Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 godziny temu, bobienko napisał:

U nas 250-300 za auto

Dzięki kolego chciałem wziąć 200 ale w sumie to szkoda czasu jeszcze dojechać na  1 auto i niewiadomo jaką godzin to pół dnia w d*pie będę wołał 300

Opublikowano
9 minut temu, szaman1 napisał:

Dzięki kolego chciałem wziąć 200 ale w sumie to szkoda czasu jeszcze dojechać na  1 auto i niewiadomo jaką godzin to pół dnia w d*pie będę wołał 300

Jak ciasno i manewrowania od cholery to śmiało 300 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 10.04.2019 o 21:04, szaman1 napisał:

Witam Panowie za załadowanie zboża 24 t ładowarką ciasne pomieszczenie z , 4 km dojazdu ile wziąć żeby nie wyjść na frajera

z 2 lata temu to od manitou od zaludunku tira brali 150 złi duzy budynek z tym ze jak monituo przychodzila to ładowała minimum 2 3 tiry 

z tym ze oni tak wpołpracowali ze tam w ciagu roku to tych tirów kilknascie ładowali 

Edytowane przez warchest
Opublikowano
Dnia 11.04.2019 o 15:03, Thomas2135 napisał:

A inni sieją za 110 zł i też im się opłaca. 

Jeśli  ktoś wziął  sprzęt  za  swoje i chce  żeby ten  na  siebie  zarobił     to  trudno  mu  rywalizować cenami  za  usługi   z  takim  co  miał  50%  zwrotu   . Oczywiście  najmującego  guzik  to  obchodzi jak  ktoś  nabył  maszyny  liczy  się żeby  było  dobrze  zrobione  i  jak  najtaniej  .  Pare  kilometrów   dalej  mam  gościa   co  nabrał  kredytów    sprzętu  nakupował  i  kasiore  trzepał  na  usługach  ale  się   nie dorobił  bo  robił  na  banki  

Opublikowano

Z innej beczki - ceny usług budowlanych.

Trzeba rozebrać 1/3 budynku(drewniana konstrukcja, to co zostaje to murowane) i postawić w to miejsce budyneczek przylegający do pozostałej czesci. Beton na ławę, posadzkę  i wieniec będzie z gruchy, wykopy koparka. Jedna ściana wspólna że starym budynkiem. Więc do postawienia  2 i 1/² ściany - tył (ok. 5m dlugosci), bok( (ok. 7m długości), przód (ok. 2m dlugosci - reszta to brama) wysokość z przodu ok 4-4.5m, z tyłu ok.3m (to jeszcze dokładnie nie ustalone) dach drewniany jednospadowy pokryty eurofala. Ekipa miałaby pociągnąć mury od ławy - ok. 1m bloczkami fundamentowymi + reszta do góry suporeksem, na mur wieniec no i konstrukcja dachu. Do tego rozbiórka starej części, zabicie starego szczytu dechami, wylewka. Ile coś takiego by u Was mniej więcej kosztowało?

Na razie jedna ekipa to oglądała i policzyli łącznie 12tys zł za robociznę. Dużo to, czy nie dużo?

Opublikowano

mi ekipa za budynek 23 na 10.5 jedna dzialówka 4m wysokie z silikatów powiedziała około 20tyś sokolik już jest, podobno za pomoc będzie odliczal a jak wyjdzie to się okaże. na moje to aby ponurowali ja sobie slupy powylewam I wieńce

Opublikowano

Ta firma robiła kiedyś u mnie dach i pytałem wtedy o ceny. To jak teraz sobie z grubsza przeliczyłem według tych cen sprzed kilku lat, to za robociznę powinno wyjść w granicach 7tys, plus rozbiórka 1tys. Więc liczyłem, że powiedzą coś w granicach 10tys. Niby tylko 2tysiace więcej powiedział, ale jednak to ze 20% więcej niż się spodziewałem. Do tego z grubsza licząc beton, cement, piach, krokwie, laty i koparkę i robi się koło 17 tys zł za dwie ściany (też przy okazji tamtej starej roboty mówił właściciel, że wieniec jest tak jakby w cenie murowania ścian), posadzkę i dach jednospadowy. Gdzie bloczki fundamentowe mam, suporeksy na prawie całość mam, eurofale mam. A to też z grubsza licząc to ze 4tys minimum. Nóż kuzwa czyli ok 20tys zł za taki mały budynek.. a jeszcze nie policzyłem jakiegoś okna i bramy, no i wiadomo, to takie liczenie z grubsza, gdzie na pewno wyjdzie wiecej w ostatecznym rachunku. 

