Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
55 minut temu, 6MaaJsTeR9 napisał:

Urbanek skupuje i ma się dobrze, nawet pochwalił się że od przyszłego tygodnia otwiera własną ubojnie

Nic dziwnego jak na byku na dzień dobry kradnie 80kg a jak pojedzie do jakiegos dziadka to pewnie i z 100kg byka odchudzi i niech kupi tylko 10szt dziennie i ma sie dobrze.

1 minutę temu, przemek28_28 napisał:

Forum to traci przez takich jak ty. Pytało tu pare osób żebyś opisał ceny opasu ze tak super zarabiasz na bydle albo podał jakieś szczegóły to nic nie potrafisz odpisac, tata nie chce podać czy jak? A jak nie chcesz zdradzać tych tajnych ,,kosztów” opasu to jakbyś miał odrobine kultury to napisałbyś nam wszystkim żebyśmy się poprostu odpieprzyli bo nie napiszesz i mialbys większy szacunek u ludzi niż teraz bo teraz to tylko pajacujesz jak to sie nie opłaca a pytany o konkrety masz wszystkich w d*pie.

Poczytaj swoje komenatrze a potem pisz. Pozdrawiam

Opublikowano

Akurat ty mi nie bedziesz mówił co mam robic. Nie chwalisz sie juz skarbówka? Albo ze ktoś poprosił o start wyborach ale jestes przeciwnikiem?

Sam sobie zaprzeczasz w wielu sytuacjach, kręcisz, sciemiasz a potem udajesz zdziwionego ze całe forum sie z ciebie śmieje.

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, przemek28_28 napisał:

Akurat ty mi nie bedziesz mówił co mam robic. Nie chwalisz sie juz skarbówka? Albo ze ktoś poprosił o start wyborach ale jestes przeciwnikiem?

Wez człowieku jak chcesz z kims popisac i sie posprzeczac na forum to poszukaj kogos innego. 

Opublikowano
12 godzin temu, Marmurek12 napisał:

A który,bo ich kilku

Ja kojarzę tylko Piotra Krowińskiego. Działa na moim terenie. Rzetelność ważenia porównywalna z innymi naganiaczami, ceny przeciętne, ale pieniądze na koncie zwykle na drugi dzień, a max po 3 dniach.

Opublikowano
13 godzin temu, KamilSokoowski napisał:

Czarnecki duży problem z płatnościami. Kulwickiego nawet nie chce widzieć bo o nim to już chyba wszyscy słyszeli. Malkowski ceny o 1 zł niższe bynajmniej u nas. Od kumpla brał brdak ale cena naprawdę mizerna . Zostaje Manelski. Zarzycki..... 

Możesz napisać o jakiego Brdaka chodzi ?

Opublikowano
29 minut temu, damianos95 napisał:

A sprzedaje ktos do Roman Kubus skup zwierzat ? Lodzkie jak cos dzialaja wiem ze kasa na 3 dzien max do tygodnia nie wiem jak z waga i cena 

I czy moze lepiej do Rakowa ? Tez lodzkie

Hmm. Ja znam i wiem dużo o nich ale po co tu rozstrzygać..skoro płacą za 3 dni to ok... 

A wogole.nie to kolejne ZM Henryk Kania ogłosili upadłośc.  Co się dzieje 

• Haha 1
Opublikowano

ludzie tyle na tym forum się pisze, tyle artykułów prasowych  a wy dalej jak to stado ryczących durnych baranów ciągle to samo. Ten płaci za 3 dni , ten za 7 tamten przeciąga płatność, ten oszukuje na wadze a tamten nie. Raz zapłaci drugi raz wydyma. Albo sprzedaje się do ubojni która płaci bez poślizgów albo handlarzowi za gotówkę/przelew natychmiastowy i swoja waga. A wy kuźwa dalej pytacie  na forum czy jakiś handlarzyna wypłacalny.

Prosta k**wa ZASADA Każdy handlarz to złodziej do czasu  puki nie zapłaci za towar  

Opublikowano
11 minut temu, nikolas29 napisał:

Ja znam i wiem dużo o nich ale po co tu rozstrzygać..skoro płacą za 3 dni to ok

Nikolas podziel się wiedzą.

44 minuty temu, damianos95 napisał:

A sprzedaje ktos do Roman Kubus skup zwierzat ? Lodzkie jak cos dzialaja wiem ze kasa na 3 dzien max do tygodnia nie wiem jak z waga i cena 

Jesteś z łódzkiego? Jaki powiat?

Opublikowano

Mam pytanie nie związane z ceną niestety, ale potrzebuję Waszych podpowiedzi czym najlepiej i najszybciej obciąć rogi dla krowy, zabrało mi się kilka takich , którym trzeba je trochę "podpiłować", bo doszło do tego, że jedna ze słabszych boi się do jedzenia podchodzić jak któraś z tych gwiazd jest przy paszy.

