Skocz do zawartości

Znalezione na allegro i nie tylko - 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, migacz napisał:

Pytanie do znawców. Marzy mi się zmiana opryskiwacza mam 400l biardzkiego. Pasuje w ścieżki za 2,5m siewnikiem i rozsiewaczem bo tak robie już chyba z 5 lat. Jednak stał się za mały bo przez 1 dzień nie mogę się wyrobić z pryskaniem. Chciałbym coś większego. Ciągniki do niego które są teraz to 60tka albo zetor 5211. Nie latam tymi większymi bo musiałbym wąskie koła kupić. Doradźcie czy zwiększyć zbiornik tylko? Jeśli tak to jaki max zawieszany możnaby z nim bujać albo coś ciąganego może. Ktoś coś poleci. Teraz robię z baniaka 1,5ha na niebieskich dyszach. Fajnie byłoby z 3 ha walnąć. Miałby 24 ha na dzień dzisiejszy do oblecenia. Generalnie chwasty na zimę 

https://m.olx.pl/oferta/opryskiwacz-biardzki-800-l-CID757-IDCJqrI.html#position=4&page=1

Tylko się pospiesz

Edytowane przez MarcinNH
Opublikowano
2 godziny temu, MF675ursus napisał:

Negocjuj cenę tego tura. Nie za dużo osób szuka tura do sadownika, a zawsze możesz powiedzieć że jak nie zejdzie z ceny to taniej założysz na drugi, bardziej stabilny ciągnik

Zdaję sobie sprawę,  tym bardziej że pod inny typ już mocowania pasować nie będą. 

Moja propozycja była 7000zl, jego wstępnie 11000. 

Natomiast dziś dostałem ofertę zakupu zboża z załadunkiem po stronie kupującego. Cena za niska ale kusi ten załadunek i odbiór w jeden dzień. Wówczas tur całkowicie zbędny.

Opublikowano (edytowane)

Gabarytów się nie czepią, tylko te gabaryty zrobią Ci mniejszą  DM  i niewiele naładujesz na te przyczepke żeby jej nie przeladować a o to już się czepią i zaraz pojedziesz w eskorcie na bombach do najbliższej wagi. Chyba że chcesz jeździć na pusto albo na hardcore i patrzeć po lusterkach z pełnymi gaciami czy nigdzie nie stoją miśki.

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
8 minut temu, Belaruss820 napisał:

Wiecie może czym grozi jazda z przyczepką sam z wyglądu o dmc 750 a w dowodzie dmc 480? Czy policja może się czepiać gabarytów?

Jak nie będzie rzucało  się w oczy to niczym nie grozi ale jak sprawdza co przewozisz , a przekroczona zostanie ładowność to będzie ciekawie .

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Belaruss820 napisał:

Wiecie może czym grozi jazda z przyczepką sam z wyglądu o dmc 750 a w dowodzie dmc 480? Czy policja może się czepiać gabarytów?

Można wiedzieć co chcesz przewieźć ? Tak się zastanawiam czy niemożna jakoś pod plandekę , żeby w oczy nie raziło .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
Przed chwilą, zetorki12 napisał:

Można wiedzieć co chcesz przewieźć ?

Kolega pewnie chce przerobić na większe gabaryty bo za mała tylko DMC ogranicza. Jeśli tak to według mnie szkoda roboty lepiej sprzedać te i kupić inną z większym gabarytem paki i większą DMC w dowodzie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Tylko waga inaczej Cię nie ukarzą

Opublikowano

Gdyby była możliwość zakupu samego papieru z dmc 750 za grosze to bym się nie zastanawiał 😀ale ciężko o takie coś. Sytuacja wygląda tak że mam dwie przyczepki,jedna dużą bez tablic 235x135 i małą 150x100(takie małe gówno)z tablicą, no i jakbym przełożył z malej do dużej to właśnie wiem że trochę przypał wieźć coś co więcej waży niż w dowodzie,ale chociaż papier jest na nią 😀 wożę sporadycznie paleta nawozu,cementu, węgiel i to tylko w zasięgu 10km od domu.

Opublikowano

Kurka zajrzałem do dowodu  - wymiary 300x145x 190cm wysoka. Ładowność 390kg🤦‍♂️😱

Masakra, a nawet po 1,5t woziłem. 

Opublikowano (edytowane)

A kto by tam patrzył na ten drobny druk . ;)

Aż patrzyłem . Moja ma 570 .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
52 minuty temu, zetorki12 napisał:

A kto by tam patrzył na ten drobny druk . ;)

Aż patrzyłem . Moja ma 570 .

Moja ma 700 dmc, ładowności 450 wg dowodu, realnie myślę że na pusto waży z 500 bo jest po "modernizacji" przez poprzedniego właściciela tj pudło 1,3x3.2 os z ducato, deski podłogowe na spodzie.  Miśki nigdy się nie czepiały, byle ładowane było z głową. Oczami nie zważa, więc ogniem nie ma co sr**. Krokodyle gorsze

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Kurka zajrzałem do dowodu  - wymiary 300x145x 190cm wysoka. Ładowność 390kg🤦‍♂️😱

Masakra, a nawet po 1,5t woziłem. 

mało takich przypadków, u mnie na ciężarowej 1500 dmc jak żeśmy drewna załadowali to gościu na wadze przecierał oczy 6500kg, drewna naukładane ( tak ciągnął to ciągnik) a koła prawie o podłogę ocierały ( kurs 30km) a drewna 2 metry w gór poukładane i pasami spięte 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v