Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Sokol2 napisał:
  • wlkp dzisiaj 40l. Pierwszy raz za mojej kariery qq po zycie zapowiada sie ładniej niz ta siana wczesniej...

Gdzie w wlkp tak pada bo u mnie 5-7l :/

Opublikowano
Uziu92 napisał:

na piachu do drugi dzień 20mm może spaść i mokro nie będzie. U mnie przeszło 2 zlewy dobre, pewnie koło 10 l za dzisiaj się nazbiera.

no widzisz u Ciebie chociaż dziś trochę podlało u mnie nic

XTRO napisał:

u mnie dzisiaj obyło się bez burz, w sumie za maj mam  73mm

u nas to samo wszystko mijało widać było że nad Puławami to dawało jak nie wiem, znajomy to już pewnie pływa, a u nas większość dnia słońce a pod wieczór się jedynie zachmurzyło

Opublikowano

dziś mazury, warmia i podlasie nieżle dostały, przestrzelili z tymi burzami bo wszystko co się tworzyło nad lubelskim i mazowieckim smyk na górę i tam się łączyło, na radarach widać było tam dowaliło.

Opublikowano

U mnie za noc i dzień całe 1,5mm. Dzień bardzo ciepły. 

Konkretne chmury szły tuż obok i właśnie wszystko na Puławy

Opublikowano
13 minut temu, Uziu92 napisał:

dziś mazury, warmia i podlasie nieżle dostały, przestrzelili z tymi burzami bo wszystko co się tworzyło nad lubelskim i mazowieckim smyk na górę i tam się łączyło, na radarach widać było tam dowaliło.

W mazowieckim mocno dolalo.

Opublikowano
Agrest napisał:

U mnie za noc i dzień całe 1,5mm. Dzień bardzo ciepły. 

Konkretne chmury szły tuż obok i właśnie wszystko na Puławy

więc z drugiej strony wisły to samo? czy z tej samej?

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, danielhaker napisał:

Chętne przyjmę deszczu jakby komuś było za dużo ;) 

A bierz go. 

10 godzin temu, kierowiec napisał:

Czekamy na deszcz, przyjmę każdą ilość północno-wschodnie mazowsze

Zapraszam po dzisiejszym. No czy z każdej będziesz zadowolony?

W ciagu 30 minut takie coś. Na ogrodzie również było ciekawie. Pomijam fakt ,że woda weszła do stodoły jak i garażu. 

20190528_150127(0).jpg

Edytowane przez farmtrac8244
Opublikowano (edytowane)

!9 mm za ostatnią dobę,czyli w maju 43mm. Ło takiego opady to w tym roku nie było.Suwalski. Fireseba obudż się i luknij na suchotnika  ;).Według radarów z 10mm powinieneś mieć😐. Kutwa godzinę zaspałem.

Edytowane przez kizak
Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Łączny opad wczorajszy 35 l. Pochmurno i wieje. 13 st aktualnie

14L za noc. 

Widać było jak tam do ciebie ciemne deszczowe chmury idą. 

Opublikowano

U mnie padało i już pojawiają się czerwone truskawki, jakoś wcześno w tym roku.

Opublikowano
8 godzin temu, farmtrac8244 napisał:

A bierz go. 

Zapraszam po dzisiejszym. No czy z każdej będziesz zadowolony?

W ciagu 30 minut takie coś. Na ogrodzie również było ciekawie. Pomijam fakt ,że woda weszła do stodoły jak i garażu. 

20190528_150127(0).jpg

kiedy sadziłeś bo jakieś małe jak na to porę.Ogólnie epidemia stonki od razu jest jak wschodzą a mokro i prysnąć się nie da.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jacu
      Witam, jak u Was wygląda z opadami deszczu, bo są miejsca że nie padało już od 2 tyg i nie widać deszczu ,zboża na lekkich ziemiach już schną jak tak dalej będzie to nie będzie po co kombajnem wjeżdzać. Piszcie jak u Was wygląda z opadami ?

EDIT:
      Temat podzieliłem wg lat. Aktualna wersja jest dostępna pod linkiem: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/275804-pogoda-rolnicza-2019/

• Przez Famer21
      Jak ma się zmiana klimatu i przesunięcie wszystkiego do pogody? Nie ma już praktycznie wiosny i jesieni, mamy teraz zime i lato tylko. kolejny rok, grudzień i taka pogoda, kto by pomyślał, że w grudniu bedzie słońce i temp 6-10 stopni na plusie cały czas? Ile było przymrozków? Woj. opolskie 3 dni temp spadła do -2 na klika godz i tylko w nocy. Śniegu już praktycznie nie ma wcale, 2-3 dni w kwietniu na świeta nasypało i koniec.
      Jak to bedzie z zbożami i robactwem, chorobami? Jak chronić te zboża skoro nie ma mrozu, który by zabił wszystkie szkodniki..?
      Myślał ktoś na tym co trzeba bedzie siać jeśli za kilka lat wszystko sie zmieni, że żniwa będą powoli w maju czy początek czerwca już skoro teraz w takiej pogodzie to i tak wszytko rośnie, zamiast zimować to rośnie..
    • Przez Famer21
      Obecna pogoda nie wróży zbyt "spokojnych" żniw..? Dwa dni było 30 stopni, a teraz po 24 maksymalnie i przelotne opady, wszystko stanęło.. Ciekaw jakie plony będą, czy bedzie sie uciekać z pola przed chmurką..
    • Przez JOHNSTYJEK
      Zastanawiam się nad uprawą trawy sudańskiej, chciałbym się dowiedzieć czy są do tego dopłaty, czym to najlepiej zbierać oraz czy wzbudzi to zainteresowanie kupnem innych hodowców ponieważ sami nie prowadzimy hodowli  
  • Dodaj nową pozycję...
v