Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wegier też opuscił ceny;

https://www.olx.pl/oferta/saletrzak-wegierski-petiso-27-najtaniej-CID757-IDCO3Rz.html#6a9fe32a93;promoted

a towar ze wschodu :

NPK 8-20-30 (3S), BB 500 – 1279 netto, Litwa

NPK 8-20-30 (S), Ultra BB 800 – 1315 netto, Litwa

Saletra 34%N, BB 500 – 885 netto, Litwa

Mocznik 46%N, BB 500, prill – 1075 netto, Litwa / Gdańsk / Szczecin

Saletrzak 27%N, BB 500 kg – 800 netto, Hrubieszów

Fosforan Amonu 18-46, BB 500 – 1370 netto, Gdańsk / Szczecin

Uważam że po  Nowym Roku Grupa Azoty dalej bedzie obniżać ceny.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mk9422 napisał:

@kulczer gdzie takie ceny na npka?  

Miał ktoś do czynienia z tym litewskim npka? 

od ultry różni się tym, że jest czerwony i dużo bardziej pyli. Nawozy może i potanieją tylko co jak nagle wszyscy bedą chcieli kupić, jak będzie z transportem?

Opublikowano
hardkor113 napisał:

Uziu92 napisał:

stosował z was ktoś taki saletrzak węgierski ? Cena 990 brutto za tone.

saletrzak.png

Stosowalem dzialac dziala ale ma nieregularna granulacjie.Jeden worek drobniejszy drugi grubszy.

Bo ten nawóz występuje w dwóch granulacjach.

Big-bag : Zaksan 1140, Mocznik 1310 brutto zakupione dziś.

Opublikowano (edytowane)

Witam. Zamówione:

Saletra 1000 

Mocznik 1185

Sol potasową 1380

Saletrosan  975

Polska produkcja z wyłączeniem soli potasowej.Ceny netto. Cały transport. Kuj. -pom.

Edytowane przez ŻemPitek
Blad
Opublikowano
13 godzin temu, Mateusz1q napisał:

U nas oczyszczalnia przetwarza osad. Suszy go, jest pezwonny, można siać rcw. Od nowego roku ma ruszyć sprzedaż

I planujesz kupić?

58 minut temu, ŻemPitek napisał:

Witam. Zamówione:

Saletra 1000 

Mocznik 1185

Sol potasową 1380

Saletrosan  975

Polska produkcja z wyłączeniem soli potasowej.Ceny netto. Cały transport. Kuj. -pom.

Jak dużo mocznika to można było się jeszcze wstrzymać chwilę. Przykładowo mój somsiad by dowiózł tak na dziś: Pulan - 990, Pulrea - 1198, Sól - 1370, Saletrosan - 940. Całosamochodówki jednego towaru taniej.

5 godzin temu, mk9422 napisał:

@kulczer gdzie takie ceny na npka?  

Miał ktoś do czynienia z tym litewskim npka? 

Litewski NPK może mieć różne pochodzenie a co za tym idzie właściwości no ale ogólnie tragedii nie ma ;)

Opublikowano (edytowane)

Za maluczki jestem na 24 tony mocznika😁. Cena dotyczy 13 ton saletry 4 ton mocznika i soli oraz kilku ton saletrosanu. Czy somsiad takie miksy tez realizuje? Tak na przyszłość....

Edytowane przez ŻemPitek
Opublikowano
7 godzin temu, ASZv3 napisał:

Jak dużo mocznika to można było się jeszcze wstrzymać chwilę. Przykładowo mój somsiad by dowiózł tak na dziś: Pulan - 990, Pulrea - 1198, Sól - 1370, Saletrosan - 940. Całosamochodówki jednego towaru taniej.

Litewski NPK może mieć różne pochodzenie a co za tym idzie właściwości no ale ogólnie tragedii nie ma ;)

W jakiej cenie somsiad ma ultre 8 przy całym składzie?  :)

Opublikowano
2 godziny temu, ŻemPitek napisał:

Za maluczki jestem na 24 tony mocznika😁. Cena dotyczy 13 ton saletry 4 ton mocznika i soli oraz kilku ton saletrosanu. Czy somsiad takie miksy tez realizuje? Tak na przyszłość....

W przypadku takich popularnych nawozów z oferty Grupy Azoty tak - północ kraju, ta zachodnia też. Bardziej skomplikowane mixy już bliżej bazy. Całosamochodówki jednego towaru cała Polska.

Opublikowano
4 minuty temu, ASZv3 napisał:

W przypadku takich popularnych nawozów z oferty Grupy Azoty tak - północ kraju, ta zachodnia też. Bardziej skomplikowane mixy już bliżej bazy. Całosamochodówki jednego towaru cała Polska.

Czyli taki miks jak powyżej da radę załatwić w tych pieniadzach? Powiat inowrocławski. 

Opublikowano
Dnia 9.12.2019 o 22:50, Zapracowany napisał:

Pytałem o osad ze dwa lata temu w jednej oczyszczalni to gościu też mi nawymyślał badania próbki i ograniczenia w uprawianych roślinach. A do kumpla z innej oczyszczalni wożą bez niczego po 30 składów na działkę i nikt o nic nie pyta. Ale swoją drogą chleba bym z tego nie chciał próbować.

Podobnie w mojej okolicy po żniwach na pole wywozili. Na wiosnę zobaczę co tam zasiane. leżało to z miesiąc a smród taki że na wymioty brało i to ma być ekologia?;)

Opublikowano

Może to taka ekologia, że na jednostce powierzchni jest niedużo w porównaniu jakby to gdzieś składowali na kupie xD

1 godzinę temu, ŻemPitek napisał:

@ASZv3 wysłałem zapytanie na e-mail 

OK, no właśnie tutaj nie pytajcie mnie o jakieś wyceny, bo zaraz banik się trafi i nie będę mógł wrzucać żadnych ciekawostek ;)

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v