wysokosci także temat o opodatkowaniu w takiej kwocie jak zacytował Ulman nieaktualny  .toć coca cola i pepsi by dwukrotnie zdrożały .

Opublikowano

Uporzadkujmy fakty - twierdzisz że podatek nie spowoduje spadku konsumpcji a potem piszesz ze Trump go zablokuje. A po jaka cholerę skoro to nie bije w interesy USA?  Czemu nasz rzad robi z siebie głupków skoro nie w tej wysokości podatek jest nierealny? No i na koniec - pogodziłeś się z faktem że nasz patriotyczny , dumny i suwerenny rzad bedzie robił co im Trump powie?

Opublikowano (edytowane)

Ulman             pewnie że bedzie robił co tramp karze .  A w interesy usa bije cena litra coca coli lub pepsi na promocjach zaczynają sie od 1,10 zł za litr i nikt do tego nie dokłada a cena bez promocji to za 1 litr 3 zł  a za 2 litry 5,5 zł za coca cole lub pepsi a wiec nawet te 70gr . za butelke jest gdzie ulokować .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

No ale pisałeś że podatek nie zmieni spozycia i ono nie spadnie. 

Skoro robia to co Trump każe to gdzie nasza niezalezność, suwerenność , godność i stawanie w prawdzie???

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

zmienił sie tylko wódz z niemca na amerykanca , polityka niemiec była prowadzona w kierunku wiekszego znaczenia europy w swiecie co mogło tylko agwarantować  spójność wszystkich krajów członkowskich , plan był ambitny ale poległ sama waluta euro okazała sie za słaba a tramp polską dodatkowo wbił klin miedzy nas a unnie a tym samym osłabiając pozycje zarówno waluty EURO  jak i unni . gdyby unnia i jej waluta była dośc silna to tramp sankcji by nie próbował nawet nakładać , a  teraz już bez angli europa musi sie odnależć od nowa ze swoją rolą i podporządkowaniem USA 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Baaaardzo przeceniasz naszą pozycję i rolę w polityce i gospodarce.  Czyli tak zasadniczo nie wstaliśmy z kolan i faktycznie robimy amerykanom łaskę?

No ale wróćmy do naszego podatku dla dobrza ludu. Popierasz  takie rozwiazanie? 

Opublikowano (edytowane)

po tym cukrowym podatku to ja kiedyś pojechałem jak po burej suce 
a jakie cynicznie bezczelne tłumaczenie  - "to dla waszego zdrowia"

oj zbiera się zbiera wściekłość powoli na to wszystko i pewnego razu jakiś duperel wystarczy aby wybuchło jak np te sławetne parę groszy podwyżki na bilecie na metro w Chile i do dzis się tam nie pozbierali a nigdy już tam nie będzie jak dawniej,

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

Mogę opieprzyć całą czekoladę i nie śni mi się po nocach. A nauczyłem się zabierać ze sobą po dwie tabliczki na dobę,na poligonach i to szczególnie zimą. Mogę pić kawę gorzką i taką z pięcioma łyżeczkami cukru, no nie wiem ale teraz wszystko uzależnia. Detoks cukrowy, coś pięknego.
Pytanie tylko jest takie. Jak wygląda i funkcjonuje facet po kokainie a jak po cukrze?🤣 A jeśli tak to czemu rząd nie bierze się za papierosy i wódę? Jakoś nie słychać aby ludzie po czekoladzie powodowali wypadki z ofiarami śmiertelnymi albo żeby nadmierne słodzenie kawy powodowało przemoc w rodzinie. 
Trzeba powiedzieć wprost. Nie ma pieniążków więc będziemy wymyślać nowe powody dla nowych danin. Starych powodów jest od ciula ale są stare i mogą budzić sprzeciw.😂

Opublikowano

Największym dramatem jest to że zwolennicy PIS popieraja kazdą podwyzke podatków, opłat ,  danin albo kleja głupa że ich to nie dotyczy. Wystarczająco obraźliwe dla średniego intelektu powinno być kłamstwo o podniesieniu kwoty wolnej ale jak widac im z tym dobrze.  Nie wiem czy ktoś trzeźwo myślacy  potrafi to zrozumiec 

Nawet jakby za chwile wprowadzili podatek od soli (bo też szkodliwa) i od produktów zawierających wode (której mamy deficyt) to i tak wyznawcy poprą. by im władza zabierała kasę. I jak tu nie uważać że wiekszość jest durna?

• Like 1
Opublikowano

Ciekaw jestem jak KO by rządziła. Pewnie podatki by poszły w dół kosztem emerytów i to by było fajne . 500+ by nie było ale niech tam . Kiedyś Pis przegra i wtedy zobaczymy co będą robić rządzący czy to co Konfederacja czy inna partia proponuje ? 

Co się dziwić wyborcom Pis skoro na nich głosowali . Wybrali lepsze zło bo na nic nie było i wyciskanie ciemnoty że kryzys i doganiamy  kraje zachodnie . Czy Ulman kiedy napisał coś dobrego o tym rządzie ? 

