Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@zetorki12  Daniel mowi o wczesniejszych odcinkach. Ja mówię o tych ze Strabli co cielaki wodą odpajali i szkieletory-cielaki pokazywali komemtując, ze cielęta bardzo chudną po odstawieniu mleka 🙄🙄🙄

Opublikowano

Dajcie spokój , jak mnie wciągnęło . Aż się zmartwiłem że coś przegapiłem . B|

Opublikowano
25 minut temu, Paulina1985 napisał:

@zetorki12  Daniel mowi o wczesniejszych odcinkach. Ja mówię o tych ze Strabli co cielaki wodą odpajali i szkieletory-cielaki pokazywali komemtując, ze cielęta bardzo chudną po odstawieniu mleka 🙄🙄🙄

Aaa, to to akurat widziałem xD Masakra, sama skóra i kości.

Myślałem że mówisz o tych co mają ponad 100 krów

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

to Sewerynek daleko panny nie szukał....

O ile w ogóle szukał. Może była już dawno a program posłużył za reklamę.

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

A ciekawe jak Ty byś przez i twój mąż przez 3 miesiące nie dostawała wypłaty?

A paliwo i inne koszty utrzymania gospodarstwa oraz rodziny

To tak jak 3m robić bez pensji 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

I gienka przepis na karmel jeszcze niezły był, pomidor, oliwa i coś tam jeszcze

Przed chwilą, radekz200 napisał:

A ten Marek to od much dobrze pamietam? 

Tak, ale widać wybył z domu, pewnie synowi gospodarkę zostawił

do karmelu to Gienio by pewnie dodał 100gram 😁

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

A ciekawe jak Ty byś przez i twój mąż przez 3 miesiące nie dostawała wypłaty?

oooo obronca uciśnionych...

Chłopie, moglabym 4 miesiace nie dostawac wyplaty. Mamy oszczednosci jak kazdy pracujący i myślący o przyszłości czlowiek...A tym bardziej w gospodarstwie, gdzie zawsze trzeba być przygotowanym na nieprzewidziane wydatki. Tylko ten wydatek był po pierwsze przewidziany, po drugie chodzilo o robienie show na siłę...

Opublikowano

Rolnik1973 napisał: Był, ale nic nie ciekawy, najnudniejszy ze wszystkich  Paulina1985 napisał: jo. ale nic ciekawego Jak nie ciekawy ? A rozmowa Gienia z Andrzejem ? Poważny temat był😃 tekst gnój nie piekarnia albo kakakaczuszka w kakakarmelu 😉 za 100pln no dobra 60 albo teksty Emilki o kryciu kóz że bychaj darmozjad ale kozioł ognie fajny odcinek 😀 Paulina we własnym biznesie nie zawsze jest różowo ciekawe jak twój szef nie dostał by dwóch albo trzech wypłat za mleko co byś wtedy powiedziała zapytaj się go co by było czy ma takie oszczędności na zakup pasz zapłatę pracownikom i co tam jeszcze potrzeba

Opublikowano

@slawek74 jak zwykle musisz sie do...czepić do tego, ze nie mam gospodarstwa i pracuję u kogoś, a Ty jesteś taki uciemiężony 😂 idź na etat, to już nudne...🤦‍♀️ 

1500zl to niech byka sprzeda, albo krowę do wybrakowania. Robienie połowy odcinka o tym jak to takie gospodarstwo nie ma na 3 worki rzepaku to już przegięcie...na siłę i tyle. 

Opublikowano

Tam sporo niedorzeczności . Ale tak to jest jak miastowy za robienie filmu o wsi się bierze . Tym bardziej jak budżet mały na taki serial .

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

mf362 jest coś takiego jak dowód wdzięczności to nie jest łapówka i nie jest zabronione😄

Tak jak pielęgniarce dobrą czekoladę lub kawę ; )

No ale nie chciała przyjąć ta Pani w biurze , kamery moze ją speszyly a moze myślala ze będą chcieli w biurze popijac 

Opublikowano
Paulina1985 napisał:

1500zl to niech byka sprzeda, albo krowę do wybrakowania. Robienie połowy odcinka o tym jak to takie gospodarstwo nie ma na 3 worki rzepaku to już przegięcie...na siłę i tyle.

sprzedał rzepak i nie ma 1500zł na siew? pewnie że to scenariusz. z początku nie było to tak chamsko widoczne, teraz im nowszy odcinek tym bardziej na siłę.

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

Nie odpowiem jak nie zapytasz szefa co by było gdy by nie dostał trzech wypłat za mleko pamiętaj ile gospodarstw tyle różnych sytuacji

a co to ma do rzeczy? małe gospodarstwo male pieniadze, duze gospodarstwo duze pieniadze. U nas nigdy nie bylo problemu z platnościami oprocz czasu jak kwota mleczna dobiła i mleczarnia ponakladała kary za nadwyżkę. Z tego też można wyjśc, a do zaplaty byly krocie. Zaden pracownik tego nie odczuł, sprzedalismy trochę krów do brakowania wcześniej. To nie czasy platności wszystkiego za gotowkę tu i teraz. U nas nie ma takiego problemu, bo wieksze gospodarstwa (moze i mniejsze tez, nie wiem) dostają bez problemu miesieczne odciagniecie platności, czyli faktura platna do 30 lub 60 dni. Pod warunkiem, ze wczesniej gospodarz byl wyplacalny. A jak ktoś nagminnie ma problemy finansowe i odciąga platności to niech zmieni branze, bo widocznie nie potrafi się utrzymac na rynku. Tez u nas jet taki jeden wiekszy, ktoremu tylko za gotowke chca sprzedawac, bo niewyplacalny. 

