Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mocznik Pulan w/p 1185 netto z dostawą, saletra Pulan 1015 w/p netto z dostawą.

Grupa Azoty na koniec grudnia dokona refaktury obniżenia nie wiadomo o ile tych cen oraz dla zakupów w listopadzie. Dealerzy powinni składom równiez refakturować zakupy a składy rolnikom  po prostu oddać pieniądze. Ci co kupili w maju w przechowanie i w miesiącach czerwiec, lipiec, sierpień wrzesień, pażdziernik nie dostana nic. Także ten Dyrektor z GA co w "nawozy non stop" mówił w lipcu że tanio juz było do dymisji - innej mozliwości nie widzę po napluciu w twarz rolnikom którzy kupili,  przechowują GA nawozy od maja. Jeśli ktoś po zakończeniu sezonu wychodzi z cenami co nijak nie mają sie do rzeczywistości i w grudniu obniza mocznik na ten moment o 115 zł na tonie nie może kierować sprzedażą GA - taka jest prawda. Na składach ceny nie spadna bo składy są zawalone azotem zakupionym po sezonie. Ale wystarczy że jeden się wysprzeda i lawina ruszy w dół.

Edytowane przez kulczer
błąd
Opublikowano (edytowane)

Tak samo uważam zresztą jeśli ktoś w lipcu mówi że taniej nie będzie a rzekomo mamy wolny rynek to jak tak może być? Znaczy zmowa cenowa i tyle gościu powinien wylecieć na zbity pysk i za takie słowa moim zdaniem jakby to niektórzy powiedzieli "kolegium " się należy 

Edytowane przez tommy66692
Opublikowano
23 godziny temu, d4rek napisał:

jest ktoś z ternu co  chłop z olx - Zambrów  ? zna ? bo cena dziwna - żadna tam reklama jakby co

https://www.olx.pl/oferta/nawoz-ultra-8-npk-8-20-30-big-bag-500-kg-CID757-IDn62DV.html#95d9e73701;promoted

Dzwoniłem to 1480 brutto na północ mazowsza przy całym składzie przy workach 800 kg .  Przy bagach 500 kg 1510 zł.  Spotkał się ktoś z workami 800 kg w ultra? Pierwsze słyszę o takich workach 

Opublikowano

Na priv wyślę Ci namiar, nie wiem tylko czy załatwisz u niego cały skład bo to lokalna firma i raczej rozwozi sam autami po kilkanaście ton, a  jest to kawałek od ostrołęki powiedzmy w stronę na olsztyn

Opublikowano
3 godziny temu, tommy66692 napisał:

Tak samo uważam zresztą jeśli ktoś w lipcu mówi że taniej nie będzie a rzekomo mamy wolny rynek to jak tak może być? Znaczy zmowa cenowa i tyle gościu powinien wylecieć na zbity pysk i za takie słowa moim zdaniem jakby to niektórzy powiedzieli "kolegium " się należy 

Jakoś jak pisałem że nawozy stanieją to wszyscy tu po mnie jechali teraz czekam na przeprosiny

Dnia 10.07.2019 o 08:18, ansu napisał:

RSM32 907zł/t mauzer, Salmag 926zł/t bigbag netto

I po co przepłacać?

Dnia 13.07.2019 o 19:15, ansu napisał:

Dla azotu cena jeszcze w tym roku nawet 20% w górę. NPK taniej, ale nie dla rolnika. 

Czy aby na pewno?

Opublikowano
36 minut temu, karol091193 napisał:

Zaraz wywołam gówno burzę 😜 mocznik 1000zł netto a npk 8-19-29(3s) 1315netto 😁

Na mocznik ładna cena.  Npka taka jak wszędzie,  nawet taniej idzie znaleźć.    Jakiej to wogole produkcji? :)

Opublikowano

A to pewnie przepakowują znajomi kuzyna. Każdy chce żyć. Po obcych ryzyko sprzedawać😁

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Jakoś jak pisałem że nawozy stanieją to wszyscy tu po mnie jechali teraz czekam na przeprosiny

Ty mi lepiej powiedz co z ceną pszenicy i pszenżyta po nowym roku? 

Opublikowano
mk9422 napisał:

36 minut temu, karol091193 napisał:

Zaraz wywołam gówno burzę 😜 mocznik 1000zł netto a npk 8-19-29(3s) 1315netto 😁

Na mocznik ładna cena.  Npka taka jak wszędzie,  nawet taniej idzie znaleźć.    Jakiej to wogole produkcji? :)

Mocznik najtaniej jaki znalazłem w okolicy przy całym samochodzie(24tony jednego nawozu) to 1250brutto a taki sam npk po 1450. A takie ilości jak ja kupiłem to 1280 i 1480. Litewski chyba, z resztą i tak polskie worki 😜

Agrest napisał:

A to pewnie przepakowują znajomi kuzyna. Każdy chce żyć. Po obcych ryzyko sprzedawać😁

Koleją przyjeżdża do Polski i w Polsce pakują. Wszystko legalnie z fakturą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v