Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, farmtrac8244 napisał:

Wypić nie problem. Tylko potem w ten upał chorować...

Chorować? Jak mawiał klasyk: " pić to trza umieć". Od siebie dodam, nie chlać byle czego.

Sucho, ciepło, deszczownie pracują.

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Hvjnia już z plonów, 

eeee tam  przynajmniej   nie będziesz musiał  wiele  ton  przewalać 

22*C  lekki  wiatr    deszczu  nie  widać 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, jacek1296 napisał:

Chorować? Jak mawiał klasyk: " pić to trza umieć". Od siebie dodam, nie chlać byle czego.

Sucho, ciepło, deszczownie pracują.

To akurat prawda dołożyć ale kupić coś z wyższej półki.

Trochę zachmurane dziś około 25 stopni

Opublikowano
51 minut temu, farmtrac8244 napisał:

To akurat prawda dołożyć ale kupić coś z wyższej półki.

co np.    ?                  ja uważm ze zwykła czysta wódka tylko orginalna jest najlepsza .  chyba ze chodzi o typu finlandia ale to też czysta wodka , zwykły pan tadeusz jest ok. i nie drogi .

• Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał:

co np.    ?                  ja uważm ze zwykła czysta wódka tylko orginalna jest najlepsza .  chyba ze chodzi o typu finlandia ale to też czysta wodka , zwykły pan tadeusz jest ok. i nie drogi .

Według mnie to najlepszy jest bimberek, oczywiście odpowiednio zrobiony a nie jakieś szczyny. 

Ciepło wiaterek wieje może cos przywieje :)

Opublikowano
5 minut temu, chuck00 napisał:

Red Bull dodaje skrzydeł, a vódka napęd 4x4 :D:D:D

A po jednym i drugim to orka gleby nosem. 👃

Opublikowano

Wszystko jest dobre , dopóki się nie przesadzi . W sumie to samo dotyczy słońca czy też deszczu .:P

Opublikowano
daron64 napisał:

Ostatnio jak tu wchodziłem była rozmowa o wynajmie kombajnów, teraz i piciu :) mogmogliby zrobić jeden wielki temat offtopowy a w reszcie trzymać dyscyplinę 

jakby zrobili taki temat to nikt by tam nue zaglondal. dzis rewelacja 23 stopnie wiaterek lekko powiewa sloneczko świeci wilgoc jest po przedwczorajszej burzy żyć nie umierac . a roboty tyle że żyć sie nie chce

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v