miedzyplon scierniskowy
-
Podobna zawartość
-
Przez Krzysiekfigix
witam zastanawiam się nad kupnem agregatu ścierniskowego brony talerzowej lub agregatu talerzowego co lepiej wybrać dodam że będzie pracowała któraś z tych maszyn z deutz fahr K610 maszyna ma głównie służyć do uprawy pożniwnej na glebach od 4 do 5 klasy
proszę o pomoc
-
Przez rk1
Witam,
Chciałbym dowiedzięć się jak będzie sprawował się ten agregat na ściernisku po kukurydzy na ziarno? Czy ilość 13 łap na 3m szerokości nie będzie powodował się zapychania tego agregatu. Co prawda jest na wysokiej ramie, ale ta ilość łap mnie trochę nipokoii. A stoję teraz przed wyborem tego agregatu, albo grubera uni który ma 6 łap i 2,6m szerokości. Co polecacie? I co lepiej będzie pracowało ?
-
Przez Merlinko
Witam !
Chciałbym sobie zrobić agregat ścierniskowy 2.6metra. Potrzebuje schemat budowy czy ktoś jakoby posiada coś takiego ? Lub po prostu dokładne zdjęcia każdego elementu głównej ramy. Proszę o pomoc. Z góry dzięki !
-
Przez sebQ
Witam wszystkich.
Mam pytanie ponieważ zastanawiam się czy agregatem ścierniskowym można zastąpić talerzówkę?
Każdego roku sieję dużo kukurydzy na ziarno również dużo zbóż. Czy dało by radę agregatem ścierniskowym rozdrobnić materiał po kukurydzy czy nie bardzo?
Mam jeszcze jedno pytanie ale to takie aby zaspokoić moją ciekawość. Czy agregatem ścierniskowym można też zastąpić agregat uprawowy przed siewem np. kukurydzy w celu spulchnienia gleby?
Posiadam ziemie w klasie III-IV.
Myślę że opłacało by mi się kupić taki agregat ale nie wiem czy będzie spełniał te funkcje które opisałem i czy nie będę musiał zamiast tego agregatu kupić po prostu większą talerzówkę i agregat uprawowy..
Jakie są wasze opinie na temat takich agregatów?
Z góry dziękuję za wypowiedzi!
-
Przez lvkas
Witam chciałbym kupić używany agregat ścierniskowy do ciągnika IMT (75 KM). Jakiej wielkości i ile łap powinien mieć ten agregat , aby ciągnik sobie poradził.
-

Rekomendowane odpowiedzi