Polecane posty

MfKrystian    1

Witam ostatnio z  dnia na dzień przestał mi działać w Mf 3080 Wom jak wlączam wogóle nie reaguje nie drgnie nawet Kontrolka od womu się nie paliła a nawet jak się nie paliła to i tak mi działał I jakoś dziwnym trafem przestał działać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MfKrystian    1

Powracam jednak wyszło na to że elektrozawór jest zacięty i teraz jest problem jak to wyjąć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Maju3060    4

Zdejmujesz cewke i kluczem płaskooczkowym próbujesz po trochu wykręcić go. Chyba 27 klucz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MfKrystian    1

Dobra wykręciłem i jak go odblokować w ropę włożyć czy dać do naprawy czy samemu próbować

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość   
Gość
2 godziny temu, MfKrystian napisał:

elektrozawór jest zacięty

jak stary wirus

22 minuty temu, MfKrystian napisał:

jak go odblokować w ropę włożyć

jest z gównolitu, blokuje się, bo jest już wytarty i tyle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Maju3060    4

Kiedyś mi się obiło o uszy że jakoś to odblokowywują tylko nie pamiętam już jak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
olkosio    24

rozebrać elektrozawór dokładnie na części, da się to rozkręcić jeszcze. a nie wlałeś jakiegoś syf oleju bo od tego mogą się zacinać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MfKrystian    1

Witam powracam znowu rozebralem rozkrecilem i wyczyscilem ten elektrozawor i nadal nie dziala Btw wczoraj kabelek z napieciem dotknal metalu zrobil sie goracy i pozniej juz nie bylo napiecia na nim I od  teraz EHR nie działa półbiegi nie działają Blokada  nie działa napęd nie dziala I ten Wom nie działa oraz przełączanie zając żółw nie działa Oraz Komputerek datatronic nie działa co się tam stało spaliło się coś czy co Bezpieczniki wszystkie całe są

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukbold    821

Tak.. na nad akumulatorem.. ale z drugiej strony nie tykaj się tego bo już strat narobiłeś na kilka tys zależnie kto zacznie teraz naprawiać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MfKrystian    1
Napisano (edytowany)

Te nad akumulatorem są całe to co się spaliło?

 

Edytowano przez MfKrystian

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MfKrystian    1

Witam ponownie :)  Komputerek się nie  spalił tylko coś innego był elektromechanik naprawił i wszystko działa jak należy za 150 zł

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez ursusowski289
      Witam, mam problem z WOM w C-360, a mianowicie gdy włączam go normalnie to się nie kręci a gdy uruchomię go ,,przez biegi" to działa. Co mogło nawalić???
    • Przez Freek
      Chciałbym wymienić końcówkę womu ale boję się że jak go wyciągnę to coś w skrzyni spadnie. Może ktoś coś takiego robił i może pomóc.
    • Przez Marcin9908
      Witam, mam problem ze sterownikiem od prasy John Deere 580. Podłączyłem dziś pierwszy raz tą prase do Claasa Axosa, podłączyłem wszystkie przewody i włączam sterownik na sznurek czyli załączam ją tak jak zawsze i nic, przełączyłem na siatkę i "wariacja kontrolek na panelu głównym". Wszystkie wtyczki w gniazdach są na swoim miejscu i są dobrze osadzone. Wcześniej prasa pracowała z Zetorem 7340, zobacze czy po podpięciu przewodów do niego coś się zmieni, dodam że sprawdzałem żarówką w gnieździe trójbiegunowym i po jednym podłączeniu żarówka się zapaliła i po drugim znów zaczęły palić się kontrolki i migać. Jak myślicie czym to może być spowodowane, proszę o pomoc i z góry dziękuję za podpowiedzi.
    • Przez jacek1709
      Witam mam problem z 3512
      A mianowicie kiedy zapalę ciągnik ramiona podnośnika idą odrazy do góry
      Opadają dopiero po zgaszeniu ciagnika dodam że dzieje się to bez względu na pozycję dźwigni pozycyjnej.
       
    • Przez Sadownikx2
      Witam mam problem mianowicie w ciągniku Landini Mistral 55 pod obciążeniem wyje WOM,głównie wyje przy ślęzie i rozdrabniaczu przy innych maszynach nie wyje.
      Co może być tego przyczyną?
      WOM załańczany mechanicznie i ma oddzielne sprzęgło.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj