Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam planuję do Zetora 5340 założyć lampy ledowe na dach na przód i tył i  o to pytanie które lampy wybrać 16 czy 9 diodowe i jakie światło rozproszone czy skupione i żeby nie zakłócały radia,  https://allegro.pl/oferta/lampa-9-led-halogen-roboczy-27-w-12-24v-diodowa-kw-6097946121?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=Y2FtcGFpZ24AMTEwNzI0NzEAMTI2MTA1AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=2a5350ef-7117-4aae-ac46-6a591acd60c9 takie się sprawdzą ?

Opublikowano (edytowane)

Zakładałem jedne i drugie obie fajnie się sprawdzają a co do radia mi do tej pory nie zdarzyły się zakłócenia. Sprecyzuj do czego będziesz używał ją mam założone 2x16 i podczas pracy w akcj zima mamnladny widok na odległość ok 100m

Edytowane przez rabit500
Opublikowano
11 minut temu, rabit500 napisał:

Zakładałem jedne i drugie obie fajnie się sprawdzają a co do radia mi do tej pory nie zdarzyły się zakłócenia. Sprecyzuj do czego będziesz używał ją mam założone 2x16 i podczas pracy w akcj zima mamnladny widok na odległość ok 100m

ogólnie do oprysków międzyinnymi rzepaku

Opublikowano
MateuszCiurysek napisał:

Witam planuję do Zetora 5340 założyć lampy ledowe na dach na przód i tył i  o to pytanie które lampy wybrać 16 czy 9 diodowe i jakie światło rozproszone czy skupione i żeby nie zakłócały radia,  https://allegro.pl/oferta/lampa-9-led-halogen-roboczy-27-w-12-24v-diodowa-kw-6097946121?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=Y2FtcGFpZ24AMTEwNzI0NzEAMTI2MTA1AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=2a5350ef-7117-4aae-ac46-6a591acd60c9 takie się sprawdzą ?

Lampy z linka, który podałeś to żadna rewelacja, kupiłem kiedyś taką do c360.. Świeci światłem prawie niebieskim, ale bardzo słabo, (halogen od Poloneza był lepszy😀) poza tym sieje zakłócenia.. Jakoś około rok temu kupiłem takie: https://sklep.mizar.com.pl/lampa-robocza-13-led-pro-elipsa-p-16150.html i muszę powiedzieć, że rewelacją. Mimo iż mają 13led po 3W to świecą lepiej jak te kwadratowe 16x3, Tylko cena wyższa.. Ale coś za coś

Opublikowano

Nie pamiętam dokładnie, bo lampy oddałem dla kolegi, ale coś około 3-4 cm. Napewno grubsze jak te co podał w linku autor tego tematu. Te do których Ty podałeś link mogą być lepsze, bo przynajmniej mają dobre chłodzenie

Opublikowano

U mnie miałem te 9 diodowe i 16,jedne i drugie zakłócają radio, praktycznie do takiego stopnia że nic prócz szumu nie słychać 

Opublikowano
micgal39533 napisał:

noo ja na nie nie narzekam bo świecą pięknie, chłodzenie jest aluminiowe i dość grube są bo 6-7 cm chyba. 

Teraz wchodziłem na aukcję tych lamp które polecasz. To one mają zaledwie 3000lm więc też nie ma rewelacji jak na tą moc. Nie ma też nic o homologacji kompatybilności elektromagnetycznej (EMC) więc pewnie sieje zakłócenia

Opublikowano (edytowane)

nie robią żadnych zakłóceń, radio mogę słuchać na spokojnie a świeca bardzo dobrze ;) 3600lm i w ogłoszeniu pisze o homologacji więc nie wiem co patrzyłeś ;) 

Edytowane przez micgal39533
Opublikowano

Dokładnie, też miałem te tańsze na początku, ale ostatnie dwa lata sporo czasu pracowałem nocami i najzwyczajniej oczy przy nich wysiadaly. Niebieska barwa i słaba widoczność swoje robiło. Dlatego zainwestowałem w droższe, bo szkoda wzroku 🙂

Opublikowano

Niestety większość jest produkowana w krajach azjatyckich kupowana hurtem bez opakowań tu zamawiane są opakowania z napisami jakie życzy sobie zamawiający a to ile wat czy lumen moim zdaniem jedna bajka . Waty można zmierzyć i nie pasują z deklaracją opakowania lumen  również . Ale mam 3000 lm i świecą znacznie  jaśniej niż 3600 lm podobny identyczny kształt i kolor nie wiem o co chodzi. Dziś  wiem   trzeba kupić po sztuce porównać nocą i odesłać sprzedawcy najsłabsze poświęcić te kilka zł na przesyłkę i tyle