Peknieta oś
-
Podobna zawartość
-
Przez Przemek15_03
Witam,
Tak jak w temacie w mojej slęzie mam peknieta beczkę jest ona z tworzywa pekła przy mieszadle na dole czy jest jakiś sprawdzony sposób na jej poklejenie? w ostatecznosci bedę musiał kupic nowy zbiornik a jak tak to jaki ? czy kupic taki jak był oryginalny? (zdjęcie przykładowe takiej samej beczki jak moja ponizej) czy może taki jak w linku http://allegro.pl/zbiornik-do-opryskiwacza-zgz-1200-l-i3194467623.html. Bo jak miałbym kupic to walałbym jakis poządny z którym troche popracuje. Będę wdzięczny za wszytkie sugestie
-
Przez zyz1o
witam pekla mi maska w jd w ksztalacie X i robi sie takie cos ze jak jest cieplo to maska w tym miejscu zapada sie a jak zimno to wychodzi do gory i teraz wyszla do gory i jest taki ostry stozek powiedzcie mi co zrobic zeby bylo normalnie i jak to skleic
-
Przez darekprz
mam pytanie wczoraj w c 385 przestał mi się kręcić wałek odbioru mocy wykręciłem sprzęgło z wałkiem i okazało się że jedna tarczka metalowa jest popękana . Czy to może być przyczyna słabej pracy wałka czy może mikropompa też siadła
-
Przez Gość
Witam
Problem wyglada tak
Dopiero co kupiłem ten ciągnik a juz mi włosy siwieją !
We wcześniejszym temacie pisałem że był uszkodzony termostat , kupiłem nowy za 300zł orginalny wahler
Wszystko wydawało sie ok
Dzis poszedł w orke i temperatura skacze kiedy obroty są powyzej 1500 to wskazówka jest na początku zielonego pola , kiedy natomiast obroty spadną jak zawracam na polu to temp szybko idzie na środek skali utrzymuje sie tak przez chwile i znów spada.
Kiedy na ciepłym pracującym silniku odkręce korek chłodnicy to widzę bąbelki powietrza zupełnie jak by dmuchało przez uszczelki lub pęknięta głowice.
kiedy zgasze silnik przez chwile bulgocze w górnym wężu a po chwil przestanie i poziom płynu w chłodnicy opada .
Wystarczy że odpalę to znów sie podnosi i pojawiają sie bąble jak by dmuchało powietrzem
Obawiam się że może być pęknięta głowica od zamrożenia prawdo podobnie jeździli na wodzie bo układ jest zasyfiony rdzą.
Co tu teraz poradzić , masakra zwiodło mnie to ze ten silnik pracuje pięknie cichutko dobrze odpala i ma moc , a tu takie cuda się dzieją
-
Przez piotrekbial1
witam mam rozebrany silnik mwm 226-6 na cienkich, suchych tulejach
dwie z nich sa pęknięte, co mogło być przyczyną ? przegrzanie/ zalanie gorącego układu zimnym płynem?
przegrzanie wydaje sie być najbardziej prawdopodobne
co o tym sadzicie ? może sa jakies wady tego silnika ?
-

Rekomendowane odpowiedzi