Także Sławku nie ma co się licytować, bo chodziło o to, ze robią show na nieistniejacym problemie. Tak jak zamkneli tą kozę w aucie 😂

Opublikowano
Bananek napisał:

Paulina1985 napisał:

sprzedał rzepak i nie ma 1500zł na siew? pewnie że to scenariusz. z początku nie było to tak chamsko widoczne, teraz im nowszy odcinek tym bardziej na siłę.

mówił że pieniądze z rzepaku poszły na bieżące wydatki zamiast tych za mleko

Opublikowano
19 minut temu, Paulina1985 napisał:

a co to ma do rzeczy? małe gospodarstwo male pieniadze, duze gospodarstwo duze pieniadze. U nas nigdy nie bylo problemu z platnościami oprocz czasu jak kwota mleczna dobiła i mleczarnia ponakladała kary za nadwyżkę. Z tego też można wyjśc, a do zaplaty byly krocie. Zaden pracownik tego nie odczuł, sprzedalismy trochę krów do brakowania wcześniej. To nie czasy platności wszystkiego za gotowkę tu i teraz. U nas nie ma takiego problemu, bo wieksze gospodarstwa (moze i mniejsze tez, nie wiem) dostają bez problemu miesieczne odciagniecie platności, czyli faktura platna do 30 lub 60 dni. Pod warunkiem, ze wczesniej gospodarz byl wyplacalny. A jak ktoś nagminnie ma problemy finansowe i odciąga platności to niech zmieni branze, bo widocznie nie potrafi się utrzymac na rynku. Tez u nas jet taki jeden wiekszy, ktoremu tylko za gotowke chca sprzedawac, bo niewyplacalny. 

Także Sławku nie ma co się licytować, bo chodziło o to, ze robią show na nieistniejacym problemie. Tak jak zamkneli tą kozę w aucie 😂

U niektórych te trochę to pół stada a jak tyle sprzeda to i może drugie pół wypchnąć bo z połowy i tak się nie utrzyma 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Belarusik
      Witam Uzgodniliśmy z kolegą @Mechanizatorem aby założyć tematy jakiego kawałka obcenie słychacie każdy rodzaj od Discopolo po muzykę klasyczną nie tak jak w temacie @Mechanizatora tylko wybrany rodzaj muzy.Oczywiście podajemy:
      -tytuł
      -wykonawce
      -link do utworu
      O tak :
      -Replay
      -Izay
      -http://www.youtube.com/watch?v=cu1QrBiXfoM

a w razie by ktoś słuchał cięższych rockowych dzwięków to zapraszam tutaj
      http://www.agrofoto.pl/forum/topic/24210-jakiego-utworu-obecnie-sluchacie
    • Przez MalyRolnik18
      Witam. Zakładam nowy temat do dyskusji w sprawie serialu Euro łany czyli losy bohaterów Złote łany i nie tylko, czy ktoś ma informacje jak potoczyły się losy bohaterów między innymi Szymona, Czesia, sołtysa Jana, itp. Myślę że jest to ciekawe i jak ktoś wie lub jest z okolic to dobrze by było o tym podyskutować, tym bardziej że już ładnych parę lat minęło po publikacji, także zapraszam do opowieści... 
    • Gość
      Przez Gość
      Wszyscy wiemy o co chodzi. Rozmowy na temat programów rozrywkowych o rolnikach i nie tylko 🥳
    • Przez Marciano
      Czy posiada ktoś z Was serie filmów dokumentalnych z cyklu " czas na konytrowersyjny dokument - Złote łany"o rolnikach z Dolnego Śląska, ogladałem kiedysten serial na TVP1 ok 8 lat temu i bardzo chętnie obejzał bym to jeszcze raz, podejżewam ze nie tylko ja jeden. Jeśli ktos ma w swoich zasobach " ZŁote Łany" to bardzo prosze o kontakt i udostępnienie. Z góry dziekuje i pozdrawiam.
    • Przez Raczo
      Ostatnio zauważyłem, że muzyka tak lubiana na zabawach wiejskich jak Disco Polo zaczyna powracać do łask i przeżywa teraz swój renesans. Nawet jak byłem na giełdzie w Słomczynie to jeszcze kilka tygodni temu leciało tam same Techno i pokrewne, a teraz jak nie słychać Boys'ów to Akcent albo Toples. Co myślicie o tym rodzaju muzyki? Moim zdaniem to najlepsza muzyka na zabawy i imprezki w remizie :lol: .
  • Dodaj nową pozycję...
v