Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co roku o tej porze były obniżki posezonowe nawozów. Teraz  dzwonię to nikt się nie wychyla ceny bez zmian. Kontrakty na pszenice

640 netto.. Skoro popadało to nie ma co trzeba korygować , a grupa azoty chce się jeszcze do żniw obłowić bo może ludzie kupią drożej nawozy.  Szukają frajerów jak Sawicki...

Opublikowano

gdzie najczęściej kupujecie nawozy w ilościach  cało samochodowych oczywiście w przyzwoitych cenach? Bo bym kupił auto saletry 32, auto mocznika, dwa auta npk, auto saletrosanu. Macie jakieś propozycje? 

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, koniu napisał:

gdzie najczęściej kupujecie nawozy w ilościach  cało samochodowych oczywiście w przyzwoitych cenach? Bo bym kupił auto saletry 32, auto mocznika, dwa auta npk, auto saletrosanu. Macie jakieś propozycje? 

Ja kupiję z ogłoszen na OLX  chyba najtaniej obecnie mix 40% fosforanu + 60%soli potasowej po 1360 a skład 5N  21P 36K

Edytowane przez AleksanderX
Opublikowano
10 godzin temu, koniu napisał:

ATR Agrohandel. Dużo lepsze ceny niż wszyscy w okolicy. Jak chcesz to ci wyśle nr do handlowca. Przy takich ilościach na pewno zrobi ci dobrą ofertę 

Opublikowano

Ampol merol Saleta wschodnia 930 netto Pulan 980netto ilość 24tony i cały czas tanieje 

Opublikowano
Dnia 16.05.2019 o 21:18, Bartek933 napisał:

Agrolok, czasami się uda dostać fajną oferte

Akurat u nich zwykle drożej niż taniej ale trzeba obdzwaniać wszystkie okoliczne i mniej okoliczne hurtownie bo za każdym razem u kogo innego może być dobra cena.

Opublikowano
Dnia 22.05.2019 o 08:14, KARGO napisał:

Ampol merol Saleta wschodnia 930 netto Pulan 980netto ilość 24tony i cały czas tanieje 

Ciekawe jak długo będzie tanieć i do jakiej kwoty zejdzie? Trzeba będzie powoli się rozglądać za azotem na kolejny sezon ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinC360
      Jak w temacie,ja mam dylemat co zastosować w wiosennym nawożeniu azotowym- czy saletrę czy mocznik.Saletra ma 32% azotu w czystym skaładniku na 100kg a mocznik 46%.Co wybrać?Co lepsze będzie dla zbóż??Czy mocznik nie wymaga czasem zmieszania z glebą?
    • Przez rafal116
      witam chciałbym się zapytać który nawóz pod żyto do zasilenia wczesną wiosną będzie lepszy. Chciałbym go wysiać 150kg/h i do tego jakiś nawóz azotowy do uzupełnienia azotu.
    • Przez kubatedi
      Cześć  Forumowicze
      Mam jedno pytanko do was drodzy koledzy :-) Co sądzicie żeby dać na żyto ozime w marcu odmiana ( Dańkowskie diamnet ) 100kg polifoski 6+100kg salmagu to wymieszać a na drugą dawkę 150 kg saletrzaku  ? Oraz jeszcze jedno pytanko polećcie mi jakąś dobra mieszaninę środków na owo żyto a mianowicie chodzi mi o jakiś herbicyd do poprawy jesiennego zabiegu gdzie zastosowany był boxer  800 ec do tego jakiś  fungicyd  także antywylegacz i chciałbym  odrazu tam dodać nawozy dolistne Jakie środki polecacie do takiej mieszaniny żeby przyniosły super efekt Dzięki za każdą propozycje i trzymajcie się ciepło
      Narazicho
    • Przez livebird
      Orientuje się ktoś czy można mieszać Saletrzak 27 z saletrosanem 26?
    • Przez kubatedi
      Tak jak w tytule jaki nawóz bardziej polecacie ?
  • Dodaj nową pozycję...
v