Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, kanalia36 napisał:

artek nie są złe te cielaki ale cena jaka proponujesz na pół

Renówka za takie   po 500 proponuje i to 2 tygodniowe

A te wedlug Ciebie ile maja czasu? Jakos dla goscia oplaci sie przyjechac jutro z kujawsko pomorskiego i zabiera kasa juz na koncie.

2 godziny temu, Bananek napisał:

zgadzam sie. cena na pol. przejrzyj olx i napisz tu cene jeszcze raz prawidlowo.

Pokaz mi na olx takie cielaki po 70kg za pol tej ceny to biore 40sztuk i Tobie jeszcze z tego odpale.

Opublikowano

artek te starsze napewno mają ale czy te młodsze to nie wiem?

Artek daj Ci  Boże ze ktos kupi za tę cene. 

U mnie  za takie byki( dorosłe ) jakie masz na zdjęciu to góra 6 zł za 700 kg byka wezme 4200 zł a tobie za cielaka mam dać 900 zł to prawie 25% dorosłego byka gdzie tu opłacalność dla mnie????

Opublikowano

U mnie w moich stronach to masa jezdzi ludzi z wielkopolski i kujawsko pomorskiego i jakos im sie oplaci przyjechac i jeszcze zarobia na nich. Kazdy krzyczy ze sie nie oplaxi a i tak kupuja i beda kupowac tak jak bylo z mlekiem byl kryzys kto przetrwal to dalej doi a kto mial do 15 krow to sprzedal i tak samo bedzie z bykami.

U mnie w moich stronach to masa jezdzi ludzi z wielkopolski i kujawsko pomorskiego i jakos im sie oplaci przyjechac i jeszcze zarobia na nich. Kazdy krzyczy ze sie nie oplaxi a i tak kupuja i beda kupowac tak jak bylo z mlekiem byl kryzys kto przetrwal to dalej doi a kto mial do 15 krow to sprzedal i tak samo bedzie z bykami.

Opublikowano
9 minut temu, kanalia36 napisał:

artek te starsze napewno mają ale czy te młodsze to nie wiem?

Artek daj Ci  Boże ze ktos kupi za tę cene. 

U mnie  za takie byki( dorosłe ) jakie masz na zdjęciu to góra 6 zł za 700 kg byka wezme 4200 zł a tobie za cielaka mam dać 900 zł to prawie 25% dorosłego byka gdzie tu opłacalność dla mnie????

U mnie masa ludzi jezdzi z wielkopolski i kujawsko pomorskiego i im sie oplaci i jeszcze jak sprzedadza to zarobia. Ludzie kupuja i beda kupowac tak samo jak z mlekiem byl kryzys i taki do 15krow zlikwidowal a wiekszy przetrwal i to samo bedzie z bykami.

Opublikowano

sołtys ja też chce żyć !!! jak płacisz tysiaka za cielaka to po kosztach jesteś jak wezmiesz za niego 5 tys . na dziś 4200 dostane za byka 700 kg czyli na dzień dobry 800 zł w plecy 

Opublikowano

A co do duzych to za pare lat nikt na cielaki kupne nie spojrzy tylko wstawi 100 mamek LM i będzie miał cielaki własne, własne mleko a na koniec wezmie jeszcze kase za mamkę i taka będzie przyszłośc opasu bydła  a nie kupne cielaki

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

jak chcesz żyć to rusz d*pę na wschód nazbieraj cielaków i już będzie ci lepiej

sołtys na dzis to cielak za darmo i tak strate przyniesie

Opublikowano
soltys48 napisał:

starczy dla wszystkich

z pewnoscia.

kanalia36 napisał:

Przed chwilą, soltys48 napisał:

jak chcesz żyć to rusz d*pę na wschód nazbieraj cielaków i już będzie ci lepiej

sołtys na dzis to cielak za darmo i tak strate przyniesie

rezygnuj

Opublikowano

sołótys ty handlarz jesteś zawsze zarobisz ale taka prawda 6,5 za SM proponują wiec nawet 5 tys za sima nie wezmiesz  wiec darmowy cielak zysku i tak nie da

Opublikowano
24 minuty temu, kanalia36 napisał:

Zajedz do tego z pierwsego linku i zobaczysz czy to prawdziwe zdjecie wtedy sie zdziwisz jakiego zobaczysz na zywo. A zdrugiego to hf nikt nie chce pisze jak byk HF i takie sa po 200zl slabo szukasz.

Opublikowano
19 minut temu, soltys48 napisał:

nie zawsze, teraz jest po 6,5 za dwa lata po ile będzię?

Za dwa lata będzie po 6 zl.. I co zrobisz? Mówisz jechać na Podlasie, a tu też towaru ładnego do hodowli nie ma. Hfa jest i to  dużo tylko co Ci z takiego cielka jak on bez wyglądu żadnego. Ludzie dobrze mowia opłacalność jest mizerna i nie ma co płacić dużo za cielaka Hf 200zl mieszanka 600 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez kris148a
      Witam, kupiłem ponad miesiąc temu partie 10 cielaków, z jednym nie mogę dać rady (weterynarz też) miał biegunkę, temperature, dostawał różne specyfiki na biegunkę, antybiotyki itp, raz pił a raz nie mleko i tak miesiąc się męczymy. Było już troche lepiej i znow dziś wstać nie chce, jak mu podałem mleko pod pysk to wypił, temperatura 38.8, kał w miarę, merda ogonem ale nie wstał. Ja już nie mam pomysłu, weterynarz ostatnio jak był to mówił żeby narazie mu nic nie dawać bo dość już dostał. Co wy na to?
    • Przez Dczbcnv
      Witam
      Moj Cielak ma ok 3 miesiące i dzisiaj połknął gumową rękawiczek.  
      Co robic? Czy on zdechnie?

• Przez Agri23
      Witam chciał bym się dowiedzieć czy można kupić cielaki z gór bezpośrednio od rolników nie od handlarzy jeśli tak to jaka jest cena cielaki mięsne albo mieszańce
    • Przez krowiarz87
      cielak jest chory .Wczoraj byl u niego weterynarz i dowal leki i sam nie wie co mu jest .wypróżnia jest normalnie nie ma biegunki ale  wczoraj  zrobil kupe  z krwia co to moze być . pije ale niechce sie podniesc . Weterynarz mowil aby posmarować denaturatem .  Pomoże mu to . Dać mu mleka z  zbożówką
    • Przez MarcinKoczewski
      Cześć wszystkim 
      Mam dylemat robie remont w oBorze  i  chce  wysłuchać waszych propożycji  
      Jak radzicie mi zrobić kojce dla cieląt z desek   Cży  z rur ?
      Jak wygląda to u was 
      Kojce grupowe czy  osobne 
      Jak grupowe jak  z pojeniem? 
      I czy u was się nie ssą  za uszy i pępki

• Dodaj nową pozycję...
v