Skocz do zawartości
  • 0

Ceny pszenicy 2019

Pytanie

Opublikowano

Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!

Dnia 31.12.2018 o 13:55, ZELKOW napisał:

właśnie co mi po 1000zł nawet za tone jak średnia koło 3t z ha pszenicy, lepiej niech pszenica będzie po 600zł ale te chociaż 6t niech się urodzi i będzie lepiej jak teraz, z mojego rejonu to już pewnie powyżej 800netto dają za paszówke

Kontynuacja tematu: 

• Like 3

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
12 godzin temu, Wicherek napisał:

Netto czy brutto ?

I czy łącznie zworkiem?

• 0
Opublikowano

Dlaczego do czerwca? Przecież żniwa w lipcu to jaki sens do czerwca czekać do żniw już mniej nie będzie chyba że Ci w big bagu wyschnie

2 godziny temu, pawel885 napisał:

A to te 3 tony co Cię zasypały do żniw tirem Ci przywieźli bo coś mi się zdaje że też w woreczkach.... 

Ni e sąsiad we wiadrach nosi bo nie ma co robić w oczekiwaniu na 500 + chyba po żniwach wezmę jego pole w dzierżawę abo kupię po co chłopina ma się męczyć sąsiadom trzeba pomagać 🤔

Jak będzie miał trochę grosza to może Vollxwagena od Ciebie kupi tylko czym będziesz gołębiarzom zboże dostarczał tak Wicherek straszy tąsuszą może po Świętach kuppię  Tira szenżyta po 700 bo nie wiem co z kasą robić świnki zara po 7 zł będą

• 0
Opublikowano
23 godziny temu, LukaszBONQ napisał:

worki na wymianę, pamiętam na rynkach tak się robiło, bo bardziej uparty przesypywał

przycięło mi przy edytowaniu, do człowieka wyżej: moim zdanie nawet ćwierćinteligenci to dla Ciebie za wysoka liga skoro asf potrafisz komuś w stadzie życzyć; dla mnie dno

Nie uparty a przezorny bo takie orły jak Józek czy Paweł to potrafli poślad na dno nasypać bo nikt nie chciał od nich kupic jak GS

Upadł a zapijaczony magazynier poszedł na Kuronia

• 0
Opublikowano

Szczawiu mały przestań zaśmiecać to forum bo już się rzygać chce na widok twoich postów 

• 0
Opublikowano

Rozumiem że znasz to z autopsji ,cos jest na rzeczy bo w okolicznych skupach 20 zł do góry jutro puszczam transport -po pszenżyto bo chłop sięniecierpliwi

• 0
Opublikowano

Świńska górka , to nadmiar , a tu świń zabrakło . Podśmiewają się ze Staśka , a On jedyny przewidział drogie świnie i nie aż tak duży wzrost cen zboża . Stasiek , ty mi powiedz lepiej na kiedy deszcz tam w szklanej kuli widzisz ?

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

po Świętach kuppię  Tira szenżyta po 700 bo nie wiem co z kasą robić świnki zara po 7 zł będą

A tam Będziesz kupował....daj znać gdzie to Ci odpale dole sam bym chętnie po tyle kupił 

• 0
Opublikowano
2 godziny temu, staszek131415 napisał:

Nie uparty a przezorny bo takie orły jak Józek czy Paweł to potrafli poślad na dno nasypać bo nikt nie chciał od nich kupic jak GS

Upadł a zapijaczony magazynier poszedł na Kuronia

ale ja kupującym jestem, przesypywali bo mieli worki prima sort i nie chcieli wymieniać

• 0
Opublikowano

Ludzie  założyć sobie  forum pogawędki ze  Staszkiem

Bo temat  ceny pszenicy 2019 zaczyna stawać się beznadziejne

Może merator pomoże

Dyskusja ze  staszkiem

Albo ceny pszenicy

Tego normarlnemu człowiekowi   czytać się nie da

Cena pszenicy 2019  tzn Miejscowość  i Cena  Koniec kropka

Bez żadnych komentaży

Chcecie  rozmawiać świnia czy kirowa  worki czy bigbat  z dowozem czy bez dowozu  zjedzą myszy  cZy szczury

staszek przerobi  czy nie przerobi

Zygać się chce to czytać

CENY TO CENY  MIEJSCOWOŚĆ I KONIC KROPKA  bo taki jest temat ikropka

Jeżeli inne wiadomości to proszę  inne forum np.rozmowa ze staszkiem

• Thanks 3
  • 0
Opublikowano
2 godziny temu, zetorki12 napisał:

Podśmiewają się ze Staśka , a On jedyny przewidział drogie świnie i nie aż tak duży wzrost cen zboża

W końcu i ślepej kurze się ziarno trafi. Jak byś od lat pisał że jutro będzie padać też to kiedyś się spełni 

• 0
Opublikowano

Żyto sprzedane po 700 brutto dla trzodziarza  (można było w styczniu 50 zł wiecej), jęczmień nie duże ilości po 900 (3 t na tydzień)

pszenica w styczniu sprzedana po 850 netto, teraz dają 750 netto

niektóre młyny już żyta nie kupują do żniw

Co do Staszka to jak w polityce, ten co ma jakiś konkretny program i rację ma i dobrze gada to do sejmu nie wejdzie, bo krzykacze zakrzyczą i a wyborcy wybiorą to co się świeci

dla moderatora zależy żeby jak najwięcej wpisów było, ale powinien temat założyć jedziemy po staszku mimo iż ma racje

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez livebird
      Witam mam problem z jasnotą purpurową która zachwaściła mi strasznie pszenice ozimą na granicy pola 10-15 arów silnie zachwaszczonych tylko tym chwastem pytanie do was jakim śrdokiem porządnie ją zwlacze teraz i czy dam rady jeszcze teraz to zniszczyć (pszenica- pierwsze kolanko 2cm od węzła krzewienia). Pryskałem już Lancetem którego dałem chyba niską dawke bo miejscami chwasty nie wyglądają jakby siadły.
    • Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Gość
      Przez Gość
      Witaj, dziś planuje zrobić zabieg T1 w pszenicy bez skracania. Planuje dać Mirage 450EC do tego siarczan magnezu, plonvit z zboża, Tytan i PLONVIT OPTY i powiedz mi czy nie za dużo odżywek ost padało z niedzieli na poniedziałek i czy dodać do tego jeszcze Duett Star 334 SE BASF ?
    • Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
  • Dodaj nową pozycję...
v