Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Jak długo twała impreza? Mój rekord 3,5 l piwa w dwie godziny😁

Sporo . Ciekawe ile byś wypił z zawartością alkoholu ? :D

Coś pohukuje w oddali . Ciekawe czy dotrze deszcz ?

Opublikowano
3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Sporo . Ciekawe ile byś wypił z zawartością alkoholu ? :D

Coś pohukuje w oddali . Ciekawe czy dotrze deszcz ?

Pewno Sta.....soorki zona do domy wraca i zobaczyła że nic nie robisz 😉

Opublikowano
damianzetor9540 napisał:

Szkoda wychodzić za obore. Tam gdzie drzewo to koryto rzeki która jeszcze płynęła tam 10 lat temu, wiosną po roztopach potrafiło być 1.5-2 m wody ale kopalnia skutecznie zabrała wode. 

Na około grzmi i pada ale u mnie nie. EBE

Nie martw się w tym roku i tak będziesz miał rekordową kukurydzę.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, PRIMO napisał:

Widziałem jak poszło na wschód ode mnie. 

U mnie trochę pogrzmiało popadało i brak prądu. 

Kurczę wszystko kładło się , deszcz padał w poziomie. 

13,5mm i zrobił się spokój. 

Pewnie owoce skutecznie przetrzepało

Opublikowano

Kurna . Ale trzeba dokładnie ...

Hen , hen w oddali słychać odgłosy burzy (takiej naprawdziwnej) . :D

Opublikowano
9 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Nie martw się w tym roku i tak będziesz miał rekordową kukurydzę.

Zajmij sie tam bykami tatusia. Za te Twoje mądre docinki to Ci powinni postawić kopalnie 5 km od domu + glebe 5-6 klasy to byś sie pokory nauczył. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Na wschodzie to cos w tym roku jeszcze popada? Czy juz przyszłorocznych opadów wyglądać?

Wy tu o zniwach a ja zaraz chyba orkanem kukurydze brde na zielonke kosił, chociaż krowy se pojedza teraz, trawa ba pastwisku wysechla 🤔

Edytowane przez marulekk
  • Sad 1
Opublikowano
15 minut temu, Filin napisał:

Idzie chmura i blyska sie ,pewnie jak zwykle przejdzie bokiem na Ryki

W Rykach to dzieciom w szkole deszcz na filmach pokazują, żeby nie zapomniały jak wygląda - w moim przypadku wioska koło Ryk i 3 litry za czerwiec.

Opublikowano

Dziś 6l kuki od razu zareagowały na tą manne, widziałem już jedną plantacje z wiechą na wierzchu, u mnie dwa liscie do wiechy, dziś troche podratowało, może jutro poprawi

Opublikowano
18 minut temu, marulekk napisał:

Na wschodzie to cos w tym roku jeszcze popada? Czy juz przyszłorocznych opadów wyglądać?

Wy tu o zniwach a ja zaraz chyba orkanem kukurydze brde na zielonke kosił, chociaż krowy se pojedza teraz, trawa ba pastwisku wysechla 🤔

spokojnie sam nie jesteś z kukurydzą,też chyba niedługo kosimy.

Opublikowano
29 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Teraz u mnie w poziomie deszcz pasał, 20 min i ucichło.

U mnie ledwo co powiało mocniej a deszcz tylko przez chwilę a takto sobie siąpi. 

27 minut temu, sumek666 napisał:

Widział ktoś na forum staszka? Odpuścił sobie? 

Wruci pod innym nikiem i z innymi poglądami politycznymi jak paru innych  co tak zrobiło.

Opublikowano
20 minut temu, mariusz4321 napisał:

W Rykach to dzieciom w szkole deszcz na filmach pokazują, żeby nie zapomniały jak wygląda - w moim przypadku wioska koło Ryk i 3 litry za czerwiec.

To jest 3x więcej niż u mnie. Znaczy czekaj? 0 x 3 jest nadal 0 :(

Opublikowano (edytowane)

Oho . LLB zaczęło trochę padać .

16 minut temu, PRIMO napisał:

Wruci

O.o🧐

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

no widać że gdzieś w Waszych stronach błyska i pewnie pada może i u mnie coś pokropi i mam taką nadzieję bo rozsiałem N3 na pomidorze z myślą o opadzie właśnie, bo coś niby zapowiadali 

Opublikowano

No tylko że już chyba po wszystkim . Pewno młoda i niedoświadczona ta burza była . 😉

Opublikowano

Dziś zimowy jęczmień wymłucony,wilgotność ok 14% plon objętościowo o dziwo fajny, jutro zważę to zobaczymy jak wyszło. 

Dziś ok 25 na plusie, teraz dość mocno wieje

PZL 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v