Skocz do zawartości

jaka wybrać siatkę do bel?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może komuś wyda się dziwne pytanie, ale na koniec owijania po ucięciu siatki jak ona się mocuje żeby się nie rozwijała po wypuszczeniu z prasy?

Jak mocować folię na owijarce do siatki bo w owijaniu sznurkiem wiązało się za sznurek po prostu ?

Opublikowano
Dnia 5.06.2019 o 11:41, kierowiec napisał:

Zależy jaką masz prasę, juta z sipmą nie chce współpracować.

Jd 578

Tak poza tym też tak macie że cięższe bele nie zawsze chcą wylecieć z komory i się blokują?

Opublikowano

Ja miałem to samo w łańcuchowej, okazało się że na dolnym walcu pręty już się zdarły . Wieczorem nie szło już prasować przy wilgotnej słomie bo bela siedziała w komorze jak wmurowana. Przyspawałem cienkie pręty kwadratowe i dużo lepiej. 

Opublikowano
Dnia 6.06.2020 o 18:23, Mati100 napisał:

używa ktoś siatki john deere cover edge? potrzebuje wymiar jak szeroko nawinieta jest siatka na kartonie 😃

129 albo 130cm - ale musisz mieć presę Cover Edge John Deere, bo tylko do tej presy ta siatka pasuje.

Opublikowano

Panowie, czy ktoś mi powie, czy siatka TAMA Net edge to edge (2800,3800 i 4500) to jest ten sam model co jd xtranet długość 3600m? Ta tamy jest biała w czarne pasy, ta jd była zielona w żółte pasy. Tama jest dużo tańsza od tej jd, a tą jd super mi się prasowało, była dużo grubsza od tej standardowej 2000 m całej zielonej i lepiej się rozciągała.

Opublikowano
Dnia 29.06.2020 o 17:14, mercurial2000 napisał:

Panowie, czy ktoś mi powie, czy siatka TAMA Net edge to edge (2800,3800 i 4500) to jest ten sam model co jd xtranet długość 3600m? Ta tamy jest biała w czarne pasy, ta jd była zielona w żółte pasy. Tama jest dużo tańsza od tej jd, a tą jd super mi się prasowało, była dużo grubsza od tej standardowej 2000 m całej zielonej i lepiej się rozciągała.

Siatka TamaNet i siatka John Deere XtraNet - to są siatki klasy Premium. Są mocniejsze niż inne standardowe siatki dostępne w Polsce. Siatki nie są takie same, jak nie są takie same prasy rolujące. Siatki Claas, Case, New Holland i inne, są dostosowane do pras tych marek i takie powinno się w nich stosować. Oczywiście, że można używać też inne, ale efekt jest najlepszy, gdy używamy tych dostosowanych do konkretnych pras. John Deere to klasa sama w sobie i siatki te są projektowane dla pras JD. Oczywiście, że siatki będą pracować bardzo dobrze i w innych prasach. Co do siatek Tama, to są równie dobre, ale muszą być bardziej uniwersalne, bo z założenia są produkowane tak by pracowały dobrze w każdej prasie rolującej. Oba produkty są porównywalne jakościowo.
Na koniec jeszcze jedna uwaga. Można kupić siatki, na opakowaniach których jest napisane, że są to siatki Premium - ale tak nie jest. Jedynym producentem siatek Premium, jest Tama, reszta to bujda. Komuś wydaje się, że jak wydrukuje sobie na opakowaniu Premium, to jego produkt zyska na wartości, ale tak nie jest. Sam próbowałem i wiem co piszę. Na ogół są to dość przeciętne siatki o przeciętnej wytrzymałości...  

Opublikowano

Kolorowa siatka w paski nie ważne czy john deere czy new holland czy case i claas to jeden czort także nie pisz że john deere jest och ah bo robiłem każdą z tych marek i niczym się nie różnią. 

Co innego siatka jednego koloru to szajs jakich sporo w Polsce i ta nie radzę wybierać... 

Od siebie polecam Netzwerk hellasnet jest sporo tańsza Bezproblemowa i nic się nie dzieje więc po co przepłacać za Tamę? 

Opublikowano

A czemu przepłacać? Ja kupuje tame albo DeutzFahr za 580zł 2800m i ponad 300 belek robię, cena od kilku lat ta sama a tanie siatki 2000m co rok 20zł w górę. U mnie nie kupisz taniej jak 350zł