Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wcześniej tak jak każda 60siuntka only superol

Teraz z 10lat turdus, ale podobno jeden wuj. Nie wiem, chodzi od 98 po kapitalce, ciśnienie trzyma, kompresja ok, w zimę lepiej zagada od fendta. Tylko góra do d*py, 5 lat temu głowice po regeneracji założone i dwa razy zawór zawieszony

Opublikowano

Jest coś nie tak... Podejrzewam, że prowadnica zaworu... drugi raz ten sam... Aczkolwiek nie dowiem się bo po kolizji z tłokiem zarówno zawór jak i prowadnica dostały swoje.

Jadę rano po drugą głowicę nie będę rozmyślał ani kombinował bo robota czeka. 

Opublikowano

U mnie cały dzień ciemno mglisto bezwietrznie ale ciepło 11 stopni.

Stała temperatura cały dzień i zanosi się na noc. Teraz 10,7 na plusie.

Opublikowano
46 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kto by pomyślał że o tej porze grzyby🤔

Umnie to drobna mżawka cały dzień była i ziąb, wczoraj jak latem a dziś paskudnie.

I u mnie tak samo, spacerek po polu i zrobiłem poplon rośnie zimy nie czuje, mszyce na grochu jeszcze aktywne i zielone i małe czarne jakieś. Mogło by to cholerstwo już wymrozić trochę.

• Like 1
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

46 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kto by pomyślał że o tej porze grzyby🤔

Umnie to drobna mżawka cały dzień była i ziąb, wczoraj jak latem a dziś paskudnie.

I u mnie tak samo, spacerek po polu i zrobiłem poplon rośnie zimy nie czuje, mszyce na grochu jeszcze aktywne i zielone i małe czarne jakieś. Mogło by to cholerstwo już wymrozić trochę.

wczoraj to chyba wszyscy zrobili sobie spacer po polach. ja obszedlem wszystkie działki, obejrzałem oziminy, zajrzałem na łąki, w poplony... ziemia w ozimych mięciutka jak poduszka. nic jej nie ubilo (w sumie to i nie miało co, bo deszczu od posiania praktycznie nie było). teraz wychodziłem napoic cielaka to zimno, wietrznie i jakoś tak smutno. na szczęście już tylko miesiąc i dni znów będą coraz dłuższe. ech, aby do wiosny...

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, marulekk napisał:

Qrła, pojechałem do lasu drzewa powycinać a przyjechałem z... 😁

IMG_20191120_133210.jpg

Takie papucie robaczywe i na wigilię? 🤣 Lepszych nie było? U nas już każdy ma dosyć grzybów, przyjeżdżaj to cały bagażnik takich nałoisz bo nikt ich nie bierze 

Opublikowano
8 godzin temu, pedro2 napisał:

Takie papucie robaczywe i na wigilię? 🤣 Lepszych nie było? U nas już każdy ma dosyć grzybów, przyjeżdżaj to cały bagażnik takich nałoisz bo nikt ich nie bierze 

Nieprzesadzaj, co bylo z robakiem odkroiło sie. 😉

• Haha 1
Opublikowano
51 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No paskuda,

Wieje,pada +6° C

A miał iść grzyba zobaczyć, ale szkoda zdrowia.

U mnie też brzydko . Miałem po olszaki jechać , ale chyba w chałupie cieplej i dam spokój .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v