Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Yoda napisał:

Czy ja piszę w innym jezyku? Pasza 20% białka zrobiona z żyta, pszenicy i śruty słonecznikowej. Włokno jest z siana a że zboża mocno zakwaszają to idzie jeszcze bufor. Moje byki na pewno nie zjedzą worka paszy na raz bo są po prostu najedzone. Jak krowa mleczna ma pustą betoniarke jak sie zerwie z łańcucha to nie dziwie się że zeżre worek paszy na raz.

Wiem że pisałeś ale przypomnij w jakim są wieku? I ile tej treściwej na dzień dzisiejszy wpierdzielą na dobę

Opublikowano

dobry moment sobie wybrał ten tefałen na obniżke cen wołowiny ... akurat teraz własnie turcy nie biorą i izrael nie bierze, do tego ta afera i lecimy na 10zł WBC za byka

Opublikowano

Wy sami na siebie większego bata kręcicie niż szwabski tvn, dzisiaj był jeden cena bez zmian. Z ciekawości do łuniewskich zadzwoniłem bez zmian. Jeszcze trochę pogadajcie to opier... jak się tak dopominacie

Opublikowano (edytowane)

w turcji zawirowania polityczne i problemy z walutą a izrael ma teraz swieto i do tego jakies ostre negocjacje z ich strony na obnizke cen

14 minut temu, pedro2 napisał:

Wy sami na siebie większego bata kręcicie niż szwabski tvn, dzisiaj był jeden cena bez zmian. Z ciekawości do łuniewskich zadzwoniłem bez zmian. Jeszcze trochę pogadajcie to opier... jak się tak dopominacie

powaznie ? to czemu w pazdzierniku kl O była po 13.8 a teraz jest ile? 13zł czy mniej ?

Edytowane przez ozzborn
Opublikowano

kilka dni temu i to wystarczyło aby zjechac o 1zł na wbc a to nie koniec pewnie...

Opublikowano

z igły zrobią widły i bedzie checa ze hej !!!

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bartek933 napisał:

Który termin płatność jest bardziej "wiążący" ten z faktury czy z umowy? 

PRAWNIE I FORMALNIE TERMIN Z faktury  ale jak ci  kupujący powie szczerze ze bedzie to 28 dni to ok . i czekaj z faktury do 14 dni , po to ci mowi inny termin abys sie niedenerwował i nie dzwonił , nieraz jest tak ze ktos chce kase na drugi dzien bo ma rate do jutra i jak kupujący sie zgodzi to przeleje . aczkolwiek nikt nie mówi ze sie niewyrobi w terminie bo kasy niema bo by nie  kupował  . a bydło nie tanieje od reportazu tylko wczesnie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Dnia 27.01.2019 o 13:25, Ursus932 napisał:

Też mnie interesuje kiszonka z seladery ,sama dobrze się zakisza czy trzeba z owsem lub jęczmieniem siać?

ja miałem i powiem ze zrobilem zbyt sucha i ma duze plamy białe na poczatku przez 2/3 msc bylo ok ale teraz tak srednio ;\ ( mocno zbite i problemem jest ze nie bylo zrobione rotorem bo żeby odwinąć trzeba trochę sie pomęczyć

Opublikowano

Sam osobiscie uwazam ze dobry materiał ktoś podał reporterowi.Bo skąd on miał pojęcie ze tak jest....Niby ma to wprowadzić ład na ubojniach itp.Wszystko przycichnie i będzie to samo.Może małe ubojnie się będą aby bały.Gdzieś tam pewnie cos zamkną bo coś tam i tyle będzie.....Najgorsze jest to ze najwięcej odczuje to niewinny hodowca.Jak dla mnie najgorsze jest

-że takie ,,cud'' mięso idzie na górne pólki

-sam sposób ubijania(zwierze podwieszone dopiero ubijane)

Cała reszta rzecz normalna.Czego się nie robi dla ,,kolumbijskich peso''A leżaka każdy miał,być może bedzie miał(czego nikomu nie życzę) Napewno nikogo ten fakt nie zadawala

Opublikowano

to była przeciez nieduża ubojnia i mało znana, ale zrobią z tego taka reklame ze zagranica bedzie myslała ze we wszystkich ubojniach w PL ubija sie leżaki badz przerabia martwe krowy ...