Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Sławek a od rolnika to inaczej? Obecnie szukamy kosiarki dyskowej i na obejrzanych kilkanaście, rozważyć można dwie - jedna od rolnika, jedna od handlarza. Niestety i jedni i drudzy wciskają takie kity, że łeb spada. Więc chyba tylko oględziny z kimś kto ma pojęcie coś wniosą.

Opublikowano
48 minut temu, slajders25 napisał:

WitamKtoś coś na temat tego ciągnika może powiedzieć. Szukam opinii o tym modelu cesa jak również o tym kąkretnym egzemplarzu.

https://www.otomoto.pl/oferta/case-ih-jxu-1090-ciagnik-rolniczy-adaptacja-ladowacz-mailleux-ID6CJKBM.htmlMam

A ile ta cena bo w tytule 77000 brutto,  a w opisie 77000+vat? Ciągnik po turze to opony na bank drugie,  swoje pewnie przeszedł. 

Opublikowano

Rzut - mój błąd

Cena netto. Opony przód zmienione tył oryginał

Mieszkam w województwie podlaskim Od nas wszędzie jest daleko Wyjazdy po ciągnik 500km w jedną stronę przerabiałem jak szukałem poprzedniego ciągnika Strata czasu i pieniędzy Teraz już ograniczam się do ok100km

Opublikowano (edytowane)

Byłem 2 tygodnie temu Sprzedawca wydawał się ok choć z ceny nie chciał zejść Byłem też u innych. W Mordach jest podobny ale bardziej zniszczony

Edytowane przez slajders25
Opublikowano
6 minut temu, krilan06 napisał:

Sprzedaj mi case'a i możesz kupować 😁

Ok. Daj 130000 brutto. Niech stracę, dołożę do zetora. 😁

Opublikowano

Nie wiadomo nigdy co się kupi. Albo się uda albo nie. Jak coś promocyjne można dostać to trzeba się liczyć z tym że jest jakiś mankament. Za granicą nikt dobrego ciągnika nie sprzedaje. Tam nie szanują maszyn, nie dbają tak jak u nas. A w Polsce handlarze to też posprzataja, odświeża, podmaluja, drobne naprawy i gotowy do sprzedaży. Jest mnóstwo takich samych modeli ciągników a cenowo rozbieżność czasem kilkadziesiąt tys. Samo to powinno dać do myślenia. 

• Like 1
Opublikowano

Bylem u znajomego mechanika, i handlarze czesto coś mu przyprowadzaja, to zazwyczaj naprawy każą robić tak aby w miarę to chodziło i jak najtaniej zrobione. A ceny potem za ciagnik normalne, jak to mu jeden powiedział ,,nie marudź rób , dureń się na to znajdzie co to kupi"

• Like 3
Opublikowano

Tak nie do końca. Zdarzają sie perełki. Mi tak udało sie kupic Renatę. Facet pracował u Duńczyka na farmie i kupił ją od niego, sprowadził do kraju i na OLX. Do tego nie byl za dobrym fotografem i nie miał bajeru w ogłoszeniu. Ja nawet za bardzo nie chciałem jechać ale ojciec sie uparł. Przyjechalismy popatrzylismy no rzeczywiscie igła. Cena tez byla wysoka, zero negocjacji ale teraz widzę za naprawde to byla okazja i trafna decyzja. Tylko ze wczesniej oglądaliśmy juz kilka ciągników i objechalismy Polskę wzdłuż i wszerz. Szukajcie a znajdziecie 😉

• Like 1
Opublikowano

Czase trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać dzwonić i jezdzić po handlarzach i czasem chcieć być przy rozładunku maszyn wtedy widać co zjeżdża z lawety szwagier tak kupił

slajders25 napisał:

Odradzam tego sprzedawcę

https://m.olx.pl/oferta/massey-ferguson-6270-os-amortyzowana-2002-rok-CID757-IDzK47X.html#position=8&page=1

Byłem tam 10 minut a po tekście "jak się nie podoba to do salonu" wyszedłem A ciągnik pędzlem odmalowany....

Tam nie bylem choć nie raz przejeżdżam jakoś odrzuca na widok ogłoszeń 😀

slajders a po takich mnieszych jezdziłeś co konkretnie szukasz?

Opublikowano

Kąkretnie to nie wiem Ma mieć 90-100km 4cylindry i żeby był wygodny do wsiadania i wysiadania MF 62.. odpada bo źle się do niego wsiada A ten casa w Zbuczynie jest w sam raz Jak się nim przejechałem to i zwrotny i zrywny i rewers elektrohydrauliczny Także nastawiam się na tego cesa choć nigdy nie miałem z tą marką styczności

Opublikowano (edytowane)

Sam szukam podobnego to moge coś powiedzieć, kupiony w serwisie przebieg w miare realny z tym co jest na liczniku. Sprzęt sprowadzany pomimo mniejszego przebiegu niż ten od 1 właściciela w dużo gorszym stanie. Dzisiaj oglądałem u handlarza miał być kupiony w Polsce, niestety na miejscu okazało się, że sprowadzany. Olej leci po wale z przodu i z tyłu, rewers do roboty, a na zegarze niby tylko 5 tys

Edytowane przez jacor73
Opublikowano

może case 5120, sam będę takiego szukał  za rok jako pomocniczy , mam 5140 w 6 cyl.

Opublikowano

Ja jak szukalem ciagnika to u jednego handlarza stal jeszcze na lawecie kolo Zbuczyna to bylo w srodku taki syf az za glowe sie zlapalem. Przebieg mial 13tys mtg zajezdzam za jakis czas juz ciagnik wyszykowany czysciutki az sie blyszczy a przebieg ponad 6tys mtg😃

Opublikowano
3 minuty temu, gustaww napisał:

może case 5120, sam będę takiego szukał  za rok jako pomocniczy , mam 5140 w 6 cyl.

Możesz mi coś więcej powiedzieć o 5140 jakie są jego mankamenty?

Pytam bo powoli rozglądam się za Case 5140.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v