Z robota to tylko tyle, że nic mnie nie interesuje. Przyjeżdżają rozkładają się i robią. Nie że przyjdzie jakichs dwóch zdzichow i pilnuj ich czy przypadkiem pijani nie leza na rusztowanie. 

Jeszcze się zastanawiam, czy nie zrobić w tym roku rozbiórki, zabezpieczyć stary szczyt, a z nowym budynkiem wyjść z ziemi. A za rok wtedy ściany i dach.

Opublikowano

Panowie i Panie ile liczyć za załadunek+usługa rozrzutnik 10 t pionowy adapter 2 walcowy wszystko(pryzma na polu) na miejscu bez przejazdów. W sumie ok. 10 rozrzutników

Opublikowano (edytowane)

Jakby ktoś chciał to mój cennik wiosna 2019 xD

Orka- DF 7250 TTV + kverneland vario 5 skib- 280 zł/h

Siew- DF 7250 TTV+ Kuhn Venta 4m- 220 zł/ha

uprawa agregatem talerzowym 4 m- 130 zł/h

Uprawa broną aktywną 4 m- 150 zł/h

oprysk- Massey Ferguson 6475 + amazone ux 3200- 25 zł/ha- jak kliny. małe pole to pryskamy zawieszanym, wtedy 30 zł/ha

siew nawozu - Zetor forterra 95 + Amazone ZA-M- 25 zł/ha

I jeszcze siew kukurydzy 120 zł/ha

Edytowane przez sxAnia
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, sxAnia napisał:

oprysk- Massey Ferguson 6475 + amazone ux 3200- 25 zł/ha- jak kliny. małe pole to pryskamy zawieszanym, wtedy 30 zł/ha

Jakie okolice małopolski? U mnie okolice Tarnowa ceny podobne.Ile kasujesz za kombajn?

Edytowane przez pajakk
Opublikowano

@pajakk- okolice KMI/KPR/KRA :)

Za kombajn tak to wygląda.

Zboża bez sieczkarni- 280 zł/ha

Zboża z sieczkarnią, strączkowe, oleiste- 300 zł/ha

Kukurydza na ziarno- 320 zł/ha

Kombajny Claas Tucano 450 i Claas Mega 204 II

Opublikowano
Dnia 8.05.2019 o 08:28, sxAnia napisał:

Dnia 8.05.2019 o 19:03, pajakk napisał:

Jakie okolice małopolski? U mnie okolice Tarnowa ceny podobne.Ile kasujesz za kombajn?

A nie zbiera ktoś u Was w okolicach traw przyczepą z nożami? jakieś 40km od Tarnowa i 60 od Rzeszowa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Yaokim
      Witam panowie, ile w tym roku bierzecie za koszenie bizonem z056 od hektara? 
    • Przez vojtas14
      Your city's hottest girls are here - No Selfie
      https://PrivateDates.live

[url=https://PrivateDates.live] Real girls, real moments, real now [/url]
    • Przez pio066
      Let her brighten up your night - No Selfie

[url=https://PrivateDates.live] She's not a bot [/url]
    • Przez ziuziu66
      🌱 ADS GRAN – środek wspomagający uprawę roślin
      ✅ Wysoka zawartość wapnia (46,6% CaO)
      ✅ Dodatkowo magnez i siarka poprawiające kondycję gleby oraz przyswajanie składników pokarmowych
      ✅ Szybka poprawa pH gleby
      ✅ Lepsza struktura gleby i retencja wody
      ✅ Granulat 2-8 mm, wygodny wysiew
      💰 Cena: 300 zł/t netto + transport
      Zapraszam do kontaktu priv lub telefonicznie. Chętnie przygotuję indywidualną wycenę transportu i większych ilości.
      📞 505 231 121
      ADS Gran - Ulotka 07.2026.pdf
    • Przez Piotrpiotrek89
      I Dare You To Call Her. - No Selfie

[url=https://PrivateDates.live] She's real, she's ready, she's yours [/url]
  • Dodaj nową pozycję...
v