Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak dużo to doloz do esaba warrior. Mam, polecam, można sobie ustawić idealnie adekwatnie do metody spawania. Warto kupić coś markowego ze względu na oczy.

Opublikowano
Polecam z wurth. Modelu dokładnego nie pamiętam, ale cena w sklepie to około 180 zł. Testowałem ja to zaciemnia bardzo szybko, mocowanie do głowy także bardzo dobrze trzyma i się nie luzuje. Nie polecam przyłbic za 60 - 80 zł, ponieważ dosyć późno zaciemnia szkło po rozblysku
Opublikowano
polecam esab warior , warta swojej ceny a spawa się super kolego
Opublikowano (edytowane)

Ja ze spawarką dostałem ideal  510 g.  

Nigdy wcześniej nie miałem styczności z taką maska, więc jakości za mocno nie ocenie. Jedno co jest lipnie, to paski na głowę, super wygodne nie jest. 

Sama praca samosciemniania - moim zdaniem spoko. Musiałem czułość  na minimum nastawić, opóźnienie też na minimum, to samo sile  sciemniania. Jakby dało radę to chętnie jeszcze bym zmniejszył siłę sciemniania. Parę elektrod wyspawalem i oczy dobrze to zniosly. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano

na takim samym shermanie spawam w pracy codziennie po 10h i jest naprawde dobra i przede wszystki lekka bo ze spawarkami dostalismy maski kemppi to leżą i sie kurzą bo za ciężkie są ale też dobre najważniejszy jest czas reakcji a reszte da się wyregulować

Opublikowano

Czas reakcji czyli to, co ja nazwałem czułością? Jeśli tak, to musiałem na minimum i nie ma oslepienia przy zajarzeniu łuku. Jak zwiekszylem czułość, to za szybko mi się wydawało. No ale nie mam doświadczenia, może przy dłuższym spawaniu  trzeba by to ustawienie zmienic

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zyz1o
      witam pekla mi maska w jd w ksztalacie X i robi sie takie cos ze jak jest cieplo to maska w tym miejscu zapada sie a jak zimno to wychodzi do gory i teraz wyszla do gory i jest taki ostry stozek powiedzcie mi co zrobic zeby bylo normalnie i jak to skleic
    • Przez Krystian7745
      Witam pytanie z ciekwaości czy jest mozliwość zamówienia z Czech proximy ze starą maska ?
    • Przez erniak147
      Witam, właśnie schowałem filtr powietrza pod maske w swoim Zetorku i została mi dziura tzn ta stara kratka z dziurą na rure http://sklep.tzmkalisz.pl/Kratka-siatka-pokrywa-gorna-Z-70475315%283,1868,1295%29.aspx  takie coś i teraz mam prośbę bo nie mogę nigdzie znaleźć tekiego czegoś bądź metalowego żeby było całe bez dziury robił ktoś tzn kupował gdzieś takie coś ? 
    • Przez pawlo1525
      Mam mtz 82 z 1999 roku i jestem ciekawy czy bedzie pasowała maska od ts lub belarusa 820 bo bardzo mi się podoba ta maska ?
    • Przez mati0517
      Witam wszystkich.

Szukałem informacji bardzo dużo, ale nic konkretnego w związku z tematem.
         Zatem takie pytanie, czy ktoś zakładał skośną maskę (typu FINN a także montowane w 1014) do ursusa 914 i pochodne? Jak to się ma do zbiornika paliwa a mianowicie do jego wlewu (czy aby czasami nie jest on wtedy za niski?), Jak z dostępem do wlewu do chłodnicy i czy pasuje w miejsca starszego modelu na otwory. 
      Pytam tylko dlatego, że chciałbym zamówić maskę i zamontować. Może ktoś z was już taki zabieg odmładzający przeprowadzał w swoim ciągniku i chciałby nam coś podpowiedzieć ciekawego, ponieważ zapewne nie tylko ja chcę coś takiego zrobić. 

Pozdawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v