Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Rysiek bramę to pod wiatr miałeś otworzyć? Dobrze że wczoraj wędzenie bez wiatru było.

Opublikowano
12 minut temu, zetorki12 napisał:

Rysiek bramę to pod wiatr miałeś otworzyć? Dobrze że wczoraj wędzenie bez wiatru było.

A wiesz nie zwróciłem uwagi, otwieram do ogranicznika noga zrzuce podpórkę i po robocie.

Opublikowano
27 minut temu, soltys48 napisał:

Całą zawartość żołądka i chyba jelit

Zresztą już sam nie wiem, faktem jest że było tego dużo 

Jedzenie czy choroba morska zaszkodziła? Mała skorupa, czy coś większego?

Opublikowano
soltys48 napisał:

Już wędziłeś? kiełbache?

Tak. Nawet zdjęcie jest. 😁

Opublikowano
14 minut temu, soltys48 napisał:

A szlag  wie co,z całej obsady tylko kumpel nie zwracał, napił się jak świnia i kulał po pokładzie . Pogoda nie dopisała to największy minus.

Kuter 17 wędkarzy 

Tylu to by w malucha zapakował.

Czyli głodny wróciłeś😁

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, soltys48 napisał:

A szlag  wie co,z całej obsady tylko kumpel nie zwracał, napił się jak świnia i kulał po pokładzie . Pogoda nie dopisała to największy minus.

Kuter 17 wędkarzy 

Co prawda,to prawda POLAK NIE KAKTUS,PIĆ MUSI:$      Tak że kolega przyjechał i napity i najedzony. Jak brać przykład to tylko z lepszych,    co ja tu chciałem powiedzieć😐:ph34r:

Edytowane przez kizak
Opublikowano
12 godzin temu, pedro2 napisał:

Jak myślicie będzie gnojowica na ulicach jak we Francji? 

Policja przesadziła zdecydowanie. Jak oni strajkowali to nikt im nie bruździł, tak samo tutaj rozkaz rozkazem, ale nikt nie robił niczego co by wymagało takiej interwencji.

Najlepszy tekst 11m15s przypomniał mi się tekst z fiu poranek kojota.... niestety taka prawda

Opublikowano

Rysiek ale ty się ubierz stosownie do warunków pogodowych jakie panują w Grudniu a nie w samym gaciach jak w Lipcu. 

Opublikowano

Wkrętarka z parksajda idzie jak burza, wczoraj około zera i na jednej baterii poszło 3kg wkrętów 4,8x120 tylko bity po połowie roboty oba urwane. Lux maszyna 😆 

Niby ciepło, a zimno

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Rysiek ale ty się ubierz stosownie do warunków pogodowych jakie panują w Grudniu a nie w samym gaciach jak w Lipcu. 

Kurła ja wyszedłem na godzinę przewiało mnie i tydzień chory 😅

Opublikowano
21 minut temu, Piotrek1975 napisał:

🌧🌧🌧 Deszcz i wiatr potęguje zimno. Barowa pogoda🥃🍺

Piotrek w tym GSie jest jeszcze piwo kuflowe? 

9 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Kurła ja wyszedłem na godzinę przewiało mnie i tydzień chory 😅

Ty nie symuluj choroby tylko za robotę się weź. 

Co ty w Ryśka się bawisz?

Opublikowano
3 godziny temu, Piotrek1975 napisał:

Tak Osuchów.

Tylko nie mów że ty nie z tamtąd? 🤔

Opublikowano
pedro2 napisał:

Wkrętarka z parksajda idzie jak burza, wczoraj około zera i na jednej baterii poszło 3kg wkrętów 4,8x120 tylko bity po połowie roboty oba urwane. Lux maszyna 😆 

Niby ciepło, a zimno

potwierdzam, parkside robi robotę.

co do pogody: wieje niemiłosiernie i pada śnieg z deszczem.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v