Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, extrabyk napisał:

To taki mój wóz Drzymały 😎

Drzymała przed systemem uciekał po kawałeczku . A Ty ?

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, soltys48 napisał:

26 minut temu, soltys48 napisał:

to aż do tego doszło?

Pisał już, że romont chałupy trochę się rozciągnął w czasie. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

26 września 2019 r. minister rolnictwa ogłosi termin składania wniosków o pomoc suszową. Rozpoczęcie naboru planowane jest na 3 października br. - poinformował resort rolnictwa.

• Like 1
Opublikowano

No dzięki . Odebrałem protokół . Zobaczymy co tam się złapie .

Opublikowano
zetorki12 napisał:

No dzięki . Odebrałem protokół . Zobaczymy co tam się złapie .

przyslali czy nie wymagal podpisu wojewody?

extrabyk napisał:

Sa dwa koła i zaczep tak więc w pełni mobilny w razie potrzeby 😎

W sumie ja też walczę z systemem całe życie...

Systemy się zmieniają a ja wciąż ten sam 😎

ostatnio mijalem sie w moich okolicach wypisz wymaluj z Twoim zestawem. cheeroki na bsk ciagnacy przyczepe w strone augustowa. az mialem dzwonic czemu zes nie zajechal, ale na szybko sprawdzilem jaki masz numer w jeepie i wyszli, ze to nie Ty.

• Haha 1
Opublikowano

Aż sprawdzałem jaki podpis . Napisane "Z upoważnienia wojewody lubelskiego" i podpis jakiejś tam babki .

Nie przysłali . Nasz sołtys informował ze do odebrania w gminie .

Opublikowano
Dnia 15.09.2019 o 11:48, Piegus napisał:

@AleksabderX , Twojej żonie to się należy dużo więcej niż pieniądze z suszowego, że z Tobą wytrzymuje.

Przecież coś tam przed wyborami rzucą na niepełnosprytnych 

Opublikowano

W tych gminach to chyba wszedzie tacy sami siedza i nic nie wiedza. Zachodzisz cos zalatwic to tylko odsylaja do drugiego pokoju. 

Ja teraz mam problemy w starostwie bo chce otworzyc dzialalnosc i musze budynek postawic zeby bylo wszyatko legalnie. Plan zagospodarowania przestrzennego dopuszcza taka dzialalnosc w tej wiosce nawet mam wydana opinie burmistrza ze tam moze byc ta dzialalnosc a starostwo nie chce wydac pozwolenia na budowe bo wedlug ich nie dopuszcza i odsylaja jedni do drugich i tak sie juz ciagnie rok.

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Pstrąg napisał:

Czy tylko ja nie dostałem żadnego protokołu? 

Nie tylko Ty, u nas szacowanie było późno. Sąsiadka pytała w gminie to nawet nic nie liczyli jeszcze a gdzie tu wojewoda i cała reszta? Niektórzy się podburzyli, bo w sąsiedniej gminie szacowali trawę i będą tworzyć jakąś petycję do wojewody. W gminie mają wyjebane na rolnictwo i jak ludzie sami się nie upomną to w gminie nie pomogą.

Opublikowano

Pewnie przeczytali co tu napisałem o swoich przygodach i piśmie do wojewody i o tym jak szybko zaczęli działać jak przyszła odpowiedź na moje pismo,która poszła do mnie i do gminy 😎

To tylko potwierdza,że trzeba i warto walczyć o swoje prawa.

Szkoda tylko,że tak często trzeba walczyć o rzeczy oczywiste...

Opublikowano

Raczej nie. Sołtyska z sąsiedniej wioski ma jakąś rodzinę w sąsiedniej gminie ja kurpiach i dowiedziała się, że tam też się zmobilizowali i wysłali pismo z żądaniem ponownego szacowania. Zadali pytanie jak mogła wyschnąć kukurydza a traw nie wysuszyło? Coś pomogło, bo najpierw też tylko uprawy polowe szacowali a jakiś czas później i trawy. W innej gminie znów wójt czy burmistrz( @mk9422 kto u was rządzi?) sam powiedział ludziom, żeby wzięli sprawy w swoje ręce.

Opublikowano

Burmistrz.  To znaczy u nas i w sąsiedniej gminie tak było że szacowali i trawy pomimo iż nie wiedzieli czy na trawy będzie pomoc.  Koniec końców dobrze zrobili że i na trawy od razu szacowali