Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

@Bartek933

Co mam kończyć gdy się dobrze bawię.

Beatka myślała że pytaniem jej ubliżam, upomniała że to nie po Bożemu, aby po chwili  zacząć krwawą jatkę nie szczędząc przy tym bluzgów.

I to ja mam mieć sobie coś do zarzucenia ??

@beata12596

Później sprawdzę ze swojego kompa.

To że wstawić foto nie potrafisz nie oznacza że głupia baba jesteś, ale to że w wieku jakim podajesz czyli dorosłym ,nie potrafisz odróżnić pytania od stwierdzenia i moje zapytanie ,,Ale co jesteś taki cwel że złożyłbyś donos ?,, traktujesz jako wyzwisko to faktycznie może być u ciebie jakiś problem.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
1 minutę temu, beata12596 napisał:

Zapraszam na mój profil na Facebooku to może wreszcie dasz spokój, bo to robi się już chore - Beata Jabłońska - Zubko. Tu nie umiem dodać zdjęcia niestety, ot taka głupia baba że mnie. 

Szkoda twego czasu bo i tak nie uwierzy. 

1 minutę temu, damianzbr napisał:

@Bartek933

Co mam kończyć gdy się dobrze bawię.

I to ja mam mieć sobie coś do zarzucenia ??

Ty się spinasz a nie bawisz więc.....

Już nie odwracaj kota ogonem. 

Opublikowano
56 minut temu, kopin napisał:

Stanisław Lem kiedyś powiedział-sa ludzie wykształceni ,nie wykształceni i inteligentni 😉

Lem czy len ten z af? 😛

25 minut temu, pedro2 napisał:

Jak kogo energia rozpiera to oferuję rozładowanie ciśnienia, makaron od cielaków do wyrzucenia jest 👍

O patrzaj jaka cisza 😎

A może komuś zapach przeszkadza to mam robotę na powietrzu: piach z pryzmy pozwalać 😛

Opublikowano
33 minuty temu, pedro2 napisał:

Jak kogo energia rozpiera to oferuję rozładowanie ciśnienia, makaron od cielaków do wyrzucenia jest 👍

O patrzaj jaka cisza 😎

Mogę wyrzucać, u siebie to robię, a i zapach mi nie przeszkadza 😊

Opublikowano
3 godziny temu, damianzbr napisał:

oj wysiedzieć nie możesz i tak co 2 godz dziugasz :D

Daj spokój pojedziesz jutro w południe.

taa, 6 godzin odstępu było :P a rzepak to nie QQ, nie postoi dużo dłużej 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, damianzbr napisał:

Bo zasugerował że znajdę tam dowody potwierdzające twoją płeć.

Jest na AF kilka profili dziewczyn, które systematycznie dodają zdjęcia z swoim wizerunkiem, więc taki profil jest w jakimś stopniu wiarygodny.

U ciebie znalazłem to czego się spodziewałem. Pusty profil z metryczką którą każdy wypełnia wedle humoru.

Sugerujesz że czytanie opisu profilu ma być wystarczającym dowodem na to że osoba kryjąca się pod nickiem beata12596 jest płci żeńskiej?

Naiwny jesteś, aż szkoda się robi.

Jesteś debilem do kwadratu czy po prostu zwykła prostacka lajza ? Pytam grzecznie żeby nie było że obrażam.... Hehe... Co tam znowu problemy i puste konto i trzeba odreagować na forum ? 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
4 minuty temu, ogarek napisał:

Jesteś debilem do kwadratu czy po prostu zwykła prostacka lajza ? Pytam grzecznie żeby nie było że obrażam.... Hehe... Co tam znowu problemy i puste konto i trzeba odreagować na forum ? 

Żadnym z nich a na jakiej podstawie przypuszczałeś że mógłbym być?

A i co do tego ma moje konto i dlaczego cię to interesuje?

Jesteś pajacem który szuka zaczepki czy inna przyczyna była tego pytania?

36 minut temu, XTRO napisał:

taa, 6 godzin odstępu było :P a rzepak to nie QQ, nie postoi dużo dłużej 

Wiadoma sprawa. Tak tylko się uśmiechnąłem. A ile masz tego cięcia w jeden dzień położysz go?