Czy powiedział coś złego na opozycję ?

Czy naprawdę wszystko robią żle ?

O przepraszam . Nie wpuścili uchodzców . Może tylko to .

Ja biorę na jedno dziecko i to jest 6 tyś . Czy mi zabiorą wiecej ? 

Nawet jakbym nie brał to mam wiecej w kieszeni jak za PO -PSL . PO to się nie dziwię bo to wyższa pierdolencja ale Psl która mieni sie chłopską   partią za ktorej bili strajkujących rolników , robotników robili mandaty za bezprawne zajmowanie pasa ciągnikiem . Normalnie żenada .  

Opublikowano
39 minut temu, mirro napisał:

Ulman trochę wiary w człowieka. Ale im dalej w las tym bardziej zgadzam się z Twoją tezą.🤣

Wcale mnie to nie cieszy ale niestety coraz bardziej sie w tym utwierdzam.  

Tak naprawdę to nie odeszliśmy mentalnie od komuny. Wtedy tez partia miała bezwzględną rację, wkoło byli wrogowie narodu, zdrajcy i imperialisci. Ludzie ufali że wszystko co robi władza jest z korzyścia dla nich . Popierali państwową własność, przedsiębiorczych traktowali jak podejrzany  element  i  uznawali normalne wolnorynkowe podejście za wyzysk mas robotniczych i system który  jest niesprawiedliwy i  krzywdzący dla mas pracujących miast i wsi.  Co takiego sie w podejściu ludzi zmieniło? Ano nic. Kolejne pokolenie mysli tak samo ale tym razem uważaja się za prawice.

Opublikowano
8 minut temu, 12zbyszko napisał:

Ciekaw jestem jak KO by rządziła. Pewnie podatki by poszły w dół kosztem emerytów i to by było fajne . 500+ by nie było ale niech tam . Kiedyś Pis przegra i wtedy zobaczymy co będą robić rządzący czy to co Konfederacja czy inna partia proponuje ? 

Co się dziwić wyborcom Pis skoro na nich głosowali . Wybrali lepsze zło bo na nic nie było i wyciskanie ciemnoty że kryzys i doganiamy  kraje zachodnie . Czy Ulman kiedy napisał coś dobrego o tym rządzie ? 

Czy powiedział coś złego na opozycję ?

Czy naprawdę wszystko robią żle ?

Ja biorę na jedno dziecko i to jest 6 tyś . Czy mi zabiorą wiecej ? 

Nawet jakbym nie brał to mam wiecej w kieszeni jak za PO -PSL . PO to się nie dziwię bo to wyższa pierdolencja ale Psl która mieni sie chłopską   partią za ktorej bili strajkujących rolników , robotników robili mandaty za bezprawne zajmowanie pasa ciągnikiem . Normalnie żenada .  

Z Twojej wypowiedzi nasuwa się tylko jeden wniosek: dają pieniądze więc zgoda na wszystko. Smutne to

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Ulman napisał:

Największym dramatem jest to że zwolennicy PIS popieraja kazdą podwyzke podatków, opłat ,  danin albo kleja głupa że ich to nie dotyczy. Wystarczająco obraźliwe dla średniego intelektu powinno być kłamstwo o podniesieniu kwoty wolnej ale jak widac im z tym dobrze.  Nie wiem czy ktoś trzeźwo myślacy  potrafi to zrozumiec 

Nawet jakby za chwile wprowadzili podatek od soli (bo też szkodliwa) i od produktów zawierających wode (której mamy deficyt) to i tak wyznawcy poprą. by im władza zabierała kasę. I jak tu nie uważać że wiekszość jest durna?

Czy popieram podatek cukrowy ? napewno nie w formie zaproponowanej obecnie a jak już to powinno być od kg . zużytego cukru lub substancji słodzacej , bo czy napój zawiera 15 gram czy 30 gram substancji słodzącej to proponują to wrzucić do jednego worka ogólnie popieram bo na leczenie składamy się wszyscy ale w  innej formie np 2 zł od kg . substancji słodzącej . Cukier obecnie dodaje sie do wędlin z przyczyn opisanych w linku wyżej . w czasie gdy u władzy był PIS -LPR - SAMOOBRONA  wprowadzili przepis że za leczenie ofiar wypadków drogowych płacą firmy ubespieczeniowe -to też poierałem  .              Dalej co do rzadów PIS to też pisałem kiedyś pakiety socjalne zdały egzamin , teraz powinni zająć sie gospodarką bardziej funkcjonalną ale mielismy 30 lat wolnosci gospodarczej  i jakoś nie pojawiła sie polska firma która mogła by konkukurować przynajmiej z europejskim firmami a te co są to są stare marki znane z czasów komuny .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
8 minut temu, 12zbyszko napisał:

No jak nie wpuścili? Zgodnie z tym linkiem co go wklejałem to w 2019 z krajów takich jak Turcja, Egipt, Pakistan, Syria, Irak, Iran wjechało do nas 8 tyś luda. I to kraje z Islamem wersja Hard,😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.

• Dodaj nową pozycję...
v