Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ale jaja😡. Wg. najnowszego raportu dojrzeli się u nas suszy i to w ozimych i jarych. Co z tym robić. Jest sens składać wniosek o szacowanie strat, jak zniwa na półmetku, a dziś prawdopodobnie koniec koszenia? 

• Like 1
Opublikowano

I u mnie ogłosili sk***ysyny i to od razu w zbożu jarym,Ozimym ,qq na kiszonkę i ziarno 

Opublikowano

U mnie też raczyli w końcu przyznać, że jest susza. Jak żniwa w toku. Wcześniej według nich suszy nie było, a ja drugiego pokosu siana, z gruntów ornych, zebrałem całe 4,5 beli z hektara (i to po lichej, polskiej prasie) .

Opublikowano

U nas tak samo po zniwach zbożowych to oni każą składać wnioski..

Mam pytanie ponieważ mam ubezpieczona kukurydzę z przeznaczeniem na kiszonkę,  potem okazało się, że jest kupiec który chce ja kupić na ziarno i pytanie czy to może mieć jakiś wpływ w szacowaniu lub wysokości odszkodowania?

Opublikowano

Pytanie do waszych włodarzy Gmin czy zgłaszali wyżej wcześniej sytuację jaka jest w waszym regionie, czy to po prostu cel zamierzony z tym opóźnieniem .

Skosiłem owies z 2ha była pełna przyczepa z górką waga 4.5t.

Opublikowano (edytowane)

Wiadomości TVP: "Nie będzie bezpośredniej pomocy, tylko kredyty klęskowe i odroczenie składek KRUS" @Rolnik1973 coś słabo działa ten twój minister, nie będzie nowej przyczepy, do tego wnioski do 20 listopada, będą nas wodzić do wyborów że będzie jakaś pomoc, a po wyborach jak wygrają wypną 4 litery :)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Wydali kasę na 500+ na pierwszego dzieciaka, dla rolników zabrakło :) W niedzielę o 8.00 na TVP1 ma być rozmowa z ministrem w której powie, że nic nie da :)

Opublikowano (edytowane)

Bo drażni mnie to że ta kasa, która pochodzi z naszych podatków, u nie których nie jest wykorzystywana tak jak być powinna, zamiast pomóc dziecku w lepszym starcie, może odłożyć na jakieś studia itd. to idzie na piwko i fajki dla tatusia który leży na tapczanie zamiast zakasać rękawy i iść do roboty. Odkąd pojawiło się te 500+ to problem jest z jakimkolwiek pracownikiem, bo jarek dał to po co pracować, a najbardziej mnie drażniło jak słyszałem że on do pracy nie pójdzie bo mu zabiorą 500 na pierwsze dziecko. Dodatkowo osoby które wcześniej opisałem najczęściej myślą że te pieniądze biorą się z znikąd, a oni po cichu co tydzień nowy podateczek, a to 10gr na litr paliwa, a to 23% na soki naturalne.

Oczywiście nie mówię, że każdy tak robi, ale powinno się jakoś monitorować na co przeznaczone są nasze pieniądze.

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Wiadomości TVP: "Nie będzie bezpośredniej pomocy, tylko kredyty klęskowe i odroczenie składek KRUS" @Rolnik1973 coś słabo działa ten twój minister, nie będzie nowej przyczepy, do tego wnioski do 20 listopada, będą nas wodzić do wyborów że będzie jakaś pomoc, a po wyborach jak wygrają wypną 4 litery :)

Ty chyba pełowiec bonic prawdy nie mówisz.

Gdzie powiedział że nie będzie do ha?

https://vod.tvp.pl/video/wiadomosci,26072019-1200,43390044

Opublikowano

Dziadostwo.a wydatki na sejm wzrosły prawie dwukrotnie przez 4:lata.utrzymanie dziadów kosztuje rocznie 570 mln

Opublikowano

u nas gmina ogłosiła że jak toś ma rzepak lub rzepik na klasie VI to może składać o suszowe 😂, kto sieje rzepak na 6 klasie ....

Opublikowano

A u mnie można składać tylko tam gdzie na mapie jest kolor żółty.u mnie nie ma więc mogę się podejrzeć suszowym😆

Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

A gdzie powiedział że bedzie?? Będą nas przetrzymywac aż do wyborów, że trzeba poczekać bo jeszcze kukurydza i buraki itd, a po wyborach zapomną że była susza.

Wiele razy mówił, a ogłsi stawki po zliczeniu strat z protokołów.

Ja ni razu nie słyszał że nie będzie pomocy do ha.

No ale jak na af plony po 6-8 t to może i się rozmyślu jak jakiś pismak brukowy zrobi tak jak to z leżakami co to się chwalili że biero wszystko.