Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Grzesiu co masz za poplon, że już przemarzł? Ja mam ze słonecznika, faceli, łubinu, gorczycy i rzodkwi to tylko słonecznik ruszyło. Dziś -2, wczoraj -3. Teraz sloneczko świeci.

Opublikowano

No i u mnie -6. Masakra, prognoza była na -2. 

Ciekawe co na to pompa rozdzielacz i filtry opryskiwacza. ☹

Opublikowano

U mnie też pokazywała max do -3 .

Ja swój parę dni temu wysuszyłem i pod dach. 

Opublikowano

No właśnie mi dachu brakuje. Dopiero po opryskach miałem coś innego wypchnąć a jego schować. A pogoda na opryski dopiero za tydzień.

Opublikowano (edytowane)

U mnie mrozu dzisiaj niema,ale warto pomyśleć o przyrządzie do mierzenia płynu chłodniczego bo płyn się starzeje i zamarza.

A ogólnie trzeba mieć badanie wody ze studni jak się niema wodociągu jak te wodę piją np:zwierzęta.do kontroli weterynarii czy amirr

Czy sanepid sam przyjeżdża pobierać próbki czy samemu się zawozi.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

A u mnie rano -6 przy oknie . Kurna pewno chryzantemy wczoraj postawione zmarzły na cmentarzu , :S

Opublikowano
43 minuty temu, marulekk napisał:

Kupisz dzis drugie 😉

Przynajmniej przyczyni się do rozwoju polskiej gospodarki, nieprawdasz @zetorki12 ?

Opublikowano

Jak postawiłeś wielkokwiatowe to już na kompost. Jak drobnokwiatowe to jest szansa, w zależności od położenia nagrobka.

Wróciłem właśnie z cmentarzy to sporo pomarzło.

Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał:

No i u mnie -6. Masakra, prognoza była na -2. 

Ciekawe co na to pompa rozdzielacz i filtry opryskiwacza. ☹

w środę rano przy -4,5 już nie mogłem wody spuścić, wczoraj wymyty zalany płynem i pod dach

Dziś rano ok 5,30  -6, jak słonko wschodziło na pewno zimniej.

Z tych przymrozków jest jeden plus szczupak bierze:D

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Z tych przymrozków jest jeden plus szczupak bierze:D

Widzisz, ale prominenci chwilowo przestali brać, dopóki burza nie ucichnie😁

Wieje, na mszy w uszy nagwizdało, pewnie zaraz choróbsko rozłoży. 

Może profilaktycznie jaką herbatę z prądem łyknę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v