Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

U nas musi będzie suszowe, bo jak popatrzyć na przyszłe dni to nic deszczu.

Tu niema u nas co liczyc na suszowe bo słoma narosla więc pozamiatane p za tym 500+ od lipca rusza więc w banku pustka będzie....

Tak patrzę na radar to ok 8 może mnie ogonem ta locha zahaczyc ale to 50/50%

Opublikowano

Cały  wczorajszy  wieczór  burze  mruczały i  siąpiło  -  ale trochę słabo   bo deszczołap  złapał 8mm. +  8mm. z dnia          Dziękuje   i proszę o więcej....

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

jedna burza poszla gorą druga nie doszła trzecia poszła dołem. za noc 0.1mm, od marca 25.1mm

ale suszy nie ma bo dookoła pada...

Edytowane przez fireseba
  • Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Widać chmurę, słychać grzmoty ale to nie dlamnie.

Nad łbem słońce świeci.

Znowu w Białej kostki podleje.😡

Zaczęło coś kropić nawet 🤔

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Okolice Kąkolewnicy przed siódmą podlało dość ładnie, teraz coś od Radzynia idzie i zaczyna na nowo i grzmi non stop, niech pada na moje ziemniaki :)

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 2
Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał:

Okolice Kąkolewnicy przed siódmą podlało dość ładnie, teraz coś od Radzynia idzie i zaczyna na nowo i grzmi non stop, niech pada na moje ziemniaki :)

Widzę te chmurę, dosłownie na wyciągnięcie ręki a jednak nic zvtego 😣

• Like 1
Opublikowano

Pięknie przez około 2h  19l. Tak nie za intensywnie w sam raz. O tydzień minimum za późno. Liści w zbożach prawie brak.

W sadach rok drugi dołoży a jak trafi, to z hektara ho ho... jagody K. to nasadzono dużo. Dopytałem ojca mówi, że najstarsi sadownicy z tamtego rejonu, to już w latach 70tych sady mieli.

Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał:

Widzę te chmurę, dosłownie na wyciągnięcie ręki a jednak nic zvtego 😣

Ona jakoś dziwnie idzie, wiatr od południowego wschodu a przesuwa się bardziej na wschód na Międzyrzec pewnie ciągnie.

Opublikowano
2 godziny temu, marulekk napisał:

Ale na wschód nie pójdzie tylko lezie do góry bardziej. 😣

Myślałem że u Ciebie pada bo ta chmura tam wisi gdzieś. Grzmi dookoła ale wg radaru ma mnie minąć na dwie strony 

Opublikowano

Po upałach...wczoraj nad morzem od rana prawie cały dzień padało, z przerwami...... solidnie ziemię nasączyło. A dziś słonecznie...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v