Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To tak jak wprowadzili w silnikach dłuższy interwał pomiędzy wymianami rozrządu i co paski strzelają na potęgę i tak jest z olejami typu longlaif

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
  • Like 1
Opublikowano

Chodzi mi na jaką szerokość kosi bo chyba logiczne że nie na 3m skoro heder ma 3m. Chyba że autor ogłoszenia się pomylił.

Opublikowano (edytowane)

Poprzeglądaj ogłoszenia to się zdziwisz. 

Przejrzałem dane techniczne na Google i kosi na szerokość  3m z tego co tam podają.

Jeszcze pytanie z innej beczki czy taki dominator 48 może się równać z naszym zo56 który będzie bardziej wydajny bo kwestia komfortu to oczywiste że claas bije na głowę bizona.

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano (edytowane)

Na dużych kawałkach dobrze utrzymany i zadbany Bizon będzie bardziej wydajny. Za to Claas oszczędniejszy i mniej zawodny. W praktyce Mercator z 3m hederem (bo taki mam) jest prawie tak samo wydajny jak Bizon. Dominator 48 parametrami od Mercatora bardzo nie odbiega

Na dojazdy do pracy:

https://sprzedajemy.pl/skoda-fabia-1-4-tdi-krasnystaw-2-6bea9f-nr60725635

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
3 minuty temu, jaco512 napisał:

@red popraw link.

Taki Dominator ma 75KM, węższą młocarnię, mniej klawiszy, za to lepszy komfort,a Bizon 100KM i większy bęben, więc będzie bardziej wydajny

ale dominator ma większe obroty bębna od bizona 

Opublikowano
krzysztof1987 napisał:

3 minuty temu, jaco512 napisał:

@red popraw link.

Taki Dominator ma 75KM, węższą młocarnię, mniej klawiszy, za to lepszy komfort,a Bizon 100KM i większy bęben, więc będzie bardziej wydajny

ale dominator ma większe obroty bębna od bizona 

ile ma dokładnie dominator?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

ile ma dokładnie dominator?

kolego mielismy kiedyś Z056 i miał chyba ok 800 obrotów/min

mamy teraz 2 dominatory 88 i jeden ma  chyba na max 1400 a drugi 1600 a niby oba takie same dokładnie nie pamiętam żniwa były pół roku temu ale coś koło tego 

Opublikowano
17 godzin temu, red83 napisał:

Nie od obrotów, tylko z innych powodów. Między innymi olej wymienia się max. po 5tys.km przelotu, w dodatku trzeba pilnować stanu. Przy niskim poziomie, skrecajac dynamicznie może obrócić panewke. 

O

18 godzin temu, farmtrac8244 napisał:

Zwrotne jest to prawda no i zrywne

1.3 benzyna + lpg

Tata ma taką pancerna 1.3 tyle trochę za slaby na 1100kg porównać z moim 1.6 ;)

Przyznam że cicho jest w 1.3 dluzsze przełożenia= mniejsze obr silnika na,poszczególnych biegach/prędkości 

Opublikowano
7 minut temu, krzysztof1987 napisał:

kolego mielismy kiedyś Z056 i miał chyba ok 800 obrotów/min

mamy teraz 2 dominatory 88 i jeden ma  chyba na max 1400 a drugi 1600 a niby oba takie same dokładnie nie pamiętam żniwa były pół roku temu ale coś koło tego 

To że Bizon którego miałeś miał 800obr nie znaczy że wszystkie tak miały, sprawny Bizon ma  520-1100obr/min +/-50, poza tym obrotami nie nadrobisz szerokości młocarni

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v