Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 godzin temu, KlimekPL napisał:

Mój zetorek pali w pługu jakoś 11-12, ekonomicznie ale i tak byłbym wstanie wlewać więcej aby tylko robić hektar szybciej niż 3 godziny. Może dlatego też zużycie elementów jest praktycznie niezauważalne, bo pyrkam sobie jakieś 5 km/h

Ile skib ciagnie i jaki zetor?

Opublikowano

Jak zapłacić 30 zł za wywóz,to za dużo bo wężmiesz wynajmiesz taką 12000 tys i za stówala z uśmiechem Ci zawiezie [ a większe ilości i taniej],a z kolei jak wywozisz to tak ledwie na styk. Jak 3 razy obrócisz to sukces.

Opublikowano

Jak pompa dobra i w minutę,najwyżej dwie ze dna napompuje,eleganckie podpięcie,jak i sprawny operator ,to te 3 razy z ledwością obróci. Ale jak pompa do d...,,przewód sito,zasuwy nieszczelne ,i, wszędzie łapie powietrze,a wciągniku komin wyprostowany,    piszący zapytanie nie wiadomo czy klient,czy usługodawca.

Opublikowano

Więcej jak dwie beczki na godz.jest ciężko zrobić jak pole oddalone. Jeszce kwestia czy asfaltem czy polnymi drogami gdzie np.dziura na dziurze. Zależy też jaką ilość trzeba wywieźć. Bo jak nie wyjdzie takim zestawem 100zl.za godz.to nie opłaci się jechać. Zresztą zależy dużo od tego czy to znajomy,kolega czy nie.

Opublikowano

słuchajcie a ile byscie wzieli za transport prasy tzn sprzedana prase zaprowadzacie do kupujacego , odległosc 10 km w jedna strone z powrotem na pusto ciagnikem prawie 100 konnym ? bo wziołem 60 zł to duzo czy mało jak mowicie ?

Opublikowano (edytowane)

Na podobną odległość laweciarze życzą sobie dwie stówki, a tu mowa o ciągniku 100KM więc wątpię aby ci chociaż na paliwo starczyło za te 60zl

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano

ile skasować za transport ciągnik plus 2 przyczepy, ładowność 15t 4km w jedną stronę na skup, tzn usługa postawienia przyczep na polu a jak już namloci to wywóz do skupu, dodam ze to nie jest dla jakiegoś super znajomego czy coś

Opublikowano

ja bralem 10 zl za tone, ale tak patrzac ze godzine albo dwie stoisz na polu i czekasz az namloci, pozniej niz zajade do skupu jakas mala kolejka i nim dojade do domu to kolejna godzina.. i wlasnie nie wiem czy jest sens sie godzic na takie warunki.. wiem, kazdy chce jak najtaniej, ale jak mi ma zostac kilka zlotych to ja dziekuje bardzo, szkoda opon..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Matey
      Jakie przewidujecie stawki za poszczególne usługi rolnicze w 2025? Względem sezonu 2024 planujecie zwiększyć stawki? Przyjmujecie stała kwotę na cały sezon czy w zależności od wahań cen np. oleju napędowego modyfikujecie ceny?
      kontyunacja tematu z 2024 roku:

• Przez r49
      Proszę omijać firmę serbol .mieszcząca się srebrny Borek 18c.sprzedaja tam ruiny ciągników. Na ogłoszeniach piszą Zambrów. Zakop ciagnika tam to porażka trzeba jeszcze tyle mieć na naprawy.zaniżaja faktury. Cwaniaki
    • Przez Karolek132
      Witam ile bierzecie za gniecenie pryzmy z kukurydzy 
    • Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Przez Tanos
      Cześć, mam pytanie do Was – rolników praktyków.
      Rozważam wynajem maszyn do łąk i chciałbym poznać Wasze zdanie:
      Czy ktoś z Was byłby zainteresowany wynajmem takich maszyn jak:
      aerator 3 m – 900 zł/dzień (około 30 ha/doba = ~30 zł/ha),
      włóka łąkowa 6 m – 800 zł/dzień (30–40 ha/doba = ~20–27 zł/ha),
      podsiewacz traw 3 m – 1300 zł/dzień (około 15 ha/doba = ~87 zł/ha).

Jak myślicie – cena jest realna czy za wysoka?
       Czy sami korzystalibyście z wynajmu, czy raczej każdy woli mieć swoje?
       Macie takie maszyny u siebie – faktycznie dają efekty (większy plon, mniej chwastów)?
       A może Waszym zdaniem inny sprzęt byłby bardziej potrzebny na wynajem?
      Chętnie poczytam opinie i doświadczenia.
      Pozdrawiam 

• Dodaj nową pozycję...
v