Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Potrzebuję pomocy co do pompy p 120 biardzkiego. Mianowicie podczas pracy mocno stuka i faluje ciśnienie równo z tym stukaniem. Membrana i przepony wymienione na nowe. Zaworki całe. Co może być tego przyczyną? Z góry dzięki 

Opublikowano

filtr główny sprawdzany?  u mnie jak biore sporo rsm z mauzerów po pewnym czasie zalepia filter syfem z beczek i zaczyna stukać i szarpać wężami, to samo jak przyssie wąż do dna zbiornika i nie może pobierać.

Opublikowano (edytowane)

Pęknięta sprężyna na zaworze zwrotnym w pompie ,są tam 4 zawory,rozebrać i wymienić zawór z uszkodzoną sprężyną. Częsta przypadłość tych pomp -na pocieszenie dodam że koszt naprawy niewielki .

Edytowane przez tomek15h
Opublikowano

Ja takie stukanie załatwiłem czyszczeniem filtra i wylotu mieszacza w zbiorniku bo ta pompa potrzebuje stałego wypływu cieczy z układu który przy ciśnieniu zapewnia mieszacz. 

Opublikowano (edytowane)

Ciśnienie w zaworki okej. Sprężynki były całe jak pisałem. Sprawdzę ten filtr 

A możliwe by to padł główny tłok?? 

Edytowane przez wasil10
Opublikowano

jak by założył odwrotnie to wcale by mu nie ciągnęło i nie miało by co falować

dopompować powietrza,jeśli z pompą ok to kwasi wszystko zawór zamykający,u mnie tak było

Opublikowano
14 minut temu, kopin napisał:

jak by założył odwrotnie to wcale by mu nie ciągnęło i nie miało by co falować

dopompować powietrza,jeśli z pompą ok to kwasi wszystko zawór zamykający,u mnie tak było

A który to ten zawór? 

Opublikowano

ten zamykający pod manometrem

chciałem to rozbierać ,ale u znajomego w sklepie najpierw pożyczyłem żeby sprawdzić czy będzie ok,ale jak już założyłem i problemy ustały to zapłaciłem te nie całe 70 zł chyba i został już na stałe 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pablo21
      Ostatnio przeglądałem katalog częci z Grene i widziałem pompę hydrauliczną do c-330 wzmocnioną czym ona różni się od zwykłej, jaki ma wydatek, i co da jej założenie w ciapku(będzie szybciej podnosił?)

Od kiedy to się pisze pąpa?
    • Przez vitoma
      Czesc

Czy moge zamiast zalecanego Hipola 6 uzyc do C330/360 oleju przekladniowego klasy 80W90 "zachodnich" firm ? Np. castrol, elf, mobil, valvoline ?

oczywiscie planuje calkowita wymiane oleju. do tej pory byl zalany hipol 6.

Z tego co widze to obecnie produkowany przez Orlen Hipol 6 rowniez ma klase 80W90, i jakis oznaczenie GL-4 . Nie wiem co ono oznacza.

Jest tez olej Orlen Agro 80W90.

Czy wszystkie wymienione moga zastapic orginalnego Hipola 6 podczas wymiany?'

dzieki
      pozdrawiam
      Piotrek
    • Przez lukasztusin123
      Witam.
      Valtra Valmet 8150, gdzie zamontowana jest pompa, która odpowiada za ciśnienie oleju w skrzyni biegów?  Czy ta sama pompa odpowiada za skrzynię biegów, oraz za całą resztę hydrauliki w traktorze? (wspomaganie, podnośnik itd.)
    • Przez arkadian12
      Witam
      Na OLX
      https://www.olx.pl/oferta/pompa-wtryskowa-international-ihc-case-steyr-mccromick-CID757-IDscaBz.html#e922f8c6a6;promoted
      znalazłem takie ogłoszenie. Potrzebuje do mojego case 956xl z91r pompę. Akurat mam nowszy model VE i do niej nie ma części zamiennych (głowicy) tylko na specjalne zamówienie w BOSCHu.  Ta z ogłoszenia jest do wcześniejszego numeru seryjnego typ VA. Widzę, że jest sporo osób oglądających czy ktoś już może kupił tą pompę, jak się sprawuje. Czy lepiej szukać używanej. Mojej nie da się zregenerować.
    • Przez JumperTomek
      Witam, jak rozpoznać czy posiadam lewą, bądź prawą? Mtz 82 z 94r.

• Dodaj nową pozycję...
v