Opublikowano

Damian, ja wiem, ale z pogodą nic nie poradzimy :/

Ogólnie rzepaku mam ok 60ha do położenia. Teraz nie desykowany, to jakby była pogoda to tak myślę  ok 8 ha za dzień 

Opublikowano

ile??O.o

Ja myślałem że ze 12 ha może max 16.

To grubo, to zwracam honor, się nie dziwię że siedzisz jak na szpilkach i co chwilę latasz sprawdzić czy już zdatny do cięcia.

I wszystko na magazyn sypiesz czy do skupu?

Bo jak do skupu to musisz jakąś bibę dla AF urządzić za 21 dni gdy FV już spłyną na konto. Toć to grube dziesiątki tysięcy będzie za to 9_9

1 godzinę temu, beata12596 napisał:

Zapraszam na mój profil na Facebooku to może wreszcie dasz spokój, bo to robi się już chore - Beata Jabłońska - Zubko. Tu nie umiem dodać zdjęcia niestety, ot taka głupia baba ze mnie. 

Patrzę FB...

Z Hrubieszowa? Dobrze patrzę?

Opublikowano

@damianzbr, zależeć będzie jeszcze jaki plon ja do swojego chodziłem to z 5ha może by się nadawało a na reszte trzeba jeszcze czekać, u mnie tez z 5dni się zejdzie także zamawiam pogodę na przyszłe 2tyg

Opublikowano

Ja pier co za tematy wcześniej były😀 żeńsko męskie.Mimo deszczu ziemia nadal sucha tylko zboża się położyli.

Opublikowano

jak będzie sypac 5t/ha to czemu nie a jak sypnie 2t to ja dziękuję, bo nię będzie z czego robić😂 jutro u klienta już położe 40ha średnia troszki się poprawiła 2,4t/ha

Opublikowano (edytowane)

Ceny na żniwa nie powalają 590 pszenżyto, 640 pszenica.Ale są ładne zbiory gdzie nie gdzie,ale się dziwie jak to jest z tymi opadami 10km ładne zboże potem 10 km suszy i znowu 10km urodzaju, taka mozaika.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
4 minuty temu, XTRO napisał:

@ZELKOW z tych wszystkich to Ty powinieneś robić imprezę :D

Nie, zelkow zbiera na passata w kombi bo mu A trójkę wyśmiewają pajace na wsi :D

Powinien im powiedzieć ile kasy mu wpłynie za rzepak to by im się odechciało podśmichujek. Ale to może właśnie z zazdrości było bo wiedzą ile A3 by kupił za ten rzepak.

Opublikowano

Ja chyba niczym w kombi jeździć bym nie chciał, dla mnie hatchback to ostateczność, sedan jest najładniejszy 😁 co do jeżdżenia to Matka kolegi jeździ porsche cayenne a wcześniej bmw x6 ale mają gospo 800ha plus młyn ale nie funkcjonujący i piekarnię, a znów inny znajomy 140ha własnego i golfa 5, także nie ma co porównywać jeden lubi pokazać że ma kase a drugi nie, nieraz to też jest przez to żeby trochę na tym zyskać bo jednak jak Cię widzą tak Cię piszą

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Otóż masz racje zelkow, to tak jak milczenie jest złotem, a przeważnie ludzie publiczni wypychają kasę poza oczy wyborców i nie tylko, powiedzmy na wsi kupują mieszkania w wawie. A w polityce są zeznania podatkowe ale kto tam wchodzi, ja akurat tak.

A potem jak coś budujesz podziel się boś milioner,jak trzeba podpisy na pozwolenie wodno prawne,podziel się i co tam gadać dalej jak widzą ze masz kasę to każdy chce za podpis jak coś od niego zależy a jak uważają cie za przeciętnego to podpiszą zgodzą się bez pieniędzy.

Jak cię widzą ze jesteś taki o, to ci poz wolo budować a jak cię widzą ze masz kasę to się podziel albo problem i takie mamy czasy.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v