Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam w tej chwili zsyp w stodole ale właśnie pojawia się problem gryzoni. Dlatego myślałem, że blacha była by szczelniejsza ale powstaje problem z wentylacją.

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Przeniosłem z innego tematu aby tam śmietnika nie robić. Co jest lepsze na ściany magazynu zbóż, blacha czy mur ?

Pewnie lepiej tu zrobić....

A później jeden z drugim wielkie żale że wszystko co związane z bydłem to syf

• Like 2
Opublikowano

Co do zboża to do tematu zboża lub trzody.w opasowce gałęziami się karmi a w to myszy nie przeszkadzają.harefordy z tego olx z moich stron już się za pisaliście w kolejkę na tak zacny towar w promocyjnej cenie? jeszcze ma parę rozplodnikow też w promocji

Opublikowano (edytowane)

Akurat u mnie bydło dostaje śrutę ze zboża, to piszę w tym temacie. 

Edytowane przez dsbh
znaki interpunkcyjne
Opublikowano

Jarek sorry ale ja znam takich jak ty... 

"Plose Pani Plose Pani ja Muse naskalzyć na Jasia, nikt mnie nie lubi ( mimo układów w skarbówce!!! )  ale Pani powiem Pani pogłaska i utuli... To ja Jalecek doniosłem unizenie dziemkujem"... 

Jak rozmowy producentów to porozmawiajmy o nowych pupilach modów... 

• Haha 4
Opublikowano
artek27 napisał:

9 minut temu, debrzyna napisał:

A kto kupuje czyste jałówki na opas Cena normalna W niektórych dobrych hodowlach HH w tej cenie nie kupisz 

Nie dawno kolo mnie sprzedawali takie jalowki wysokocielne czystorasowe za 5500.

Nie kupuje się za 5 tyś jałówki do opasu bo za ile ją później sprzedać żeby zarobić? Za 5,5 cielną bym kupił pod warunkiem że dobre pochodzenie i na pewno setki z główną księgą.

Opublikowano

Dużo widzieli ale nie wiem czy to samo.jakas podpowiedź?

Opublikowano

Eh ludzie to sobie potrafią utrudniać życie i widać jak to się kończy. Czy już nie lepiej było zanieść mu te dwa wiadra na dzień z tego wodopoju zamiast go prowadzać i się z nim szarpać... Tak to by chłopa najwyżej plecy trochę pobolały  a teraz trzeba iść do piachu.   

Opublikowano

Smal na olxa każda potwora znajdzie amatora.daj i zdjęcia tutaj z ogólną Lokalizacją może ktoś się skusi 

Opublikowano
10 minut temu, gregor12841 napisał:

byki takie "pastwiskowe" gdzie Panowie sprzedajecie, a może na własny użytek to zabijacie? wątpię że ktoś to ode mnie kupi...

To właściwie po co takie coś produkujesz ?

Opublikowano

A nie wiedziałem że to nie zamierzone . Kupi ktoś z pewnością , tylko efektu Wow nie będzie .

Opublikowano

tu nie chodzi o efekt wow, tylko zwolnienie stanowiska bo krowa w przejściu stoi :D zostawiony był bo chorował jak był mały i nie chcieliśmy nikomu tego sprzedać miał rosnąć ale wyszło inaczej, krzyżówka hfxsm tylko z przewagą hf i to jakiegoś niskopiennego. Żeby ktoś w domu jadł wołowinę to pewnie już by był wyrok wydany na niego

Opublikowano

Rób zdjęcie orientacyjnie waga wiek.jak młody to pójdzie jak dobra cena.efekt lał może nie wyjść ale ryzyko nieraz się opłaci . kupiłem rok temu takiego potykacza oborowego za 2 tys a za 11 miesięcy wziolem 5,5

Opublikowano
Dnia 2.03.2020 o 12:20, debrzyna napisał:

A kto kupuje czyste jałówki na opas Cena normalna W niektórych dobrych hodowlach HH w tej cenie nie kupisz 

Mi się trafiło kupić czyste krowy HH z pod oceny .. 7 sztuk za 39 tysięcy jakieś 3 tygodnie temu i juz 4 się wycielily.. Narazie jestem zadowolony. Mam dwa stada po ocena LM i HH. Te i te będę powiększal. Zobaczymy na czym lepiej wyjde

Dnia 2.03.2020 o 12:31, artek27 napisał:

Nie dawno kolo mnie sprzedawali takie jalowki wysokocielne czystorasowe za 5500.

O krowy Ci chodzi? Coś kojarzę że Tu blisko mnie mieszkasz. Bo ja je kupiłem 7 sztuk czystych HH z kartami 

Opublikowano
2 minuty temu, artek27 napisał:

Gdzie kupiles to moze te o ktorych mowie.

Koło Lubartowa