Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, staszek131415 napisał:

cZAS BY NIEROBY WZIĘLI SIĘ DO PRACY A NIE DARMOWĄ KASĘ ŻEBRAĆ   nie powinno być żadnej pomocy klęskowej kiedyś też były susze nikt grosza nie dostał i ludzie jakoś sobie radzili teraz każdy jakie to straty a zboża nie ma komu kupić tye nakoszone w tym roku będzie taka cena zboża że się nie jednemu odechce

Kolego dobrze się wyspałeś?? Kogo nazywasz nierobami?? Pochwal się jak wielką masz hodowlę i ile ziemi uprawiasz. Ja napisałem to stronę wcześniej. Pomoc powinna docierać w te miejsca gdzie powinna, a nie w regiony gdzie susza była tylko na papierze... 

• Like 1
Opublikowano
18 godzin temu, staszek131415 napisał:

cZAS BY NIEROBY WZIĘLI SIĘ DO PRACY A NIE DARMOWĄ KASĘ ŻEBRAĆ   nie powinno być żadnej pomocy klęskowej kiedyś też były susze nikt grosza nie dostał i ludzie jakoś sobie radzili teraz każdy jakie to straty a zboża nie ma komu kupić tye nakoszone w tym roku będzie taka cena zboża że się nie jednemu odechce

To po ile będzie cena zboża? Poinformuj wszystkich nierobów?!!!

Opublikowano

Mi w kwietniu powiedzieli w biurze powiatowym, że mam naliczoną już kwotę pomocy, ale decyzji nie chcieli wydać. Teraz przyszła decyzja i różnica w kwocie wynosi prawie 5 tys.

Widać, że robią dosłownie wszystko aby przed wyborami rzucić jak najwięcej pieniędzy..

Opublikowano

Dobrze że pomocy suszowej więcej nie będzie bo znowu by wszystkim się zdawało że pszenica po 1000 będzie

Opublikowano

Widzę, że pojawiła się szansa na wypłatę obiecanej pomocy, oby tylko zdążyli przed wyborami bo te wybory to ostatnia nasza szansa uzyskanie tej pomocy. Tak więc trzymajmy kciuki, bo za kilka dni mija ROK od złożenia wniosku. Użytkownika staszek131415 szkoda czytać i komentować nie tylko w tym temacie.

Opublikowano
16 godzin temu, sumek666 napisał:

Dzisiaj wjechało na konto. Pomoc publiczna.

Ciekawe czy przed 2 tura też coś przeleją 🤣

2 tury nie będzie Duda wygra w pierwszej

3 godziny temu, kibix napisał:

Mi tez wypłacili. Tak jak myślałem. Czekali do wyborów. 

To już tera wiesz nakogo głos oddać

Opublikowano (edytowane)

Jaki rok jak od października był nabór wniosków?? 

Nie głosuj  Twój wybór tylko pamiętaj że  PO z PSL nic by ci nie dali a tak późno ale jest 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Ci co na de minimis to do stycznia 2021r będą czekać, to chyba ponad rok od naboru, chyba że słaby z matematyki jestem.
Ale głosujcie na plastusia, chleb po 5zl i suszowe na koncie. To ja wole chleb po 2zl jak za PO i się obejdę bez suszowego.
Za PO zboże też było relatywnie droższe, jak było po 700 tak jest, ale 10 lat temu można było za to dużo więcej kupić, podnieśli zwrot akcyzy ale i dołożyli 10gr opłaty paliwowej, czyli w sumie to samo, a jeszcze nie mówcie ze za PIS paliwo tańsze bo krew mnie zaleje, jakby PiS miał coś do gadki w sprawie paliw. Rolnikom nie potrzeba jałmużny w postaci suszowego na którą czeka się rok, rok temu zgłaszałem przymrozki i za te straty 2 dni temu wpłynęły pieniądze na konto, brawo PIS. Jak by to była trawa która by wyschła, to by krowy powyzdychaly zanim doczekał bym się na pieniądze za które bym kupił sobie siano :)
  • Sad 1
Opublikowano
30 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ci co na de minimis to do stycznia 2021r będą czekać, to chyba ponad rok od naboru, chyba że słaby z matematyki jestem.
Ale głosujcie na plastusia, chleb po 5zl i suszowe na koncie. To ja wole chleb po 2zl jak za PO i się obejdę bez suszowego.
Za PO zboże też było relatywnie droższe, jak było po 700 tak jest, ale 10 lat temu można było za to dużo więcej kupić, podnieśli zwrot akcyzy ale i dołożyli 10gr opłaty paliwowej, czyli w sumie to samo, a jeszcze nie mówcie ze za PIS paliwo tańsze bo krew mnie zaleje, jakby PiS miał coś do gadki w sprawie paliw. Rolnikom nie potrzeba jałmużny w postaci suszowego na którą czeka się rok, rok temu zgłaszałem przymrozki i za te straty 2 dni temu wpłynęły pieniądze na konto, brawo PIS. Jak by to była trawa która by wyschła, to by krowy powyzdychaly zanim doczekał bym się na pieniądze za które bym kupił sobie siano :)

Ciesz się że w ogóle coś dostałeś, co ty myślisz że rząd jest od pokrywania twoich strat? głosuj na Po to na pewno ci dadzą cokolwiek, chciałeś wolnego rynku to go masz, czasy PRL-u dawno się skończyły.