Opublikowano
25 minut temu, kanalia36 napisał:

ludzie tyle na tym forum się pisze, tyle artykułów prasowych  a wy dalej jak to stado ryczących durnych baranów ciągle to samo. Ten płaci za 3 dni , ten za 7 tamten przeciąga płatność, ten oszukuje na wadze a tamten nie. Raz zapłaci drugi raz wydyma. Albo sprzedaje się do ubojni która płaci bez poślizgów albo handlarzowi za gotówkę/przelew natychmiastowy i swoja waga. A wy kuźwa dalej pytacie  na forum czy jakiś handlarzyna wypłacalny.

Prosta k**wa ZASADA Każdy handlarz to złodziej do czasu  puki nie zapłaci za towar  

Nie pierdziel że wszyscy handlarze nie płacą ,bo są wyjątki gdzie skupują po 25-30 lat i nigdy nikomu nie zalegali . 

Opublikowano

znam takiego  co zawsze płaci do 7 dni od lat ...ale ceny u niego to porażka 

Opublikowano
1 godzinę temu, damianos95 napisał:

Raków ma ceny niskie ,ale z'wagą niema problemów i kasa pewna . firma rzetelna tylko te ceny😢 ,no ale życie pokazuje że nieraz taniej nie znaczy mniej 😏

Opublikowano
17 minut temu, Ursus932 napisał:

Nie pierdziel że wszyscy handlarze nie płacą ,bo są wyjątki gdzie skupują po 25-30 lat i nigdy nikomu nie zalegali . 

Dobra ale nich taki handlarz zawiezie towar do takiego ZM Zbyszka, Mipolu, albo Biernackiego . Sam nie dostanie kasy i pociągnie mase rolników za sobą. W Polsce jest za duże złodziejstwo zeby za świstek papierka toaletowego ( faktura) powierzać 2 lata cięzkiej pracy na gebę. 

Opublikowano
16 minut temu, beata12596 napisał:

Mam pytanie nie związane z ceną niestety, ale potrzebuję Waszych podpowiedzi czym najlepiej i najszybciej obciąć rogi dla krowy, zabrało mi się kilka takich , którym trzeba je trochę "podpiłować", bo doszło do tego, że jedna ze słabszych boi się do jedzenia podchodzić jak któraś z tych gwiazd jest przy paszy.

Ręczne przyciąć można piłką drucikową, lub brzeszczotem. Usunąć całkowicie też można, ale wtedy trzeba zszyć tętnice rogową i założyć opatrunek. Jak pilarką to tarcza do kamienia. Nie polecam bo zwierzęta się boją i trudno nad nim zapanować.

• Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano
30 minut temu, kanalia36 napisał:

Dobra ale nich taki handlarz zawiezie towar do takiego ZM Zbyszka, Mipolu, albo Biernackiego . Sam nie dostanie kasy i pociągnie mase rolników za sobą. W Polsce jest za duże złodziejstwo zeby za świstek papierka toaletowego ( faktura) powierzać 2 lata cięzkiej pracy na gebę. 

Muszę ci przyznać że znasz się na życiu i przynajmniej w tej kwestii jesteś ku... esko mądry!!! 

Opublikowano
1 godzinę temu, nikolas29 napisał:

Hmm. Ja znam i wiem dużo o nich ale po co tu rozstrzygać..skoro płacą za 3 dni to ok... 

A wogole.nie to kolejne ZM Henryk Kania ogłosili upadłośc.  Co się dzieje 

Znaczy sie wiesz nie wiem jak innym kilka razy im sprzedalem to kasa byla za 3 dni a raz prosilem jak najszybciej to zabrali po 11 godzinie bydlaka a wplata po 19 byla tego samego dnia

Jak cos napisz mi na priw czy kradna na wadze i jaka maja cene wzgledem innych 

Ja jak cos jestem z Belchatowa lodzkie to kogo lepszego mozesz polecic ?

Rakow wiem ze slabo placi o jakies 50gr od innych

1 godzinę temu, hobbysta82 napisał:

Nikolas podziel się wiedzą.

Jesteś z łódzkiego? Jaki powiat?

Powiat belchatow 

Opublikowano
3 godziny temu, beata12596 napisał:

Tylko i wyłącznie linka

Szybko i bez zbędnych stresów dla zwierzaka

• Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Dziś znajomemu udusiły sie na wiązaku 2 byki LM po około 800kg... A w nastepnym tygodniu miał je sprzedawać.

Na jakim wiazaku? Na łańcuchu? Co się stało że dwa? 

Opublikowano
Berthold napisał:

16 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Dziś znajomemu udusiły sie na wiązaku 2 byki LM po około 800kg... A w nastepnym tygodniu miał je sprzedawać.

Na jakim wiazaku? Na łańcuchu? Co się stało że dwa? 

Dokładnie nie wiem jak to się stało. Powiem tak ten co stał z lewej strony znalazł się po prawej stronie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Romas11
      Sprzedam Byczki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg,  Jalówki ras mięsnych  i mlecznych  w wadze 200-350 kg i Celiaki  byczki ras mięsnych  i mlecznych 70-130kg ,Jalówki 70-130 kg. Znajduje się w Łomży .
      605978048

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
  • Dodaj nową pozycję...
v