Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Marcin34 napisał:

A jaka cena

906 brutto

3 godziny temu, Franko75 napisał:

Dużo firm ma go w ofercie. Nie stosowalem ale podchodze sceptycznie do ukrainskich nawozow. Jakos obawiam sie o jakosc 😂

Jednak zdecydowałem się na Zaksan. Znajomy który zna branżę mówi że w Hubieszowe stoi to pod chmurką i potrafi trafić się zalany transport. Wole tego nie sprawdzać na swoim przykładzie.

• Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, AleksanderX napisał:

duzo tansze i lepsze po 1530 brutto na olx

Najpierw zamów to pogadamy :) już jedna afera w opolu na ten rok wystarczy. Okazje z olx 😂🤣

Opublikowano

Coś tam było nawet tu na AF pisali że czekają na nawóz z tej firmy po przedpłacie i doczekać się nie mogli 😊

Opublikowano
4 godziny temu, Franko75 napisał:

Najpierw zamów to pogadamy :) już jedna afera w opolu na ten rok wystarczy. Okazje z olx 😂🤣

ja od kilku lat zamawiam z ofert na OLX a płacę przy dostawie nigdy akonto/przedpłata/ a byli tacy co tylko przedpłata  wiec grzecznie proponowałem płatność przy  dostawie gotówką i byłó koniec negocjacji

Opublikowano
1 godzinę temu, ansu napisał:

Ja mam stałego dostawcę kupuję kiedy najtaniej w tym roku chyba w maju npk, a azot w lipcu. Płatność i dostawa do dogadania.

w tym roku akurat cena azotu wiele się nie rożni od tej w lipcu

Opublikowano

No tak na Ukraine nawozy wjeżdżają po cenach konkurencyjnych a w Polsce nałożyło się cła na azot ze wschodu i płacimy DROGO bo nie mają dziady konkurencji, za to zalewają nas tanim zbożem ze wschodu, następnym gwoździem do trumny jest niskie pogłowie trzody. Wszyscy jedziemy na jednym wózku ale polak polakowi wrogiem tak jest było, będzie...

• Like 1
Opublikowano

Co tu dużo mówić jak wielu powiada mało rolny mało może ale może wiele , jak można było trzymać świnki miał 5 szt , 2 krówki i do tego byczka trzymał to co posiał to skarmił a TERAZ  taki z 3 ha sprzeda pszenicę zebrana z 1 ha 5 t co w prowadzi na rynek 15 t pszenicy , mowa o mało rolnym a duży jak miał 1,5 tyś świnek ile skarmił a teraz wszystko na rynek i za dużo pszenicy i będzie co rok taniej .

Opublikowano (edytowane)

Nikt nie kontroluje eksportu zbóż z Ukrainy, My się tłuczemy po miedzach piaskach itp a tam są molochy ogromne farmy coraz bardziej wydajne . Kierunek jest tylko jeden ZACHÓD NA nas nakłada się kolejne homonta na szyję a teraz musimy znosić nierówną konkurencję.. Tylko Grupa azoty jest jak  pączek w maśle nas mają w szachu  a konkurują sobie na wschodzie to już szczyt bezczelnośći .

Edytowane przez MarekUA
Opublikowano (edytowane)

Pszenica obecnie sprowadzana jest z Węgier i to Polskie tiry wiozą a to mały problem , na chwilę obecną z Ukrainy mało pszenicy jest wożone do Polski na czas wyborów ale od Listopada pójdzie na całość to dopiero będzie spadek cen . A nawozy podrożeją bo pensja 3 tyś i energia od nowego roku i gaz i panie sprzedaj tanio kup drogo .

Takie pytanko jak przedstawiają się ceny nawozów .

Lubofoska 3,5 cena ?

Lubofos 10- 25 cena ?

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Dnia 15.09.2019 o 21:06, galan99 napisał:

Pszenica obecnie sprowadzana jest z Węgier i to Polskie tiry wiozą a to mały problem , na chwilę obecną z Ukrainy mało pszenicy jest wożone do Polski na czas wyborów ale od Listopada pójdzie na całość to dopiero będzie spadek cen . A nawozy podrożeją bo pensja 3 tyś i energia od nowego roku i gaz i panie sprzedaj tanio kup drogo .

Takie pytanko jak przedstawiają się ceny nawozów .

Lubofoska 3,5 cena ?

Lubofos 10- 25 cena ?

Zadnego spadku nie będzie. Od listopada cena idzie w górę. Maksymalny pułap łapie grudzień-luty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v