Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No i ci zarobili na weselu, wszyscy z wypasem tracą.   :P

5 minut temu, Agrest napisał:

3 lata temu jechaliśmy 500km na wesele. Młodzi postanowili że ugoszczą  inaczej jak na większości wesel.

Zasiedliśmy do stołów okrągłych na 10 osób. Że szwagrem po dwa szybkie i czekamy na żarcie. Na stołach tylko zastawa i picie. Po godzinie jest rosół. Ilość mniejsza niż standardowo.

Upłynęło x czasu. Jest drugie danie - mała przepióreczka dosłownie wielkości mandarynki pokropiona jedynie jakimś  sosem. Nie dało się zjeść bo sama skóra i kości. Potem 5 kromek 5- ciu różnych regionalnych chlebów- na 10osób🙁

Za jakiś czas wnieśli prosiaka. Obsługa pokroiła po plastrze na głowę.

My zacisnęliśmy szczęki i jakoś wytrzymaliśmy. Ale dzieci o mało nie popłakały się z głodu. Dorwałem kierowniczkę sali i poprosiłem żeby coś dla dzieci przyniosła. Była 22. Powiedziała że kuchnia już nieczynna i młodzi nieprzewidzieli żadnych potraw dla dzieci. Przyniosła im suchy chleb😥

No ale chociaż wesele zostało zapamiętane.

W tej nowoczesności i inności młodzi się zagalopowali, miny gości bezcenne. Alkohol został no bo kto na głodnego będzie pił.

Jeszcze za trochę pójdą dalej, każą sobie swoje żarcie przynieść, no a prezent normalnie.   :D

Opublikowano (edytowane)

Ale dodam jeszcze że szczytem szczytów dla mnie są wesela bez swojskiej kapeli, słoń mi na ucho nadepnął, i tańczyć też nie umiem, ale jak na weselu zamiast słuchać tego co wszyscy znają i lubią słyszę italo disco albo jakies smety to mnie krew zalewa. Siostra takie wesele sobie wymarzyła, to jak grać zaczęli to nawet ci co lubieli tańczyć się jedni na drugich patrzyli bo nie wiedzieli jak przy tej muzyce się zachować. Z sąsiadem musieliśmy na fajce głównego grajka przycisnąć że albo zaczną grać normalnie albo zaraz będą wyniesieni, to trochę się ogarnęli

Edytowane przez bratrolnika
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

A co powiecie na wesele przy gramofonie?👍 winyle wracają do łask.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Jak dla mnie to tylko kapela, i to nie taka co tylko ustami rusza a głos z taśmy leci, i gra palcami nie dotykając klawiszy, tylko tacy co potrafią wziąć akordeon, bęben i tamburyn i przyjść za stoły, pośpiewać z pijanym wujkiem Staszkiem "hej sokoły"

Opublikowano

Mi najbardziej w życiu chyba podobał się zespól Ostrowscy z Brańska.Niby u Zenka syna na weselu grali.

Opublikowano
tytanowyJanusz napisał:

teraz jeszcze jest moda na didżeja, jak dla mnie poroniony pomysł na weselu wgl nie wyobrażam sobie oczepin bez pożądanych wodzirejów; może jeszcze na jakiejś osiemnastce to taki dj by się sprawdził

u mnie na weselu byl dj. ale i za stolem spiewalismy sokoly i oczepiny swietnie poprowadzil i ogolnie spoko.

Opublikowano
12 godzin temu, tess napisał:

Eeeennnooo pany szacunek...słyszałam w radiu mówili przed chwilą,że z badań przeprowadzonych ostatnio - jaki zawód kocha się najczęściej...pierwsze miejsce przypadło właśnie rolnikowi ( 33%deklaruje,że przynajmniej raz dziennie...) no,no...🥂 

to teraz już wiadomo czemu ludzie narzekają że z niczym w polu nie mogą sie wyrobić bo czasu brakuje 😂

• Haha 2
Opublikowano

Czasami ludzie żenią się ze względu na adopcję✍️ wtedy łatwiej..., albo dla obywatelstwa...różne sytuacje są ..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Wszyscy wiemy o co chodzi. Rozmowy na temat programów rozrywkowych o rolnikach i nie tylko 🥳
    • Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
    • Przez Raczo
      Ostatnio zauważyłem, że muzyka tak lubiana na zabawach wiejskich jak Disco Polo zaczyna powracać do łask i przeżywa teraz swój renesans. Nawet jak byłem na giełdzie w Słomczynie to jeszcze kilka tygodni temu leciało tam same Techno i pokrewne, a teraz jak nie słychać Boys'ów to Akcent albo Toples. Co myślicie o tym rodzaju muzyki? Moim zdaniem to najlepsza muzyka na zabawy i imprezki w remizie :lol: .
    • Przez AugustBazy2
      Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Nasze doświadczenie obejmuje programowanie, uruchamianie exploitów i konfigurowanie ataków DDoS, baz danych, hakowanie WordPress Pharma, SEO i projektowanie stron internetowych, hosting i administrację serwerami, marketing i usługi hakerskie stron internetowych. Lubimy wyzwania związane z robieniem rzeczy, w których większość innych się poddaje.
      Przykłady:
      Ataki typu spear phishing w celu uzyskania kont wybranych celów. Łatwe odzyskiwanie haseł do kont większości sieci społecznościowych i zdalne sterowanie smartfonami. Hakowanie kont na Facebooku, Reddicie, Instagramie i Twitterze. Usuwanie rejestrów karnych, zwiększanie wyników kredytowych, zmiana oceny w szkole, śledzenie lokalizacji na żywo itp.
      Pełny pakiet: dostęp do urządzeń i kont osobistych lub firmowych oraz znajdowanie niezbędnych danych. Hakowanie serwerów internetowych, serwerów gier lub innej infrastruktury internetowej. Szpiegostwo przemysłowe, uzyskiwanie prywatnych informacji od kogoś. Nie mamy żadnych ograniczeń ani limitów co do rodzaju oferowanych przez nas prac i usług!

• Dodaj nową pozycję...
v