Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2019

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!

Dnia 31.12.2018 o 13:55, ZELKOW napisał:

właśnie co mi po 1000zł nawet za tone jak średnia koło 3t z ha pszenicy, lepiej niech pszenica będzie po 600zł ale te chociaż 6t niech się urodzi i będzie lepiej jak teraz, z mojego rejonu to już pewnie powyżej 800netto dają za paszówke

Kontynuacja tematu: 

• Like 3

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

Nie ma w Polsce fermy na 50 tyś loch . Najwieksze miała powstać w Czaplinku na 26,5 tyś loch ale jeszcze jej nie wybudowano . Sołtys48  jeśli jest taka to podaj miejscowość 

43 minuty temu, staszek131415 napisał:

Poldanor dawny

Ja słyszałem większe Ty je tu głosisz 😛

Kolega napisał fermy ale Twoja główka tego nie ogarnia zbyt mało miejsca na mózg tylko plewy z tej pszenicy o miała 1200 kosztować

Twoich Sraszek nikt jednak nie przebije .Ale co można się spodziewać po dzieciaku co mieszka w jednej szopie z swiniami A kreuje się na dużego hodowce . A gdyby nie 500+ to na jabola by nie miał. Nigdy nie będziesz dużym  hodowcą świń bo nieudacznik zawsze będzie nieudacznikiem  jedyne co Ci zostało to wypisywać swoje wypociny na tym forum . Nigdy nie przyznasz się gdzie mieszkasz bo co wstyd. 

Edytowane przez Gość
  • 0
Opublikowano

To ja moge napisac ze u nas rolnicy maja 100tys loch  idąc twoim tokiem myślenia  oczywiście nie jeden ale wielu w kilkuset  miejscowościach  😄

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, piotreku1 napisał:

Nie ma w Polsce fermy na 50 tyś loch . Najwieksze miała powstać w Czaplinku na 26,5 tyś loch ale jeszcze jej nie wybudowano . Sołtys48  jeśli jest taka to podaj miejscowość 

Twoich Sraszek nikt jednak nie przebije .Ale co można się spodziewać po dzieciaku co mieszka w jednej szopie z swiniami A kreuje się na dużego hodowce . A gdyby nie 500+ to na jabola by nie miał. Nigdy nie będziesz dużym  hodowcą świń bo nieudacznik zawsze będzie nieudacznikiem  jedyne co Ci zostało to wypisywać swoje wypociny na tym forum . Nigdy nie przyznasz się gdzie mieszkasz bo co wstyd. 

Nie trzeba było kamieniami w szkołę rzucać to byś zrozumiał a tak się motasz bo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem 😴

Jak jeden rolnik ma chlewnie w kiku wsiach i łącznie utrzymuje 500 loch to niezależnie ile gdzie by miał zawsze ma 500 czy inaczej Twoim zdaniem?

Wiadomo że jak jest kilku różnych właścicieli to znajdzie się grupa której wmówisz że pszenica jest najlepsza dla jego loch i to po 1200 ale jak jest jedna firma to ceny wszędzie mają jednakowe i przy tej skali na pewno nie takie jak tu piszecie i wypną się na wasze big bagi to właśnie dzięki rozproszonej produkcji istnieją dobre ceny zobacz jakjest gdy ktoś ma monopol

• 0
Opublikowano (edytowane)

Pszenica sprzedana. 75 ton po 765 netto. 

Z tego co mówią, co opad deszczu to cena w dół. Ale czy tak bedzie to już nie ważne bo temat zamknięty.

Średnia cena z pszenicy którą sprzedaliśmy na 3 partie to 790 netto.

Edytowane przez koniu
  • Like 1
  • 0
Opublikowano
7 godzin temu, piotreku1 napisał:

To ja moge napisac ze u nas rolnicy maja 100tys loch  idąc twoim tokiem myślenia  oczywiście nie jeden ale wielu w kilkuset  miejscowościach  😄

Firma goodvaley na kilku fermach tyle utrzymuje

• 0
Opublikowano

Prześledziłem temat i co najdziwniejsze nie ma mowy o fermach loch na terenie woj kuj-pom należacych do tej firmy jedna z nich znajduje się parę kilometrów ode mnie @DamianSkupRolnik  ta kuku moj odbiór

• 0
Opublikowano (edytowane)

Niektórzy nie potrafią przyznać się do błędu bo sadza że tylko ich prawda jest prawdą.  Na szczęście w dzisiejszych czasach wszystko idzie szybko zweryfikować. 

Edytowane przez Gość
  • 0
Opublikowano

No idzie tylko jedni nie potrafią się do tego przyznać i piszą że towaru nie ma a cena spada bo jest zmowa gdzie jak gdzie ale na rynku zbóż to poyt i podaż regulują cenę

• 0
Opublikowano

Niedaleko Ciechanowa - 840 netto konsumpcja 780 netto pasza . A u staszka to ciekawa zależność zachodzi - zboże najtańsze w Polsce a świnie najdroższe hahahaha - Powiedz szczerze chwyciłeś z 5.5 netto  ? I tak się nie przyznasz 

• 0
Opublikowano
3 godziny temu, pawel885 napisał:

Niedaleko Ciechanowa - 840 netto konsumpcja 780 netto pasza . A u staszka to ciekawa zależność zachodzi - zboże najtańsze w Polsce a świnie najdroższe hahahaha - Powiedz szczerze chwyciłeś z 5.5 netto  ? I tak się nie przyznasz 

6,10 netto najwięcej

• 0
Opublikowano
4 godziny temu, pawel885 napisał:

Odradzam handel z tą firmą na bank będziecie się prosić o kasę

• 0
Opublikowano

No właśnie są dwie firmy i o którą chodzi Ja Handlowałem i z jedną i z drugą w tym roku sprzedałem tydzień temu pieniądze Przed załadunkiem były już na koncie

• 0
Opublikowano (edytowane)

Co myślicie o kontraktach na żniwa 19? dobry pomysł? Jakie kontrakty wam oferują?

Chodzi mi o ceny oferowane za zbiory ze zniw 2019

Edytowane przez pala92
  • 0
Opublikowano

lokalizacja Lubelskie Radzyń Podlaski

Cedrob 750

Agrolok 760 - obniżył 10 zl/ ton

Wipasz Międzyrzec Podlaski 780 - cena na bramie. 

Ceny netto.

• 0
Opublikowano

Ja sprzedałem resztę 13 ton przed świętami wielkanocnym do PHU Kowalczyk po 760 zł brutto z odbiorem samochodem samozaladowczym czyli z odkurzaczem. W okolicznych słupach była max po 720 brutto i jeszcze trzeba zawieść. Mogłem sprzedać u nich po 810 ale była awaria auta. Pierwszy raz u nich sprzedawałem i mogę powiedzieć że są wyplacalni. Więc polecam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Gość
      Przez Gość
      Witaj, dziś planuje zrobić zabieg T1 w pszenicy bez skracania. Planuje dać Mirage 450EC do tego siarczan magnezu, plonvit z zboża, Tytan i PLONVIT OPTY i powiedz mi czy nie za dużo odżywek ost padało z niedzieli na poniedziałek i czy dodać do tego jeszcze Duett Star 334 SE BASF ?
    • Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v