Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, pedro2 napisał:

Wykopki zakończone 😎 dzisiaj beze mnie, wróciłem to już okrężną rozpijali 🤣 jutro ostatnie dwa transporty załadować, poformowac resztę sadzeniaka i 30 ton Bzury na jadalnego w stodole leży, aż się słabo robi jak pomyślę, że po 15kg mam to pakować, ale cena ożywia 😋

Po ile sprzedajesz jadalne?

Opublikowano

Bara bara to było na annie przez miesiąc 😋 teraz bora bora miesiąc na traktur obrobić się ze wszystkim... dziękować miłosiernemu ministrowi, że przedłużył do końca listopada termin stosowania obornika bo wszystko od żniw leży na pryzmach.

Irga 2500zl tona z nastawieniem, że raczej zostaje do wiosny. A Bzura nowa zobaczymy, był handlarz po 1200, ale trochę licho. Za 1400 oddam pod warunkiem, że da dobry zadatek i w ciągu tygodnia zabierze wszystko. Drugi był skłonny dać, ale po 2-3t tygodniowo by brał to ja dziękuję za taki interes 

Opublikowano

Słyszeliście, że termin wywożenia nawozów naturalnych został przedłużony do końca listopada? Można wozić, i donosów się nie obawiać. 

Opublikowano

Tylko jak uzasadnić jak na polu zboże było zebrane w lipcu i co - od tego czasu nie było możliwości wywozu obornika? Na tę chwilę nie mam obornika ale za 3-4 tyg świnie naprodukują i nie wiem czy jeszcze wywozić 

Opublikowano

ładny dzionek się zapowiada. Mgła powoli schodzi, a na jej miejsce słoneczko i bezchmurne niebo. Poranny rozruch zaliczony- traktory zaprowadzone na pole czekają na rozwożenie obornika. Teraz śniadanko i do roboty. ;) 

Opublikowano

A wystarczy odpowiedzieć .

Tak , wydłużono termin . Wcześniej Koledzy o tym napisali . 9_9

Opublikowano

No pewno że nie powinien . Upomnienie jak nic się należy . No ale jednak się zreflektował .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v