Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć mam problem z ciągnikiem Renault Ares 640 czasami a już coraz częściej rozlacza mi rewers mianowicie w czasie jazdy rozlacza się i zaczyna mi migac piszczesc kontrola z akumulatorem z strzalką ta pomarańczowa i ciągnik stoi dopiero jak wyrzuce bieg poruszam sprzęgłem i ponownie wrzucę bieg ciągnik zaczyna jechać Niewiem co to może być wszystko przejrzałem czujnik pod sprzęgłem wymieniłem. Bez wyrzucenia biegu i jego ponownego wrzucenia błąd niezniknie i ciągnik niepojedzie może tu gdzieś problem leży? Z góry dziękuję za pomoc
Opublikowano

Te złomy tak mają, wystarczy że jakiś czujny czujnik nie poczuje tego co czuć powinien i traktor nie chce jechać. Takie są uroki luksusu.

No ale jak się nie chciało wajchować to trzeba teraz główkować co to może być.

• Haha 1
Opublikowano

linki sterujące łącza się z dźwignia co wchodzi do skrzyni biegów i tam miałem poluzowany przy linkach kurczę no taki kawałek łącznika który jest przykrecony do tego walka co wchodzi do skrzyni biegów

Opublikowano
6 godzin temu, farmtrac8244 napisał:

Ja rozumiem trzeba iść z postępem ale już nie robić z ciągnika samochodu. 

A wczoraj mówili że nowe samochody od 2020 któregoś mają być wyposażone w elektronikę jak samoloty, posiadać czarne skrzynki, czujniki alkoholu, prędkości że sam hamuje jak przekroczy prędkość na znakach drogowych, czujniki odległośći i wiele innych. No nic trzeba zbierać zamiast na bizona to na volvo xc90 z 2006 póki jeszcze są i wstawić do garażu by czekał bo potem już nie będzie czym jeździć.

Opublikowano
14 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

A wczoraj mówili że nowe samochody od 2020 któregoś mają być wyposażone w elektronikę jak samoloty, posiadać czarne skrzynki, czujniki alkoholu, prędkości że sam hamuje jak przekroczy prędkość na znakach drogowych, czujniki odległośći i wiele innych. No nic trzeba zbierać zamiast na bizona to na volvo xc90 z 2006 póki jeszcze są i wstawić do garażu by czekał bo potem już nie będzie czym jeździć.

Gdzie na volvo, na poloneza zbieraj przecież ty patriota z krwi i kości

• Like 1